Palmer Luckey financiert Donald Trump-shitposters, boze indie-devs boycotten Oculus VR 

Palmer Luckey financiert Donald Trump-shitposters, boze indie-devs boycotten Oculus VR 2016-09-24T14:57:30
Nee, dit is geen aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden, het is de Weekendwacht. Vandaag gevuld met drama rond Oculus en Palmer Luckey, een launchtrailer en uitstel van Deus Ex: Mankind Divideds Rift-DLC, het teasen van nieuwe content voor Halo 5 en No Man's Sky en meer. Goedemiddag!

                   

Flinke developer-video Star Citizen bespreekt voortgang en camera-stabilisatie

Het blijkt dat één van de grote issues van Star Citizen-ontwikkelaar Founder 42, de positie van de camera en zijn stabilisatie, is opgelost door een gezonde dosis vogelspotting. Althans, daar kwam de inspiratie vandaan voor het implementeren van de techniek die hieronder haarfijn wordt uitgelegd. Vogels kunnen namelijk hun ogen niet rondrollen zoals mensen en moeten hun hoofd stilhouden om goed te kunnen zien, en een combinatie van oog-stabilisatie en hoofd-stabilisatie bleek genoeg voor de MMO. De bijkomende gameplay zagen we al eerder in een Wacht, maar de uitleg met een Duits accent is nieuw:

                        

Palmer Luckey financiert Donald Trump-shitposters, boze indie-devs boycotten Oculus VR

O, Amerika. Oculus-oprichter Palmer Luckey staat weer eens in de spotlight, ditmaal omdat hij 10.000 dollar doneerde aan een groep shitpostende Donald Trump-aanhangers genaamd Nimble America. De steun voor de non-profitorganisatie – met als credo “shitposting is powerful and meme magic is real” - kwam aan het licht door The Daily Beast en sindsdien hebben verscheidene indie-developers aangegeven de Rift niet te ondersteunen tot Luckey aftreedt bij Oculus. 

Het is niet het de politieke kleur van Nimble America die hen in het verkeerde keelgat schiet, maar de manier waarop ze onder anderen presidentskandidaat Hillary Clinton (met dit bilboard) aanvallen en belachelijk maken. Ontwikkelaar Polytron (Fez) meldt dat hun aankomende game Superhypercube in ieder geval de Rift niet zal ondersteunen, NewtonVR-ontwikkelaar Tomorrow Today Labs laat de Oculus Touch-ondersteuning vallen. Ook Insomniac Games laat weten niets te voelen voor Nimble America en de steun van Palmer Luckey, maar zal doorgaan met de ontwikkeling van drie Oculus-games omdat Luckey maar één man in het hele bedrijf is. 

Als reactie op alle drama zegt Luckey in een Facebook-post dat hij überhaupt geen Trump-aanhanger is, en hij vindt Nimble America blijkbaar een bedrijf met “fresh ideas on how to communicate with young voters.” Hij ontkent daarnaast gebruik te hebben gemaakt van een reddit-account genaamd NimbleRichMan om het shitposten meer kracht achter te zetten, zoals The Daily Beast beweerde. Stukje Goede Tijden Slechte Tijden voor op de zaterdag; het zal nog moeten blijken of het afhaken van enkele indie-ontwikkelaars impact heeft op Oculus. Luckey heeft in de tussentijd genoeg zakcentjes om het brood op de gouden plank te krijgen en op te eten met diamanten bestek - je VR-bedrijf aan Facebook verkopen schijnt nogal wat op te leveren -, zo’n 700 miljoen dollar volgens Forbes.

Luckey Trump

                       

Beeldschone fantrailer mixt Zelda met Studio Ghibli

                    

Flashception in The Flash Season 3-trailer

Als je The Flash nog moet kijken of nog niet helemaal bij bent is het verstandig om nu te stoppen met lezen, want de spoilers zijn intens. Waarom intens? Flashpoint, bitches! Barry is terug in de tijd gegaan en niets is meer hetzelfde, neem bijvoorbeeld Kid Flash die gezellig mee komt rennen in onderstaande trailer van het derde seizoen. Maar er zijn meer personages dan Wally West, en een voorproefje op hoe de Scarlet Speedster al zijn voormalige vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar probeert te krijgen zie je ook hieronder. De Wacht heeft er zin in, ondanks dat de herhaaldelijke pogingen om in de comics van The Flash te komen niet mogen baten…

                     

Capcom trekt recente PC-update Street Fighter V terug na klachten

De anti-cheat-update die Capcom afgelopen week lanceerde is PC-gamers niet bevallen en de ontwikkelaar van Street Fighter V heeft zijn excuses aangeboden en gemeld hem terug te zullen draaien. Het nieuwe anti-cheatsysteem voegt blijkbaar bestanden toe aan de cruciale system32-folder van Windows, en veel fans vonden dat Capcom daar niets te zoeken heeft en te ver is gegaan met de cheat-maatregelen. Het nieuws van het verwijderen van de update – gelukkig exclusief de nieuwe content - volgt op een blogpost waarin Capcom in eerste instantie de virusscanners van de spelers beschuldigt. Oeps. Het is onbekend wanneer de volgende update komt en of Capcom ooit nog een manier vindt om cheaters uit te bannen. 

                        

Twintig minuten aan The Last Guardian-gameplay vanaf TGS

Game Informer nam op de Tokyo Game Show twintig minuten aan gameplay van The Last Guardian op, en hoewel de cringeworthiness van de presentatrice/speler je hand meerdere malen naar je voorhoofd zal laten gaan is er Trico:

                       

Deus Ex: Mankind Divided toont System Rift-DLC, Europese PS4-release uitgesteld

De launchtrailer van Deus Ex: Mankind Divideds eerste DLC Rift is hier, maar in Europa en Australië moeten PS4-gebruikers nog even wachten tot ze met de content aan de slag kunnen. Via Twitter laat uitgever Square Enix weten dat deze versie de release van gisteren moest overslaan, en dat er nog geen exacte datum gegeven kan worden. Waarschijnlijk dropt de Rift-DLC op 27 september, aanstaande dinsdag, maar niets staat vast. In de tussentijd zijn hier een paar leuke bewegende plaatjes van ‘mensen’ die op elkaar schieten:

                        

Hier, Warhammer 40k-cosplay

Een beetje oud, maar het blijft goud.

                             

Persona 5 krijgt eerste lading aan gratis en betaalde DLC

De ontwikkelaar van PS3/PS4-exclusive Persona 5, Atlus, heeft de eerste DLC voor de Japanse versie van Persona 5 gereleaset. Het gaat om vijf verschillende sets, waaronder outfits die bij de 20th Anniversary Edition van de game zitten. Helaas komt Persona 5 pas op 14 februari richting het Westen, het is onduidelijk hoe deze DLC in onze release verwerkt zal worden. Check de volledige lijst met outfits hieronder (via DualShockers), als dat je ding is:

  • Persona 5 Casual Clothes set (PS4/PS3)
  • Persona 4 Costume & BGM special set (PS4/PS3)
  • Persona 3 Costume & BGM special set (PS4/PS3)
  • Orpheus & Orpheus Zokujin set (PS4/PS3)
  • Izanagi & Izanagi Zokujin set (PS4/PS3)

Persona 5 DLC

                           

Screenshots The Surge tonen Exo-Skeletons 

Deck13 en Focus Home Interactive verblijden ons op deze zaterdagmiddag met drie verse screenshots van The Surge (mini-preview hierrr). Op onderstaande afbeeldingen zie je respectievelijk een Liquidator Exo-Armor (geeft de speler resistance tegen vuur en vergif + verbetert mobiliteit), de Proteus-armor (licht en geeft een health-bonus) en de Lynx-armor (lage energiekosten, weinig bescherming). 

The Surge exo-skeleton

The Surge exo-skeleton

The Surge exo-skeleton

                     

Alle ability’s RIGS Mechanized Combat League uitgelegd

In RIGS Mechanized Combat League zal de speler de keuze hebben tussen 24 verschillende Rigs, die elk versterkt kunnen worden met één van de zes ability’s. Dit zijn Vampire, Carapace, Nuke, Engineer, Thief en Knockout, en op de PlayStation Blog doet Guerrilla Games’ Jeroen Roding een boekje over ze open. Check de volledige omschrijvingen van de vaardigheden hieronder, of bekijk ze in actie in de trailer. RIGS verschijnt op 13 oktober, gelijktijdig met PlayStation VR.

  • The Vampire ability can instantly repair Rigs to full armor when they take down an opponent, and are therefore a suitable choice for those who can take down a lot of Rigs quickly.
  • Perhaps you think safety comes first? The Carapace ability has you covered by assuring you are protected from the rear by energy shields. The shields will block all forms of attack except for melee, giving you a chance to rush the Power Slam goal or your opponent’s’ Endzone.
  • If getting in close is your style of playing, the Nuke and Knockout abilities are made for you. Nuke Rigs are able to eject and detonate their power core when destroyed, damaging nearby opponents. Knockout Rigs, on the other hand, are useful when defending the Power Slam goal. Their melee attacks disable an opponent’s overdrive and power modes for a short time.
  • Engineer Rigs are a perfect match if you want to hang back and support your team from a safe distance. Watch your teammates create mayhem as you heal them and scramble the radars of nearby opponents to make them doubt your location.
  • Last but certainly not the least is the Thief ability, which allows Rigs to pick up the Endzone Ball or Power Spheres by shooting them from a distance. Thief Rigs move quickly and are hidden from the radar when in Turbo Mode, making them perfect for flanking attacks.

                         

Eerste content-patch No Man's Sky in de maak

Kort maar krachtig: Hello Games’ Paul Weir heeft op Twitter bevestigd dat het team bezig is met de eerste content-update van No Man’s Sky. Toch handig om te weten als je één van de drie mensen bent die de game nog speelt – grapje, vier; met zulke muziek kan de Wacht niet anders dan hem zo nu en dan bij vrienden spelen. Wat er toegevoegd gaat worden is onduidelijk, en de kans is natuurlijk groot dat het nog even duurt voor de update uitgerold wordt. Zo, nu je dit gelezen hebt krijg je van de Wacht als bonus een montage van time-lapsen in de game. 

                     

Halo 5-ontwikkelaar teaset nog meer content

Op de officiële website van Halo teaset ontwikkelaar 343 Industries “there’s more brewing on the halo 5 front”, oftewel er komt nog meer content aan! “We’re not just done yet”, vervolgt de wekelijkse community-update, “Various teams here at the studio are hard at work finishing up a few different flavors of goodness, an we’ll be talking about all of that and more in the near future. I am particulalrly excited about that part.” Wat die nieuwe smaaksensaties zullen inhouden is natuurlijk nog onduidelijk, maar het is goed om te horen dat de content-golf niet is gestopt na de laatste update Anvil’s Legacy (de negende gratis uitbreiding voor Halo 5!). Lees de rest van de community-update hiero, daar vind je onder andere ook onderstaande fanvideo. Toch leuk, zo op de zaterdag:

                        

Niet te veel buiten spelen vandaag, he. Fijn weekend!

Kitty

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord