Opnames Detective Pikachu-film van start 

Opnames Detective Pikachu-film van start 2018-01-31T08:07:53
De eerste setbeelden van de Detective Pikachu-film zijn uitgelekt. Daarnaast zien we Master Chief op de Switch verschijnen, komt er mogelijk een nieuwe kartracer van de makers van Sonic Racing en valt er nog veel meer te lezen en bekijken in deze Nachtwacht.

Nachtwachter Michel gaat voor de hattrick met de derde Nachtwacht achter elkaar. Want slaap is voor mietjes! En mensen die zich niet druk hoeven te maken over genoeg geld te verdienen als gameredacteur.

Opnames Detective Pikachu-film van start

De opnames van de live-action film gebaseerd op Detective Pikachu zijn losgebarsten, en dat levert een aantal stiekeme foto's van de filmset in Londen op. Daarin zien we onder andere het politiebureau... en een man in een blauw pak, die vermoedelijk vervangen gaat worden door een pokémon. Denken we zomaar.

De film draait om Pikachu (ingesproken door Ryan Reynolds) die saneb met een jongentje (Justice Smith, ja, de zoon van Will) zijn verloren vader (overigens niet Will Smith) zoekt. De film is gebaseerd op de gelijknamige game die op 23 maart in Europa op de 3DS verschijnt.
Je kunt nu als Master Chief spelen in Minecraft op de Switch

Het blijkt een unieke situatie, het feit dat Microsoft eigenaar is van Mojang en dus Minecraft op alle platforms uitbrengt. Er is nu een skin pack gelanceerd voor de Switch-versie van de game waarin character skins voor Master Chief en personages uit Fable, Gears of War en Banjo-Kazooie zitten.

De skin pack was al verkrijgbaar op Xbox One en Xbox 360, maar nu dus ook op de Switch (en Wii U). Toch fijn dat we op de Switch met Banjo en Kazooie kunnen spelen... toch? Toch?
PSN-problemen zorgen er voor dat FIFA-toernooi op Xbox One gehouden moet worden

In de categorie lullig hebben we vannacht dit verhaal. PSN heeft de afgelopen dagen wat problemen en is zo nu en dan offline. Daardoor kon de FUT Champions Cup in Barcelona dit weekend niet gespeeld worden op de PS4, maar moest dat op PSN gebeuren. Alle wedstrijden na de kwartfinales moesten op de Xbox One gespeeld worden. En dat is lullig, omdat de marketingdeal tussen Sony en EA zo opgesteld is dat dergelijke wedstrijden op de PS4 gespeeld moeten worden. 

Xbox-werknemer Mike Ybarra merkte het ook op en die kon het natuurlijk niet laten om daar even op te reageren. Tja, Sony, dit is wel een beetje je eigen schuld...
Help, ik verdrink in trailers

Soms komen er nu eenmaal veel trailers uit en wie zijn wij om die niet met jullie te delen. Hierbij een verse lading video's voor uw kijkgenot!

  • Yakuza 6
  • Strikers Edge
  • Dissidia Final Fantasy NT
  • Girls und Panzer: Dream Tank Match
Project Octopath Traveler-ontwikkelaars luisteren naar gamers

Kijk, zo zien we het graag. Square Enix heeft onlangs een demo van de aankomende jrpg Project Octopath Traveler voor de Switch gelanceerd. Spelers kregen daarna een vragenlijst in hun mailbox en het lijkt er op dat de ontwikkelaar goed heeft geluisterd naar de meningen van de spelers.

In een nieuwe video vertelt de studio dat het nu al enkele aanpassingen doorvoert. Zo wordt de interface aangepast, kunnen events geskipt worden, zijn de fonts aangepast, is er een replay-functie om scène's opnieuw te bekijken, is er een fast travel-optie, zijn er aanpassingen aan de graphics gedaan, en ga zo maar door. Meer van dit soort brave ontwikkelaars alsjeblieft! De game moet overigens ergens dit jaar verschijnen.
Voertuigen in PUBG op Xbox One aangepast met patch

Een update voor de Xbox One-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds die gisteren verscheen heeft een aantal aanpassingen gedaan aan de voertuigen. Zo doen spelers met hun geweer nu meer schade aan voertuigen en wielen. Ook granaten doen meer schade aan voertuigen. Mensen in de voertuigen lopen meer schade op wanneer ze verongelukken. Spelers die geraakt worden door een wagen, lopen nu echter minder schade op.

Verder zijn er nog wat aanpassingen gedaan aan de balans van de game. 
Maker Hyper Light Drifter gaat weg bij Square Enix na annulering game

Teddy Dief, de ontwikkelaar van de behoorlijk awesome indiegame Hyper Light Drifter, ging in 2016 bij Square Enix Montreal werken. Hij werkte de afgelopen jaren aan een nog onbekend project voor de studio achter Lara Croft Go en Hitman Go. De game is nu echter geannuleerd, omdat de studio een andere weg in slaat. Dat heeft er voor gezorgd dat Dief weer is vertrokken en zich weer geheel gaat focussen op de ontwikkeling van indiegames. Jammer van al die noeste arbeid, maar we zijn benieuwd waar hij mee op de proppen komt!

Er lijkt overigens geen kwaad bloed tussen Dief en de rest van de studio te zijn, want hij zegt blij te zijn dat de andere werknemers hun baan nog gewoon hebben behouden.
Tweede deel Freedom Chronicles-DLC voor Wolfenstein 2: The New Colossus is nu verkrijgbaar

Zin in meer Wolfenstein? De tweede episode van de Freedom Chronicles-DLC voor Wolfenstein 2: The New Colossus kan nu gedownload worden. In deze episode kruipen spelers in de huid van Jessica Valiant, oftewel Agent Silent Death. Deze voormalige OSS-agent komt achter een samenzwering van de Nazi's en doet daarbij enkele locaties die alleen maar werden genoemd in de hoofdgame aan, waaronder Paragon Pictures en de Tinsletown-filmstudio. 

Waar de eerste episode zich vooral op actie richtte, daar draait deze vooral om het gebruik van stealth. Er komt hierna nog één episode uit.
Ontwikkeling van Fear Effect Sedna is afgerond

Na jaren kunnen we eindelijk weer de terugkeer van de Fear Effect-franchise verwachten. De nieuwe game, Fear Effect Senda, is nu af, zo laat Sushee Games weten. De releaseperiode stond al op 'begin 2018' dus dat is prima op tijd. Meer nieuws over de precieze releasedatum moet binnenkort komen.

Fear Effect Sedna wordt uitgegeven door Square Enix Collective en speelt zich vier jaar na de originele game af. Hana woont nu samen met Rain in Hong Kong, maar al snel belandt het tweetal in een situatie die uit de hand dreigt te lopen. De game komt naar PC, Xbox One, PlayStation 4 en Switch.
Sumo Digital werkt mogelijk aan een nieuwe kartgame

Zou het? Sumo Digital, de studio achter de leuke kartracer Sonic And SEGA All-Star Racing Transformed, werkt blijkbaar aan een nieuwe kartracer. Er zijn wat interne powerpoint-slides van de studio uitgelekt, waar deze info op te lezen viel. Daarnaast lijkt de studio ook aan shooters te werken met grote uitgevers en bekende franchisenamen. Overigens heeft Sega al gemeld dat de kartracer géén nieuwe Sonic-game is, maar wat zou het dan wel zijn?

De powerpoint-slide met deze info is hieronder te zien, bekijk ze allemaal op ResetEra.

Bekijk de eerste trailer van Netflix-film Mute, van de maker van Moon en Source Code

Duncan Jones is awesome. Niet alleen omdat hij de zoon is van wijlen David Bowie, maar ook omdat zijn films Moon en Source Code geweldig zijn. Over de Warcraft-verfilming zijn de meningen verdeelt, maar goed. Hij werkt al een tijdje aan een nieuwe film, Mute, die op 23 februari op Netflix verschijnt. En daar is nu de eerste trailer van uit die je hieronder kunt bekijken!

We krijgen een lekkere cyberpunkvibe. Sowieso is het voor fans van dit genre goed vertoeven op Netflix in februari, want aanstaande vrijdag komt ook het eerste seizoen van de nieuwe science-fiction serie Altered Carbon op de streamingdienst. 
Anthem komt pas in 2019, nieuwe Battlefield deze oktober

We meldden vorige week al dat BioWare's Anthem waarschijnlijk pas begin 2019 uit zou komen, en Electronic Arts heeft het nu bevestigd. 'Het is geen uitstel', aldus Blake Jorgensen tegen Wall Street Journal. Het is inderdaad zo dat er nooit een specifieke releasedatum voor de aankomende shooter is gegeven, al gingen de meeste mensen er van uit dat de game dit jaar nog zou halen. Dat wordt wachten!

Maar er is ook goed nieuws: er is in 2018 ruimte voor een andere shooter van EA, en wel een nieuwe Battlefield! De game moet deze oktober verschijnen, maar meer details zijn er vooralsnog niet.

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord