Oudjaarswacht 2020: gelukkig nieuwjaar

Oudjaarswacht 2020: gelukkig nieuwjaar! 2020-12-31T09:25:42
Proost! Prop er nog een oliebol in, want oudjaarsnacht is nog niet voorbij. Bovendien kun je makkelijk op 1 januari nog een oliebol in de Airfryer mikken. De redactie van Pu.nl wenst je natuurlijk het aller-allerbeste voor 2021 en dat doen we traditiegetrouw met een dikke vette Oudjaarswacht!

Hoe vier jij Oud & Nieuw dit jaar?

Florian: Een stuk burgerlijker dan normaal! Het wordt waarschijnlijk een drankje doen met m'n vriendin en een oliebol eten bij de buren, that's it. Fuck Corona!

Dwayne: Ik heb werkelijk waar nog geen idee. Waarschijnlijk ga ik met een klein groepje vrienden films kijken, maar het kan zomaar zijn dat ik de jaarwisseling doorbreng in 2077.

Sven: In Zeeland, in een huisje, zonder horeca, winkels dicht, vuurwerk verboden, geen games… Oh nee, wacht, ik sneak natuurlijk gewoon mijn Switch mee in de koffer! Probleem opgelost.

Peterkoelewijn: Ik heb het geluk dat ik mijn werk volledig thuis kan doen en dat veel familie en vrienden niet al te ver weg wonen. Ik kan dus relatief veilig in kleine kring het vieren.

Cody: Vrij ingetogen, en dat vind ik prima. De 31ste van december markeert naast het einde van dit hopeloze jaar, namelijk ook de verjaardag van mijn vriendin. We maken het dus gezellig in huis en knallen er een filmpje of drie doorheen. Ik heb niet voor niks de 4K UDH box van The Lord of The Rings gekocht.

Niels: Met een paar vrienden gezellig spelletjes spelen, allerlei soorten drank naar binnen gooien en zo laat mogelijk naar bed gaan. Klinkt als een plan!

Jacco: Ik ben bang dat ik het helemaal niet ga vieren. Mijn plan was om een longdrinkglas vodka achterover te slaan en daarna m’n beste vriend verderop – buiten - gelukkig nieuwjaar te wensen. Of dat er met de huidige omstandigheden nog in zit weet ik niet, maar het wordt sowieso een sobere Oud & Nieuw…

Marvin: Lekker bankhangen met m’n vriendin en een van m’n beste vrienden (en mijn ratjes, natuurlijk). Oliebol en een biertje erbij, klaar!

Alie: Ik blijf dit jaar thuis. Muziekje aan, bordspelletje spelen, conference kijken; helemaal prima. En hier smaken de champagne en oliebollen gelukkig ook goed!

Michel: Tja, een gigantisch feest is natuurlijk uitgesloten, maar het ligt niet in mijn aard om stilletjes om 10 uur 's avonds naar bed te gaan, dus ik ga met een paar vrienden wel zeer kleinschalig het nieuwe jaar inluiden.

Graddus: Geen idee nog. Misschien met vrienden, misschien alleen met m'n vriendin. Ik ben sowieso geen planner maar dit jaar al helemaal niet.

Laura: Niet dat ik in België woon, maar ik heb dit jaar mijn beste vriendin als ‘knuffelmaatje’ gekozen dit jaar. Ik ga dus lekker naar haar toe om slechte televisie te kijken, te klagen over de kwaliteit van oliebollen en cocktails te drinken.

Marvin

Wat is je favoriete game van 2020?

Florian: The Last of Us: Part 2. Dit is de eerste game ooit waar ik een 100 aan heb gegeven en sta daar nog steeds volledig achter.

Dwayne: Zonder twijfel The Last of Us Part II.

Sven: Hij was allang te spelen in early access, maar de volledige release was pas dit jaar, dus ik zeg Dreams! Innovatie moet namelijk beloond worden. Ik snap ook wel dat deze ‘my-first-game-engine’ niet voor iedereen is, maar bij mij maakte het iets los. Een drang om vette shit te maken waarvan ik bijna vergeten was dat ik dat had. Nu alleen nog het geduld en de tijd vinden.

Peterkoelewijn: Final Fantasy VII Remake vond ik een aangename verrassing. Ik had amper vertrouwen erin dat Square Enix en Tetsuya Nomura de stijl van de originele game konden benaderen, laat staan de wow-factor. Maar het is een verdomd indrukwekkende game geworden en ik ben weer helemaal opnieuw verliefd geworden op die wereld.

Cody: De beste game van dit jaar is wat mij betreft The Last of Us Part 2. De game waar ik echter het meeste plezier uit gehaald heb, is Spelunky 2. Tot de dag van vandaag beleef ik hier onwijs veel plezier aan en ik heb nog steeds niet alle geheimen weten te ontrafelen. Ik heb inmiddels wel alle poppetjes vrijgespeeld, which is nice.

Niels: Cyberpunk 2077. Ik begrijp dat de game voor velen als een drol speelt, maar op mijn PC werkt ie geweldig en ziet hij er prachtig uit! Dus ik kan heerlijk van de game genieten, want potverdorie, wat heeft CDPR een mooie stad gecreëerd! En het verhaal mag er ook wezen. TLOU2 op plek twee, want hoewel ik het verhaal goed vond, stelde het een klein beetje teleur.

Jacco: The Last of Us: Part 2. Het is zo’n speciale game, die maanden door m’n hoofd heeft gespookt. Ik heb hem twee keer achter elkaar uitgespeeld, gewoon omdat geen andere game er meer toe deed. Het is zó indrukwekkend hoe Naughty Dog je laat voelen wat het betekent om anderen te vermoorden, hoe het verhaal constant verrast en hoe het een intern conflict creëert. Oh, Ellie.

Marvin: The Last of Us Part II.

Alie: Animal Crossing! Dat was voor veel mensen dit jaar echt een lifesaver, denk ik.

Michel: Ik vond het een ongelooflijk goed jaar en kan nauwelijks kiezen. Aan Animal Crossing: New Horizons heb ik dit voorjaar de meeste tijd besteed (meer dan 250 uur!). The Last of Us: Part 2 maakte de meeste indruk op mij. En de krappe vier uur die ik met Astro's Playroom heb besteed waren het allerleukst!

Graddus: The Last of Us Part II natuurlijk. Met een eervolle vermelding voor DOOM Eternal.

Laura: Als ik kijk naar het aantal uren en de rust in het hoofd die het spel me gaf (plus de aanwezigheid van Rodney), dan moet ik gaan voor Animal Crossing: New Horizons.

Peter
   

Welke game viel je nou het meest tegen?

Florian: Cyberpunk 2077 is natuurlijk een inkoppertje, maar ook Project Cars 3 viel me persoonlijk tegen. Niet omdat het een slechte game is, maar door de arcade gameplay. Op z'n zachtst gezegd opmerkelijk en als liefhebber van racing sims een vette teleurstelling.

Dwayne: Cyberpunk 2077. Begrijp me niet verkeerd, het is een geweldige game, maar hij wordt (op PS4 pro) echt overschaduwd door talloze technische gebreken. Die doorbreken de immersie dusdanig dat ik behoorlijk teleurgesteld ben.

Sven: Inkoppertje natuurlijk: Cyberpunk 2077. Vooral teleurgesteld in het feit dat ‘ie nog niet af is en in de manier waarop onze (voorheen) favoriete Poolse ontwikkelaar dat feitje bewust verborgen hield. Toch kan ik niet wachten om ‘m verder te spelen! Al doe ik dat misschien liever zodra er weer PS5’s op voorraad zijn en de next-gen upgrade af is. Heel benieuwd wat eerder komt…

Peterkoelewijn: Eigenlijk geen enkele game gespeeld die ik echt een tegenvaller vond. Ik had wel verwacht dat Cyberpunk 2077 buggy zou zijn (was The Witcher 3 ook), maar dat het epileptische aanvallen zou veroorzaken? Wat een clusterfuck aan slechte beslissingen van CD Projekt Red.

Cody: Hier verwacht je natuurlijk Cyberpunk 2077, maar gek genoeg was dit niet een spel waar ik ontzettend naar uitkeek. Terwijl The Witcher 3 nog altijd in mijn top 5 lijst aller tijden staat. Ik heb het überhaupt niet zo met al die gekke toekomst dingen, doe mij maar een dik zwaard en een vers blik monsters achter elke boom. De game die mij het meest tegenviel was Assassins Creed Valhalla. Toegegeven; ik heb ‘m zeker nog niet uitgespeeld, maar ik kom er gewoon niet in.

Niels: Marvel’s Avengers. Het is knap om een IP met zo’n grote fanbase, zo erg te verkloten dat ze er nu nog steeds flink verlies op hebben gemaakt!

Jacco: Ik vind dit een lastige vraag, maar waarschijnlijk is dat Marvel’s Avengers. Mijn verwachtingen fluctueerden als een soort achtbaan, maar uiteindelijk kreeg ik steeds meer zin in de game. Het online coöperatieve element kan me echter totaal gestolen worden en zorgt ervoor dat het verhaal eigenlijk niet werkt. In tegenstelling tot veel anderen vond ik de campagne ook saai en repetitief, al zijn de set pieces wel vet gedaan.

Over Cyberpunk 2077 heb ik gemengde gevoelens. Technisch is het een zooi en wat gameplay betreft is het niet bijster bijzonder ofzo. Aan de andere kan word ik steeds meer meegetrokken in de missies en de relaties die je opbouwt met personages. Juist dat aspect is zo waanzinnig goed aan die game, en precies de reden dat The Witcher 3 m’n favoriete game is. Al met al valt de game met al die gekke problemen uiteraard tegen, maar ik geniet er met volle teugen van.

Marvin: DOOM Eternal. Niet vanwege de gameplay, maar vanwege de muziek. Vooral de soundtrack was een harde tegenvaller, die haalt het niet bij de kwalitetit van de reboot (uit 2016). De manier waarop Id Software en componist Mick Gordon mot kregen en permanent uit elkaar gingen is daarnaast ook érg jammer.

Alie: Ik heb 'm zelf niet gespeeld, maar ik werd wel verdrietig van de beelden van de XIII-remake. Een van mijn favoriete games op de GameCube totaal verpest!

Michel: Het komt eigenlijk zelden voor dat ik een game speel die tegenvalt - ik heb dit van te voren meestal goed door en dat is bijvoorbeeld ook waarom ik Cyberpunk 2077 vooralsnog over heb geslagen. Hoewel ik mij er prima mee heb vermaakt, vond ik Call of Duty: Black Ops Cold War wel tegenvallen na het fenomenale Modern Warfare.

Graddus: Cyberbug 2077.

Laura: Ik heb Cyberpunk 2077 wel gekocht, maar hij zit nog in het plastic… Ik kies denk ik toch voor Bakugan: Champions of Vestroia. Hoewel het spel best te spelen is, verbaas ik me erover hoe je het lef hebt om een Pokémonkloon te maken, maar dan zoveel slechter uitgewerkt.

Alie

Heb je dit jaar nog een serie ontdekt die je wil aanraden?

Florian: Nope!

Dwayne: The Queen's Gambit. Schaken was nog nooit zo sexy.

Sven: Iedereen moet Sex Education kijken! Belachelijk goed en grappig. Heel veel zin in seizoen 3.

Peterkoelewijn: Vinland Saga op Amazon Prime ontdekt. Een vikingdrama die het beste van anime en Game of Thrones combineert. Verrassend intelligent en historisch accuraat geschreven ook. Het is wel even wennen dat ze Japans praten, maar goed, er waren ook niet zoveel Noormannen die Engels konden toen…

Cody: Ik heb genoten van The Queen’s Gambit, maar ik verwacht niet dat dit een hele onbekende serie is. Verder keek ik dit jaar Ozark voor het eerst, echt een aanrader.

Niels: Ik heb dit jaar voor eerst Better Call Saul gekeken, na als groot fan Breaking Bad al meerdere malen gezien te hebben. Wat mij betreft is BCS nét niet zo goed als BB, maar het komt wel enorm in de buurt! Mr. Robot verdient trouwens ook een shoutout, hoewel ik daar nog steeds de ballen van snap.

Jacco: Ten eerste ontdekte ik The Boys op Amazon Prime, maar daarvan hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen dat het tof is. In een mager superheldenjaar was het in ieder geval megafijn om maar liefst twee seizoen van deze verfrissende serie te kunnen kijken.
Ten tweede ontdekte ik Kingdom, die al wat ouder is, maar in de zomer op Netflix verscheen. In het kort draait Kingdom om de MMA-school van vechtlegende Alvey Kulina (Frank Grillo), die in het zonnige Venice Beach financieel zijn hoofd boven water probeert te houden. Wat ik er zo tof aan vind is dat het de taal van de vechtsport spreekt: de makers gaan bijvoorbeeld de diepte in over technieken, en de spanning en marketingmolen rondom gevechten worden erg realistisch neergezet. Er komt verder een hoop drama bij kijken, maar ik denk dat je het daarom juist ook als niet-vechter/vechtliefhebber kunt waarderen.

Marvin: Ik ben eindelijk in The Clone Wars gedoken, en daardoor ben ik écht van de Star Wars-prequels gaan houden. Kan niet wachten op al die toekomstige series. All hail Dave Filoni (en Jon Favreau).

Alie: Het is niet bepaald een verborgen parel, maar heb wel enorm genoten van The Queen's Gambit!

Michel: Pfoe, ik kijk talloze series dus ik raad altijd van alles en nogwat aan! Mocht je mijn standaard klassiekers (Sopranos, The Leftovers en Mr. Robot) al hebben verorberd, dan zou ik je willen vragen om vooral de miniserie Chernobyl te kijken, en als je nog tijd over hebt de Duitse Netflix-serie Dark!

Graddus: The Crown.

Laura: Ik heb veel vette series gezien dit jaar -want ja, wat moest je anders tijdens het eten en tikken?- maar een ontdekking die ik dit jaar deed maakt me zo vrolijk: Drive to Survive op Netflix is zo’n fijne reeks. Het is niet een geacteerde serie, maar een documentaire-achtige optekening van een seizoen Formule 1. Het is af en toe lichtelijk gedramatiseerd, maar het is zo genieten hoe broederlijk sommige coureurs onder elkaar zijn, welke kinderachtige grapjes ze bij elkaar uithalen en tegelijkertijd hoe zeer ze elkaar soms in de wielen kunnen rijden (zelfs als ze in hetzelfde team zitten). Plus, die spannende wereld is sowieso leuk om van iets dichterbij te zien.

Jacco
  

Eerlijk is eerlijk, het was waarschijnlijk het slehtste filmjaar ooit. Welke prent vond jij nog wel te pruimen?

Florian: Letterlijk geen nieuwe film gezien dit jaar.

Dwayne: Kajillionaire. Vlak voor de harde lockdown nog kunnen checken in een filmhuis. Lekker arthousey, enorm sterk emotioneel verhaal. Evan Rachel Wood (Westworld) speelt een dochter die door haar ouders wordt gezien als tool in hun oplichtingsscheme's. Geweldig!

Sven: Ik ben heel erg blij dat ik 1917 in de bios ben gaan zien, toen Corona nog ver weg leek. Holy crap, wat een adembenemend mooie achtbaanrit was dat! Het gebeurt zelden dat een film me compleet sprakeloos in de zaal achterlaat, maar deze is het gelukt.

Peterkoelewijn: Een voordeel dat Hollywood al zijn blockbuster uitstelt, is dat bioscopen opeens allerlei obscure films een plekje gaven. Ik vond het heel vet om de animefilms Weathering With You, Promare en My Hero Academia: Heroes Rising op het witte doek te zien.

Cody: Zeker geen filmjaar om over naar huis te schrijven, maar als groot DC-liefhebber ben ik blij met Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Zeker een stap in de goede richting, laat The Batman maar komen! Superman: Man of Tomorrow was ook wel oké trouwens.

Niels: Ik denk nu al een tijdje na over een antwoord op deze vraag, maar kom tot de conclusie dat ik dit jaar gewoon geen boeiende films heb gezien. Het was vooral een leuk seriejaartje voor mij, kennelijk.

Jacco: Eerlijk gezegd heb ik heel weinig films gezien dit jaar, en er sprong er geen een écht uit als de beste. Bird of Prey was niet per se een goede, maar wel een hele leuke DC-film, Bad Boys for Life was een lekkere snack en Onward op Disney Plus overtrof mijn verwachtingen. Ook zag ik Interstellar voor het eerst, wat natuurlijk een hele vette film is, om vervolgens Tenet te checken in de bios. Tenet vond ik aardig, maar ik kijk hem graag nog een keertje om het hele chronologiegebeuren te snappen.

Marvin: Hier moest ik veel te lang over na denken; 2020 stond voor mij vooral in het teken van het herkijken van films en series en ik kan me al niet meer herinneren hoe de binnenkant van een bioscoop er uitziet. Een film die ik wél nog kan herinneren en zeker te pruimen vond, is His House. Prima Netflix-horror.

Alie: Uncut Gems, The Invisible Man, The Lighthouse, I'm Thinking of Ending Things; ik heb best genoten van filmjaar 2020!

Michel: Geen bioscoopfilm die dít jaar is uitgekomen staat mij eerlijk gezegd bij, en Tenet moet ik op moment van schrijven nog zien. Wel vond ik voor de verandering een Netflix-film goed, namelijk I'm Thinking About Ending Things. Lekker trippy - logisch, aangezien hij van Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Adaptation) is.

Graddus: Tenet was best ok toch? Voor de rest zijn goede fims idd een zeldzaamheid tegenwoordig. Geef mij maar een dikke jaren '90 actiefilm!

Laura: Ik was niet heel erg onder de indruk van Onward, dus ik had lage verwachtingen voor Soul. Ik weet ook zeker dat Pixars gloednieuwe film niet aan iedereen is besteed, maar vooral door dat hele passie versus doel zeker wel aan mij. Plus: een personage dat vrij veel duistere grapjes maakt, graag!

Dwayne


Wat vond jij het leukste of opmerkelijkste nieuwtje dat je in je N8W8 plaatste in 2020?

Florian: Op 20 februari 2020 wisten we nog verdomd weinig over de next-gen consoles, maar de hype was al gigantisch. Ik schreef toen een stukje over de eventuele plannen voor de onthulling van de PS5 en dat is smullen. Dat soort stukjes kan ik maar eens in de 7 jaar schrijven en daar geniet ik altijd heel hard van. De tijd zo net voor de release van nieuwe consoles is magisch.

Dwayne: Pfoee... Ik moet denk ik teruggrijpen op een recente w8, waarin opnieuw een partij opdook die het slim leek om onofficiële PS5 faceplates te gaan maken. Opmerkelijk, wat mij betreft.

Sven: Ha! Daar hoef ik niet lang voor te zoeken. Want precies toen ik bíjna klaar was met mijn laatste Wacht van 2020, kwam het meest krankzinnige nieuwtje sinds jaren binnen: Sony haalt Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store. WTF!? Sure, de game is in niet al te beste staat afgeleverd, maar gezien de hoeveelheid bagger die nog wel gewoon in die zelfde winkel te koop is, vind ik dit besluit een tikje overdreven. Al denken bezitters van een base-PS4 daar misschien anders over.

Peterkoelewijn: Ik ben helaas niet toegekomen aan Nachtwachten in 2020, maar ik vond het wel leuk om alle schandalen van deze consolegeneratie op een rij te zetten en de allerergste te ranken in een Feature. Misschien had ik even moeten wachten tot Cyberpunk uit was…

Cody: Pas.

Niels: In een van mijn eerste Nachtwachten deelde ik het nieuws dat The Last of Us een tv-serie krijgt op HBO. Ik zie een hoop manieren waarop dit tegen kan vallen, maar ondanks dat kijk ik hier enorm naar uit.

Jacco: Het was geen Nachtwacht, maar een los nieuwtje: ‘Microsoft koopt Bethesda’. Boem. Het staat er. Het nieuws illustreert hoe raar en onvoorspelbaar 2020 als gamejaar was, want letterlijk alles kon gebeuren en helemaal niets was zeker. Tot zo’n twee maanden voor release wisten we niet of de next-gen consoles wel uit zouden komen, Cyberpunk 2077 wordt tien keer uitgesteld en zuigt alsnog op technisch vlak en sure, Microsoft koopt even Bethesda. Ik denk dat het Xbox-platform daarmee alleen maar sterker wordt en Game Pass nog meer de killer-app is die het al was. 2021 wordt razend interessant.

Marvin: De remaster van de Mass Effect-trilogie. Zóveel zin om weer in die games te duiken!

Alie: Aan het begin van de coronacrisis gaven veel ontwikkelaars hun games gratis weg. Dat waren leuke nieuwtjes om te schrijven!

Michel: Ik schrijf naast Nachtwachten zo'n beetje dagelijks nieuws, dus ik heb geen idee meer wat ik nou los heb geplaatst of in de W8... het loopt allemaal door elkaar heen! Maar als we het over opmerkelijk nieuws an sich hebben, dan is de manier waarop Cyberpunk 2077 van zijn podium is gevallen natuurlijk extreem opvallend.

Graddus: N8W8'en schrijf ik al een paar jaar niet meer, Te druk enzo, jwt.

Laura: Ik vond die situatie bij Ubisoft met die mogelijke gijzeling wel bijzonder. Het gebeurde wat vroeger op de avond toen ik wel met de N8W8 was begonnen, maar naarmate de tijd verstreek werd het verhaal ook net even anders. Het is gelukkig met een sisser afgelopen, maar het was echt even heel spannend. Ik moest er ook de verdere gifjes in de N8W8 wel op aanpassen, want dit was niet iets om jolig over te doen.

Laura
   

Maakt Xbox gehaktballetjes van Sony in de consolewar?

Florian: Eeuh... In welk universum? Wat mij betreft heeft Sony de vorige generatie gewonnen en het is nog veel te vroeg om te zeggen hoe dat zit met de nieuwe generatie.

Dwayne: Nee. Xbox gaat tartaar maken van Sony dit jaar, zo hard zullen ze komend jaar gaan met de Series X/S. Ik ga voor het eerst in jaren weer eens een Xbox scoren deze generatie, dus die aardsverschuiving kunnen ze al in hun zak steken!

Sven: Hehehe, nee. Ik geloof ook niet eens dat Xbox dat nog wil proberen. Deze consolewar vecht Microsoft met tegenzin. Veel liever gaan ze voor een ‘servicewar’, waarin ze al mijlenver vooruit lopen. Ik zie het stiekem zelfs nog wel een keer gebeuren dat we Xbox GamePass op PlayStation krijgen!

Peterkoelewijn: Ja absoluut, daarom hebben ze hun belangrijkste launchgame, Halo Infinite, een jaar uitgesteld. Niet omdat de hele wereld ze uitlachte vanwege de tegenvallende gameplaybeelden, het is een tactische manoeuvre!

Cody: Ik vind van niet. Maar goed, mijn hart klopt simpelweg meer voor PlayStation dan voor Xbox. Ik heb het sowieso niet zo met die eindeloze discussie tussen betweters, fanboys en mensen die hun mening graag doordrammen. De Xbox Series X is de krachtigste console, de PlayStation 5 is zo lelijk als de nacht and so, on and so on. Het zijn beide prima consoles, pick one!

Niels: Tja, consolewar… ik ben een van de weinige redactieleden die nog géén next-gen console in huis heeft staan, hoewel de PS5 er wel ooit gaat komen. PC all the way, baby!

Jacco: Ik denk dat Sony veruit meer consoles gaat verkopen als de productie het bij kan houden. Dat past nu eenmaal bij hun strategie: je koopt een PS5 en de nieuwe God of War, want er is geen andere manier om dat te doen. Dat gaat deze ‘consolewar’ prima werken, kijk maar naar de verkoopcijfers van Sony’s grootste franchises. Aan de andere kant gaat Microsoft deze generatie waarschijnlijk veel meer geld verdienen omdat het platform zo breed is. Je kunt Xbox-games dankzij xCloud op elk scherm spelen, met een bijbehorend Game Pass abonnement. Microsofts dienst groeit alsmaar door en wordt op den duur een goudmijn.

Marvin: Zonder exclusives? Ha! Nee.

Alie: Aangezien ik beide consoles nog niet heb kunnen bemachtigen, ben ik nog onpartijdig …

Michel: Eh... nee, niet qua verkoopcijfers verwacht ik nee. Daar is de markt voor Xbox (op dit moment in ieder geval) te niche voor. Maar ik geniet zowel van de PS5 als de Series X hoor!

Graddus: Ja! Tenzij Sony sushi maakt van Xbox, that is.

Laura: Kan ik als ik nu online kijk een Xbox Series S kopen? En een PlayStation 5? Precies!

Sven
   

Van welke hardwarepartij hoop je dat ie zich gaat mengen in de console business?

Florian: Laat ik deze vraag eens een beetje omdraaien... En ik weet dat ik hier waarschijnlijk geen vrienden mee zal maken... Ik wil namelijk dat Nintendo gaat stoppen met het maken van hardware! Ik houd ontzettend van de Nintendo games, maar al sinds de GameCube ben ik niet meer geïnteresseerd in de underpowered hardware van Nintendo. Mijn grootste gaming droom is dan ook dat Nintendo zijn games op de PS5 en Xbox Series X uitbrengt. Stel je voor dat je alle Nintendo games in HDR 4K/120 kunt spelen, met ray tracing!

Dwayne: Laat Eindhovens trots Philips zich maar weer melden. We hebben volgens mij massaal behoefte aan een nieuwe CDi-console.

Sven: De'Longhi! Maakt het leven makkelijk.

Peterkoelewijn: Ik wil een Lego console en dan bedoel ik niet die Lego NES. Een echte console die je met 10.000 blokjes moet bouwen. En dan moet je de games ook opbouwen en met ieder blokje kan je de gameplay en de personages tweaken. Dat klinkt heel erg dom, maar nu ik er langer over nadenk, wil ik niet toegeven hoe dom het is en ga ik gewoon door. Bel me meneer Lego, dan maken we een deal!

Cody: Er schiet me zo snel even niets te binnen, zolang Burger King en McDonalds zich er maar buiten houden. Het zou trouwens wel grappig zijn als Ikea een soort knutselconsole op de markt brengt.

Niels: Aan het begin van dit jaar verscheen er een handheld console van Alienware, Concept  UFO. Het lijkt een beetje op de Nintendo Switch, maar dan met Windows erop. Op dit project ooit de consumentenmarkt gaat bereiken weet ik niet, maar ik zou het graag zien gebeuren. Er zit veel potentie in!

Jacco: Albert Heijn? Geen idee, de grootste partijen doen eigenlijk allemaal wel mee lijkt me. Ik hoop in ieder geval op een Game Boy Classic Mini in 2021, zou toch tof zijn!

Marvin: Geen, want ik heb geen behoefte aan nog meer exclusives. Als ik móést kiezen, dan mag Nvidia van mij nog wel een poging wagen met een Shield 2.0 o.i.d.

Alie: Neeeeeee, genoeg consoles, hoor! De huidige drie partijen vinden mijn portemonnee en ik prima.

Michel: Geen, ik vind drie consoleboeren zoals nu eigenlijk wel prima. Saai antwoord, ik weet het!

Graddus: Geen idee joh. De Praxis ofzo?

Laura: Een nieuw bedrijf van Elon Musk natuurlijk. Het lijkt me hilarisch en ook wel interessant: je kan veel over Musk zeggen, maar hij is wel lekker techie. Bovendien heb je dan elke week in de N8W8 wel een gekke uitspraak van de beste man.

Niels
  

Wat is het leukste dat je in 2020 hebt meegemaakt?

Florian: Een paar weken voor de release van de nieuwe consoles haalde ik ze bij Martin op voor de Reviews op PU.nl en in het magazine. Dat was op zich al een magisch momentje voor me, maar nog mooier was de reactie van een jochie die mij met de PS5 richting mijn auto zag lopen. Hij was totaal van het padje en heb nog nooit zo'n mooie combo gezien van totale verbijstering en pure blijdschap. Dan besef je wel even extra hoe uitzonderlijk het allemaal is. Love my job!

Dwayne: Nieuw baantje bij de krant, nieuw huisje op Strijp-S. Niks geen klotejaar voor mij!

Sven: Deze vragenlijst invullen staat vrij hoog op de lijst van dit vage jaar, maar ondanks de pandemie toch op vakantie naar Griekenland kunnen was ook wel heel fijn!

Peterkoelewijn: Ik ben verhuisd naar een groter appartement en dat bevalt prima. Het gaf me alsnog een vakantiegevoel ondanks de lockdownregels.

Cody: Het starten van m’n eigen Twitch-kanaal (twitch.tv\castcody) was een ding, maar uiteindelijk heb ik de meeste energie gehaald uit het feit dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Het is een hobbelige weg en het komt zeker niet vanzelf. Maar het feit dat ik sinds 2020 mijn geld verdien in de game-industrie, vind ik prachtig. Dat eindeloze studeren, stage lopen en solliciteren kan ik voor nu even achter me laten.

Niels: Die prijs gaat zonder twijfel naar carnaval 2020. Het laatste grote feest vóór de coronacrisis, waar ik als echte Brabander volop van genoten heb.

Jacco: Het concert van Sum 41 en de PlayStation 5-onthulling waren enkele lichtpuntjes in de duisternis van dit jaar. Het leukste was echter het oprichten van Bonuslevel, de Nintendo-podcast die ik samen met Lucas en Cody doe. Het is zó fijn om een wekelijkse uitlaatklep te hebben en lekker te ouwehoeren over onze passie. Het gekke is dat mensen nog luisteren ook, en daar ben ik heel dankbaar voor.

Marvin: Ik ben eindelijk uit het studentenhuis vertrokken waar ik zelfs al voor het begin van mijn PU-carrière in woonde. Eigen keuken, eigen badkamer; eigen appartement! Heerlijk.

Alie: Aan het einde van het jaar mag het best een beetje zoetsappig, hè? In dat geval: dat mijn kwetsbare naasten gezond zijn gebleven!

Michel: Leuk is misschien niet de juiste omschrijving, maar ik heb al enkele jaren last van chronische pijn door een kleine onderbeet (dat is wanneer je ondergebit iets verder naar voren staat dan je bovengebit). Ik ben al sinds 2017 een heel operatietraject aan het plannen hiervoor, inclusief kaakoperaties en een beugel. Ik zag hier de afgelopen jaren extreem veel tegenop, als een donkere wolk die boven mij hing. Ik ben afgelopen oktober met het traject begonnen en wat blijkt? Het is goed te doen! Natuurlijk gaat het met pieken en dalen, maar ik ben zo ongelooflijk blij en opgelucht dat ik van start ben gegaan en dat ik er goed mee om kan gaan. Het heeft ook meteen mijn chronische pijn weggewerkt en zorgt er ook voor dat ik veel beter slaap. Echt een hoogtepunt in mijn leven dit!

Graddus: Dat ik zoveel extra gametijd had door al dat verplichte thuiszitten.

Laura: Vanalles eigenlijk. Ik heb in augustus een tattoo laten zetten die refereert aan een geweldige trip naar India eerder dit jaar. Hij zit gedeeltelijk op mijn hand, dus dat was wel even een overweging, maar ik ben echt heel mega -nog meer superlatieven- blij dat ik het heb gedaan. 

Cody
   

Een nieuw jaar voor de deur: wat is het eerste dat je gaat doen als of het coronavirus ineens is verdwenen of je je hebt laten vaccineren?

Florian: Ik heb zin om ff lekker op vakantie te gaan, Japan roept me bijvoorbeeld alweer een tijdje. Oh, en ik ben er een beetje bang voor, maar ik hoop wel dat de tripjes en vette events weer terugkomen!

Dwayne: Wa denkte zelf? Bier drinken in de stad natuurlijk!

Sven: Terrasje pakken en bier drinken.

Peterkoelewijn: Hopelijk weer eens een vakantie maken naar een fucking ver oord. Ironisch genoeg hoopte ik dit jaar een reisje naar China te boeken, maar ik weet niet of dat in 2021 al kan. Nieuw-Zeeland is nu best veilig én ik wilde altijd al eens naar het Hobbit-dorp toe.

Cody: Natuurlijk wil ik dat dit allemaal voorbij is en dat het coronavirus geen slachtoffers meer eist, maar het is niet zo dat ik helemaal crazy word omdat ik niet naar de kroeg kan, of met een grote groep vrienden kan afspreken. Natuurlijk zou ik graag weer een keer op reis gaan; de bergen in, verre landen bezoeken enzovoorts. Maar het is niet zo dat ik de dagen aftel. Ik vermaak me prima met mijn huidige bubbel, werk en backlog.

Niels: Zodra ik weer een mooi festival kan attenderen ga ik dat zeker doen. Maar een avondje stappen met mijn vrienden is waarschijnlijk het allereerste ding.

Jacco: Een heel groot feest geven of in ieder geval naar de stad met vrienden die ik dit jaar amper heb gezien. Het gebrek aan feestjes en nieuwe mensen leren kennen was voor mij het moeilijkste in 2020, dus hopelijk kan dat gauw weer. Oh, en naar de bios, vechten en reizen zou ook weer heel chill zijn. Dus laten we volhouden met z’n allen. Van videogames leer je immers door te zetten, en dingen keer op keer te doen totdat je wordt beloond. Een heel fijn 2021 toegewenst, het wordt beter. <3

Marvin: Me 0,00001% schuldiger voelen over het feit dat ik voornamelijk binnen zit te gamen. Daarnaast heb ik ook wel zin om weer eens een concert te aanschouwen.

Alie: Onbezorgd weer eens een dagje shoppen. Ik heb sinds maart echt alleen de supermarkt en Bol.com van binnen gezien.

Michel: Wanneer we weer mogen reizen, ga ik eindelijk eens naar allerlei landen afreizen. Ik ben - op een roadtrip naar Berlijn en een bezoekje aan Disneyland - een jaar of vijf niet meer fatsoenlijk op vakantie geweest. Ik heb inmiddels ruimschoots de middelen om het er eens goed van te nemen, en ik wil nog meer van de wereld zien naast de plekken die ik al heb bezocht. IJsland en Japan staan bovenaan mijn lijst, dus als het coronavirus oprot (of we er ons genoeg tegen kunnen wapenen) ga ik daar zo snel mogelijk heen!

Graddus: GAMEN!!!

Laura: Ik had bedacht dat ik op mijn verjaardag in oktober naar Japan zou gaan om de aapjes in de geisers te bezoeken, maar dat ging niet. Ik heb nog een Londen Carnaval tegoed en een trip naar Curaçao met vriendinnen. Hoewel ik wel denk dat er best wat minder gevlogen mag worden in de ‘nieuwe wereld’, zou ik het liefst naar een verre bestemming vliegen als het eenmaal weer gerust kan. Ben de slechte service van Dodo Airlines helemaal zat.

Michel

   

De beste wensen van de redactie van Pu.nl!

REACTIES (44) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord