Phil Spencer reageert op de PS5 reveal 

Phil Spencer reageert op de PS5 reveal 2020-06-25T03:12:56
In deze Nachtwacht doet Phil Spencer heel wat sappige uitspraken over de PlayStation 5 reveal! Daarnaast reageert Kojima Productions op ranzige geruchten, viert PS Plus een feestje, roept Sony de hackers op, Crash Bandicoot 4 gameplay, Project Cars 3 release date, exclusives voor Xbox Series X en Burnout Paradise Remastered voor de Switch.

Kojima Productions reageert op geruchten

“Oh man, I’m hot… Thirsty? No, I mean good looking!” Als je deze referentie kent ben je een koning, maar inderdaad, de warmte is nu al naar het hoofd gestegen van de Wacht. Of zou het door het super ranzige gerucht over Hideo Kojima komen, dat vandaag de wereld in werd geholpen, en meteen keihard ontkent?

We weten allemaal dat Hideo Kojima op een gekke manier is weggegaan bij Konami, maar een echte uitleg over waarom en wat er zich precies heeft afgespeeld achter de schermen is er nooit geweest. Vandaag liet Gameblog.fr weten dat de reden voor het vertrek van Hideo Kojima bij Konami te maken heeft met de ontwikkeling van P.T. oftewel de Playable teaser van Silent Hills.

PT

Volgens de website heeft Kojima-san een vies spelletje gespeeld en stiekem budget van de ontwikkeling van Metal Gear Solid 5 gebruikt voor de ontwikkeling van P.T. zonder dat Konami daar ook maar iets van wist. Sterker nog, volgens de bron wist Konami helemaal niets van het project en werd totaal verrast toen P.T. werd aangekondigd op de Gamescom 2014. Vaag verhaal, huh? Kojima Productions heeft dan ook snel gereageerd op het bericht met de volgende tekst:

“Kojima Productions normally does not comment on rumors or speculation, however we can confirm that the article recently posted on Gameblog.fr is categorically false.”

Zou er stiekem toch een kern van waarheid inzitten, of zuigt Gameblog.fr dit echt volledig uit z’n duim? De waarheid zal waarschijnlijk nooit volledig boven water komen.


PS Plus is bijna jarig

Jjjeeeejjj, tijd voor een feestje! Niet alleen is de Wacht volgende week jarig, maar ook PS Plus viert 29 juni zijn verjaardag. De service bestaat volgende week exact 10 jaar en er gaan geruchten dat Sony een speciale line-up aan gratis games gepland heeft staan voor juli. Op dit moment is nog steeds niet bekend welke games er te downloaden zijn voor PS Plus members in juli, maar dit zou dus weleens te maken kunnen hebben met het tienjarige bestaan van PS Plus. Nog even geduld dus!

PSPlus


Sony roept hackers op

Door nu met interessant nieuws, over Sony die de hulp vraagt aan hackers! Eerst even wat uitleg, want hackers zijn eigenlijk onder te verdelen in drie groepen. Zo zijn er de zogenaamde ‘white hat’, ‘grey hat’ en ‘black hat’ hackers. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde en gebruiken dezelfde technieken, maar de intenties zijn compleet verschillend.

White hat hackers zijn werkzaam bij bedrijven en hebben toestemming om te proberen in te breken in de beveiliging. Eventueel gevonden security flaws worden overlegt met het bedrijf en gepatched met behulp van de white hat hackers. Sony, net als een shitload andere bedrijven, maakt al heel lang gebruik van white hat hackers.

Grey hat hackers zijn ook op zoek naar security flaws, maar werken op basis van beloningen die bedrijven vaak hebben voor het vinden van dit soort achterdeuren. Zie het als een soort freelancers die aankloppen bij bedrijven met security flaws. Vaak wordt er grof geld betaald voor het vinden van gaten in de beveiliging en soms wordt het gat zelfs met behulp van de grey hat hacker gedicht.

De Black hat hackers zijn de boefjes in dit verhaal en zijn op zoek naar gaten in de beveiliging om er zelf baat bij te hebben, zoals het kraken van servers, wachtwoorden, creditcard gegevens en ga zo maar door. Black hat hackers zijn er uiteraard juist niet bij gebaat als de beveiliging beter wordt.

PSN hack

Zoals gezegd maakt Sony intern al heel lang gebruik van white hat hackers, vooral na de PSN hack in 2011, maar is nu ook op zoek naar grey hat hackers! Sony heeft een speciaal project opgezet met HackerOne om dit mogelijk te maken en roept iedereen op de beveiliging van het PlayStation Network, maar ook de PlayStation 4 te testen. Via het PlayStation Blog:

“We believe that through working with the security research community we can deliver a safer place to play. We have partnered with HackerOne to help run this program, and we are inviting the security research community, gamers, and anyone else to test the security of PlayStation 4 and PlayStation Network. Our bug bounty program has rewards for various issues, including critical issues on PS4. Critical vulnerabilities for PS4 have bounties starting at $50,000. To date, we have been running our bug bounty program privately with some researchers. We recognize the valuable role that the research community plays in enhancing security, so we’re excited to announce our program for the broader community.”

Super vette actie dit en het lijkt er op dat Sony heel wat heeft geleerd van eerdere aanvaringen met hackers. Uiteindelijk is het alleen maar beter om dit soort gasten te omarmen, in plaats van tegen de schenen te schoppen. De hack in 2011 was daar uiteindelijk toch het gevolg van, met het hele gezeik van het weghalen van OtherOS in de PS3 en de ruzie met bekende hacker GeoHot.


Crash Bandicoot 4 gameplay

Na die wall of text hebben we inmiddels wel een fijn filmpje verdiend, vind je ook niet? Crash Bandicoot 4: It’s About Time werd afgelopen maandag aangekondigd en dat werd inderdaad weleens tijd. Er werd een trailer online gegooid, maar inmiddels zijn er ook wat gameplay beelden verschenen, die je uiteraard hieronder kunt checken.

Crash

Opvallend is trouwens dat Crash Bandicoot 4 volgens de listing op de PlayStation Store 2-4 player offline multiplayer krijgt! Dit is nog helemaal niet bevestigd en er zit ook geen multiplayer gameplay in de getoonde beelden. Hopelijk is dit geen foutje en moet dit simpelweg officieel nog aangekondigd worden. Hoe dan ook, de game ziet er leuk uit en het is wat de Wacht betreft helemaal top dat de platform games weer een soort comeback aan het maken zijn!


Project Cars 3 release date

Newsflash! Project Cars 3 werd onlangs officieel aangekondigd voor de PS4, Xbox One en PC en vandaag heeft ontwikkelaar Slightly Mad Studios de release date bekend gemaakt. De game is vanaf 28 augustus beschikbaar! Check hier de Project Cars 3 Preview van Michel.

PC3


Phil Spencer over Xbox exclusives

Tijd nu voor lekker wat Xbox Series X nieuws met Mr. Xbox himself, Phil Spencer. Tijdens een Gamelab Live panel had Phil een heleboel te melden over de nieuwe console en het ging dan niet alleen over de hardware zelf. Zo werd hem bijvoorbeeld gevraagd hoe hij denkt over exclusives voor de Xbox consoles. Sony maakt al jaren gehaktballetjes van Microsoft als het gaat om exclusives, maar daar heeft Phil uiteraard een mooie reactie op.

Volgens hem zijn exclusives dan wel heel belangrijk, maar hij laat daarbij ook weten dat het belangrijk is om niet zomaar de games van de concurrentie te kopiëren. Hij legt uit:

“We know it’s important. We know that it’s something that our fans want, but I will also say we’re going to create our first-party around the things that we feel we need to do in order to stand-up for Xbox. Sometimes we get suggestions ‘where is your X game or where is your Y game’ and people look at the other hardware platforms. I don’t think our goal is to replicate what other people have done. It doesn’t help the industry to have people that are doing exactly the same thing with their platforms, services, or content.”

XSX

Volgens Phil is het belangrijk om devs de vrijheid te geven om te maken wat ze zelf willen en hij is dan ook bijzonder trots op de diversiteit in games die bij Xbox Game Studios vandaan komen.

“I’m just really proud of the diversity that I’m seeing from the Xbox Game Studios organization and I think that’s going to continue and it’s going to be a mainstay for us, that it’s not going to be a certain kind of genre or a certain kind of story, that the teams are really led by their own vision of what they want to build.”

De Wacht begrijpt het punt van Phil Spencer zeker, maar hij zal zich hopelijk ook realiseren dat de afgelopen generatie behoorlijk karig was, als het om Xbox exclusives gaat, en dat kunstje kunnen ze echt niet nog een generatie flikken. Gelukkig lijkt het helemaal goed te komen door al die vette studios die zijn aangekocht en het aankomende Xbox Series X event in juli waar first-party games geshowd gaan worden gaat heel spannend worden!


Phil Spencer reageert op de PS5 reveal

Phil Spencer had tijdens het panel nog veel meer te lullen, zoals over Project xCloud, Xbox Game Pass en uiteraard over Xbox Series X zelf. Allemaal leuk, maar interessanter is dat ook hij liet weten uiteraard naar de PlayStation 5 reveal te hebben gekeken een paar weken geleden. En ja, daar heeft hij natuurlijk een mening over als de Xbox head honcho. Een heerlijke cocky mening zelfs!

Hij begint nog heel braaf door te zeggen dat Sony een prima show had voorbereid en als concurrent is hij blij dat de PS5 en games nu geshowd zijn.

“I watched the show. I thought they did a good job. I sent Jim Ryan a note afterward and congratulated him. As a competitor it’s great to have them out there now so that we kinda know what the program is. We’ve seen the device, we’ve seen the games.”

XSXPS5

Maar daarna laat hij eigenlijk pas weten wat hij echt denkt. Hij was namelijk blij na het zien van de show, aangezien volgens hem de launch line-up voor Xbox Series X beter zal zijn, en de hardware in de nieuwe Xbox beter is.

“Just being honest, I felt good after seeing their show. I think the hardware advantages that we’ve built are going to show up as we’re talking more about our games, framerates, and other things. The games line-up that we’re going to have at launch I felt really good about. We got more clarity on what they’re doing at their show, which helps us focusing more on what we have, and I think that’ll be a strength for us at launch. I thought they did a good job. I thought they do what they do very well, and they did that, but when I think about the position that we’re in with the games that we’re going to be able to show and how they’re going to show up, and the hardware advantage that we have, I think we’re in a very good position. So I feel good about July, the gameplay that we’re going to be showing there, and the hardware capability.”

Het eerste Xbox Inside event waar third-party games werden geshowd was niet zo spectaculair als we hadden gehoopt, maar de Wacht heeft het idee dat Microsoft iedereen omver gaat blazen in juli met de first-party games, die gebruik maken van alle nieuwe features van Xbox Series X. Phil heeft er in ieder geval vertrouwen in, dat is duidelijk.


DF checkt Burnout Paradise voor de Switch

Klaar nu met al dat next-gen gelul, laten we eens naar Burnout Paradise Remastered kijken op de Switch! De toffe over de top arcade racer lijkt een meesterlijke soort game te zijn voor de Switch, maar de hardware moet behoorlijk trekken aan de bloedsnelle actie in 60fps. Het resultaat is een game die iets beter is dan de PS3/Xbox 360 versie, maar minder is dan de PS4/Xbox One versie. Eigenlijk precies wat je er van verwacht dus en Digital Foundry komt met de uitgebreide details. Enjoy, en succes met zweten de komende dagen!

REACTIES (56) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord