Overleden stemacteur Rick May krijgt standbeelden in Team Fortress 2 

Overleden stemacteur Rick May krijgt standbeelden in Team Fortress 2 2020-05-03T10:04:22
De Wacht kan de kaarsjes op z'n verjaardagstaart bijna niet uitblazen door al dit hete gamenieuws! Met vannacht: de Uncharted 4-deepfake die je altijd al wilde, standbeelden voor een overleden Team Fortress 2-stemacteur, per ongeluk een blik in de toekomst van Destiny 2 en glitchen tot je een third-person-camera hebt in Modern Warfare. Goedemorgen!

Valve voegt standbeelden van overleden stemacteur Rick May toe aan Team Fortress 2

Ruim drie weken geleden overleed (stem)acteur Rick May op 79-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus. Veel gamers zullen May vooral herinneren als de stem van Soldier in Team Fortress 2, en Valve besloot hem met een mooi gebaar te eren in die game (via Steam). Wie Team Fortress 2 opstart zal in sommige maps namelijk een standbeeld tegenkomen van May, die in ieder geval (toepasselijk) gedurende de maand mei zullen blijven staan. Als spelers in de buurt komen van het standbeeld, kunnen ze schijnbaar enkele stemopnames van Soldier horen. Dat is echter niet het enige wat dit eerbetoon inhoudt, zo is Soldier nu als enige personage te zien op het menuscherm en is het menumuziek vervangen door de track ‘Saluting the Fallen’. Een prachtig eerbetoon:

Team Fortress 2 Soldier-standbeeld

               

Uncharted 4-deepfake met Nathan Fillion toont hoe een perfecte mod eruit zou zien

Wie lang genoeg op het internet zoekt kan celebrity’s eigenlijk alles wel zien doen wat god verboden heeft, wat komt door iets wat we deepfakes noemen. Veel te creepy video-vervalsingen die allesbehalve fake lijken, waarin iemands gezicht op het lichaam van iemand anders wordt geplaatst. De Wacht stond er nog niet bij stil, maar je kunt deze technologie natuurlijk ook gewoon op videogames toepassen. Zo dacht ook de maker van onderstaande schandalig weinig bekeken video, de game-deepfake waar we allemaal op zaten te wachten zonder het door te hebben: Nathan Fillion als Nathan Drake. Nee, niet in een live-action fanfilm deze keer, maar ín Uncharted 4. Als er een god bestaat wordt dit vroeg of laat een mod. Liever vroeger dan later:


              

Destiny 2-spelers glitchen naar de toekomst van de Tower

Spelers van Destiny 2 stuitten op een bijzonder bug, die ze waarschijnlijk een blik in de toekomst van de welbekende Tower gunt. Bungie’s shooter is nu halverwege het tiende seizoen, genaamd Season of the Worthy, met daarbij een verhaallijn waardoor een of andere Almighty richting The Last City pleurt en de Aarde dreigt te vernietigen. Het is natuurlijk aan de spelers om hier een stokje voor te steken, maar als we de nieuwe glitch mogen geloven gaat dat niet zonder kleerscheuren. Deze glitch werd voor het eerst opgemerkt door een Reddit-gebruiker genaamd PaperMartin, hij werd later bijgevallen door onder andere deze Reddit-post.

SPOILERS VOLGEN MOGELIJK: Door de glitch krijgen sommige spelers namelijik nieuwe models en textures te zien die tonen dat de Tower een flinke opdonder krijgt. Hij zal niet met de grond gelijkgaan, maar het lijkt erop dat The Almighty opgeblazen wordt en dat er wat brokstukken naar beneden regenen, die in ieder geval voor wat blikschade zorgen. Screenshots van deze glitch kun je op bovenstaande links vinden, of klik hierrr.

Destiny 2 Tower             

Call of Duty: Modern Warfare-glitch zorgt voor third-person-camera

Er was een tijd dat er officiële third-person-camera-support in Modern Warfare zat (je weet wel, in de Team Tactical-modus van Modern Warfare 2), maar die tijd is niet nu. Call of Duty: Modern Warfare bevat immers alleen de normale first-person-camera, tot sommige spelers per ongeluk een glitch ontdekten die tóch een third-person-camera tevoorschijn tovert. In onderstaande video is te zien hoe Reddit-gebruiker Tkade14 in de survivalmodus in third-person rondrent met een mesje en dat ziet er… verrassend goed uit? Zo goed dat je eigenlijk zou beginnen af te vragen waarom er geen daadwerkelijke third-person-cameraondersteuning in de game wordt gestopt, want als een glitch er al zo soepel uit kan zien, dan zou een officiële update al helemaal tof kunnen zijn. Vooral omdat de combo met het mesje er zo leuk uitziet; een nieuwe modus met een third-person knife-gevecht zou in ieder geval een no-brainer moeten zijn. 

Zoals je hieronder kunt zien lijkt het personage een beetje onnatuurlijk snel te kunnen rennen, maar zijn alle bewegingen verdomd soepel en ziet ook dit cameraperspectief er goed, overzichtelijk uit. De speler schiet in de video ook nog even (nadat hij gedowned werd), natuurlijk zonder richtpunt op het scherm, maar wel met een rode hitmarker. Potentie genoeg! Nu wil je zelf waarschijnlijk ook wel even lekker glitchen – misschien lukt het, er zijn al meerdere meldingen van deze glitch –, dus het is handig om te weten dat deze glitch plaatsvindt wanneer een speler gerevived wordt. Tijdens het reviven gaat de camera namelijk even naar third-person-perspectief, en volgens de Reddit-post ging ‘ie simpelweg niet weer terug naar normaal. 

Accidental 3rd person gameplay from survival mode from r/modernwarfare

         

Media Molecule gooit demo van Dreams op de PlayStation Store

Wie Graddus’ review van Dreams heeft gelezen weet dat hij er via die game-bouw-game achter kwam dat hij aan de goede kant van de gamesindustrie werkt. Games maken is niet voor iedereen weggelegd, maar een tool als Dreams kan het voor velen wel een stuk behapbaarder maken. Mocht het je wel tof lijken, maar heb je geen zin om de volle mep te moeten betalen, dan is de nieuwe demo misschien iets voor jou.

Nee, je hebt in deze demo helaas niet de mogelijkheid om zelf uitgebreide games in elkaar te zetten, maar krijgt wel een selectie community-creaties en een stukje van Art’s Dream (Media Molecule’s eigen creatie) onder de vingers. Overtuigt die demo je, dan lijkt dit ook een goed moment om toe te slaan op de PlayStation Store; de game is tijdelijk een tientje goedkoper. 

            

ArenaNet besluit nieuwe content Guild Wars 2 uit te brengen zonder voiceacting

Het coronavirus gooit zoals je weet voor veel gamemakers, -uitgevers en -liefhebbers roet in het eten, en iedereen gaat daar op een eigen manier mee om. Veel games worden helaas uitgesteld, maar als het aankomt op Guild Wars 2 gebeurt er net even iets anders; de nieuwste update van de game gaat gewoon door, maar dan zonder voice-acting. Door restricties ter preventie van de verspreiding van het virus kunnen de stemacteurs niet meer hun werk doen in de opnamestudio van Guild Wars 2, en dus zit het derde deel van The Icebrood Saga zonder stemmen. Een nieuwe trailer voor deze update zal volgende week verschijnen, en ontwikkelaar ArenaNet benadrukt dat de voice-acting later alsnog wordt toegevoegd via een update. Mits het weer veilig is, natuurlijk. Dit uitstelnieuws gaat gepaard met een video van de stemacteurs van Guild Wars 2, waarin ze dit nog even haarfijn uitleggen:


                     

Huntdown oogt als een foute actiefilm

En dat is positief bedoeld. Inclusief coole voice-over, lekkere one-liners als “he’s been a man since he was a boy”, badass personages en natuurlijk ACTIE. 


                 

Op de maat schieten in BPM: Bullets Per Minute

             

De Wacht gaat de rest van de dag schandalig veel taart in z'n muil steken, lateeeehr!

verjaardagscake

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord