Originele plannen voor de Switch uitgelekt 

Originele plannen voor de Switch uitgelekt 2020-12-24T03:45:32
Het lekt nog steeds behoorlijk bij Nintendo en vandaag zijn er plannen gelekt uit 2014, voor wat uiteindelijk de Switch zou worden! Alle details in deze Nachtwacht met daarnaast nieuws over de Nvidia RTX 3080Ti, kerstkaarten van devs en uitgevers, Dirt 5 updates, PS5 game version waarschuwing, Gran Turismo 7, Fallout 4 en Skyrim.

Meer RTX 3080Ti aanwijzingen

Merry X-mas! Om te beginnen vandaag weer eens een gerucht, over de Nvidia RTX 3000-serie. De RTX 3090, 3080, 3070 en 3060Ti zijn al ‘beschikbaar’, maar er zijn al een tijdje geruchten dat er ook nog een RTX 3080Ti komt, die wat kracht en prijs betreft tussen de RTX 3080 en 3090 moet komen te zitten. Officieel is de RTX 3080Ti nog niet aangekondigd, maar volgens de geruchten zou deze kaart al begin 2021 uitkomen.

RTX

En nu worden er meer kolen op het vuurtje gegooid door AIDA64. Dit is een veel gebruikte tool om gedetailleerde informatie te krijgen over de geïnstalleerde hardware en software in een PC. Deze tool heeft nu een update gekregen, om ondersteuning te bieden aan de RTX 3080Ti en het lijkt er dan ook op dat de update iets te vroeg online is gegaan.

Wel hilarisch trouwens, dat er een RTX 3080Ti uitkomt, nog voordat gamers fatsoenlijk een RTX 3080 of 3090 kunnen aanschaffen.


Kerstkaarten uit de bizz

Het is bijna kerst! Nu zien deze feestdagen er behoorlijk anders uit dan we gewend zijn door het hele Corona gebeuren, maar de traditionele kerstkaarten van de vele verschillende devs en uitgevers zijn wel weer een feit. Op het PlayStation Blog staan tientallen kerstkaarten, die absoluut de moeite waard zijn om even te checken. Hieronder een paar voorbeelden!

Kerst1

Kerst2

Kerst3

Kerst4


Dirt 5 ziet er nu beter uit in 120fps op Xbox Series X

Newsflash! Dirt 5 heeft een aantal updates gekregen de afgelopen dagen voor alle systemen. Er zijn flink wat bugs geplet en vooral de versie voor Xbox Series X ziet er nu een stuk beter uit in de 120fps performance mode. Er zat een foutje in de code, waardoor de grafische downgrade om 120fps op Xbox Series X mogelijk te maken veel groter was dan op de PS5, maar dat is nu dus gefixt!

Dirt5


Originele plannen voor de Switch uitgelekt

Er is het afgelopen jaar behoorlijk wat gevoelige Nintendo info gelekt en op de valreep komt daar nu nog wat bij, over de Switch. In de gelekte documenten uit 2014 staan namelijk de toenmalige plannen voor de Switch, waarvan er een hoop uiteindelijk niet in de console/handheld hybrid zijn beland. Het is teveel om op te noemen, maar hieronder een paar punten:

Switch

  • De Switch naam was al in 2014 definitief.
  • Switch zou 3D ondersteunen en backwards compatible zijn met de 3DS
  • Resolutie van 480p
  • 1GB RAM
  • Switch zou geen dock krijgen voor de TV, maar draadloos het beeld naar de TV versturen.
  • De Switch zou tijdens het spelen op de TV te gebruiken zijn, vergelijkbaar met de Wii U.
  • Uitgebreide video editing met commentaar en video en spraak ‘conferencing’ functionaliteit.

Haast niet te vergelijken met de Switch die we nu kennen! Zo zie je maar dat de plannen voor dit soort hardware vaak veranderen en ideeën soms ook echt maar ideeën blijven.


PS5 game version waarschuwing

Newsflash 2! Sony heeft een kleine nieuwe feature in de PS5 gestopt, die er eigenlijk al vanaf launch in had moeten zitten. Er was namelijk behoorlijk wat gezeik met het afspelen van de juiste versie op de PS5. Zo kon je misschien zelfs zonder dat je het door had de versie voor de PS4 op je PS5 spelen! Gelukkig is dat nu voorbij, want als je vanaf nu op je PS5 de versie voor de PS4 opstart, krijg je een pop-up, die je hieronder kunt zien. Hij is fijn.

PS5


Geen concessies voor Gran Turismo 7

Er is onduidelijkheid over wanneer Gran Turismo 7 precies uitkomt. Zo stond de game gepland voor begin 2021, maar dat lijkt niet meer te lukken, aangezien er nu in trailers alleen nog maar 2021 wordt vermeld. Ach, een nieuwe Gran Turismo game hoort een aantal keer uitgesteld worden, dat is nu eenmaal traditie! Wat ook traditie is, zijn de gruwelijke graphics en het oog voor detail in de GT games en dat zit volgens Kazunori Yamauchi ook in GT7 weer helemaal snor.

Tijdens de FIA Gran Turismo Championships 2020 liet de papa van Gran Turismo namelijk weten ook met GT7 geen concessies te doen als het gaat om detail en grafische pracht en praal. Hij zei:

GT7

"We always pursue the best at Polyphony Digital. We don’t want to make concessions on anything. We want to deliver the best to everyone. And this is no longer just my thinking, but it’s the mindset of all 200 or so staff at our company. They say in Japan that ‘divinity comes to reside in the details’ and it’s so true. How much attention you pay to the fine details, how to perfect it, hone it to perfection and applying an incredible amount of attention to this, is our production style."

Het is algemeen bekend dat Yamauchi-san haast irritant perfectionistisch is en daarom zou het de Wacht verbazen als Gran Turismo 7 daadwerkelijk in 2021 zal uitkomen. Misschien eerst zelfs nog een patch voor GT Sport op de PS5?


Digital Foundry checkt Skyrim en Fallout 4 in 60fps

Zo, hoog tijd om deze Nachtwacht af te sluiten en te beginnen met de eerste kerst drankjes! Als afsluiter nog even een vette video van Digital Foundry, waarin de heren erg creatief omgaan met de backwards compatibility van Xbox Series X/S. Op de Xbox consoles is het namelijk mogelijk om mods te gebruiken voor games als Fallout 4 en Skyrim. Nu was dat op de Xbox One consoles niet zo heel boeiend en vaak ook niet heel bruikbaar door het gebrek aan grafische power, maar dat is een heel ander verhaal op de next-gen Xbox consoles.

Skyrim

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de framerate nu naar 60fps te tillen door het gebruik van mods die de framerate unlocken, of zelfs grafische verbeteringen toe te passen. Koekeloer hieronder en de Wacht wenst je alvast een hele fijne kerst!

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord