Ontwikkelaars achter Driveclub en MotorStorm richten nieuwe studio op 

Ontwikkelaars achter Driveclub en MotorStorm richten nieuwe studio op 2018-01-16T00:12:45
Racegame-ontwikkelaars die zich met hun Wushu Studios gaan richten op een sci-fi-game. De Wachtster is benieuwd hoe dat uitpakt. Sowieso is deze N8W8 nogal mysterieus, met een countdown klok van Sega en een onbekende PS4 System Software Update. Ander nieuws in het teken van: Stardew Valley en Assassin’s Creed Origins.

Cats <3
   

Ontwikkelaars achter Driveclub en MotorStorm richten nieuwe studio op

Alan McDermott, Nigel Kershaw en Stuart Trevor hebben een nieuwe studio opgericht. Deze mensen werkten voorheen bij Evolution Studios, de ontwikkelaar van de MotorStorm-serie en Driveclub. Evolution Studios sloot echter zijn deuren en werd opgenomen in Codemasters. De nieuwe studio van McDermott, Kershaw en Trevor krijgt de naam Wushu Studios mee.

Mensen achter Driveclub en MotorStorm richten nieuwe studio op

Anders dan je wellicht zou verwachten, gaan de heren niet aan de slag met een racegame. Nee, de eerste game van Wushu Studios wordt een sci-fi-game. Een nieuwe frisse ip, met interessante mechanics, unieke concepten en verfrissende gameplay. 

En dat is dan ook bijna meteen het enige dat de Wachtster jullie kan vertellen. Of jullie moeten heel graag willen weten dat de 11 mensen van de nieuwe in Liverpool gevestigde ontwikkelaar de game fiksen in de Unreal 4 engine. O, of dat de heren samenwerken met voormalig BioWare concept artist Alex Figni. Bij deze dan.

McDermott liet weten dat Wushu Studios in september van vorig jaar begonnen is met de sci-fi-game en dat de ontwikkeling best lekker vlot:

"Our core team at Wushu have worked together closely on numerous projects over the years so there was no downtime in figuring out how to work together, we just fell straight into a groove kicking around game ideas that appealed to us as players and developers."

Hopelijk snel meer over deze game.
    

Trailerovervloed

Januari is veelal niet de meest overdadige gamemaand. Gelukkig is er ook in 2018 genoeg om naar uit te kijken. Ruimte voor een kleine game heb je echter altijd wel, toch? Kijk snel mee naar:

  • Little Triangle – vanaf 7 februari te checken op Xbox One
  • The New Rad Rodgers – vanaf 21 februari te checken op PC, PS4 en Xbox One
  • Albert & Otto – nu te checken op PC, PS4 en Xbox One

   

Sony zoekt bètatesters voor PS4 System Software Update 5.50

Ben je razend benieuwd naar de nieuw software voor je PS4? Kun je niet wachten op deze update 5.50? Schrijf je dan snel in voor de bètatest van Sony.

Sony zoekt bètatesters voor PS5 System Software Update 5.50

Er is nog niets tot weinig bekend over de inhoud van deze PS4 systeem software update 5.50. Interessant is echter wel dat het hier niet gaat om 6.00, maar om een half getal. Het zou dus kunnen zijn dat de update wat kleiner/minder ingrijpend is dan bijvoorbeeld 5.00, oftwel Nobunaga.

Het feit dat de update dus blijkbaar wel uitgebreid getest moet worden, doet daarentegen vermoeden dat we ook niet met wat kleine tweaks voor de stabiliteit of prestatie te maken hebben...

Speculaties gaarne plaatsen in de comments.
    

Dit zijn pas skills

     

Sega komt met mysterieuze Senki countdown website

De Wachtster zit vol met mysterieuze nieuwtjes. Deze staat in het teken van de geheimzinnige countdown klok van Sega, die aftelt naar 19 januari. Het moment waarop we meer leren over Senki...

Sega komt met mysterieuze Senki countdown website

Wat Senki is, is voor nu echter nog een raadsel. Wellicht/misschien/waarschijnlijk gaat het hier om een game. Of dat een game in een nieuwe ip is, is de vraag. Zo zou Senki ook nog een verwijzing kunnen zijn naar de Sega Genesis RPG Bahamut Senki uit 1991.

Op andere websites hopen mensen vooral op een Skies Of Arcadia 2 of een Phantasy Star-game. Wat jullie?
    

Comic-momentje

Comic-momentje
    

Stardew Valley krijgt lokale en online multiplayer

Wie spelen er allemaal Stardew Valley? Mis jij het nou ook zo dat je je landerijen niet kunt delen met je (digitale) vrienden? Maker Eric Barone hoort je. Hij werkt namelijk aan een patch die dit grote euvel moet verhelpen. En gelukkig schiet hij lekker op!

Stardew Valley speel je dus straks als multiplayer game, ofwel via LAN of online. Een exacte releasedatum ontbreekt nog, dus het is te hopen dat Barone zijn vrienden een beetje snel de deur uitwerkt.
    

Assassin’s Creed Origins krijgt patch ter voorbereiding op DLC

Vandaag/morgen komt Ubisoft met een grote patch voor Assassin’s Creed Orgins. Deze patch belooft een klein voorproefje te geven van The Hidden Ones DLC.

The Hidden Ones DLC bevat onder meer twee nieuw gebieden (Sinai en Valley of the Kings) en deze patch 1.2.0 voegt deze alvast toe aan de game, evenals een introductie-quest, genaamd Incoming Threat.

Ubisoft heeft nog geen releasedatum gegeven voor de nieuwe DLC. Naast deze patch is echter ook al de achievement list gevonden. Het lijkt zodoende aannemelijk dat The Hidden Ones niet al te lang meer op zich laat wachten.

Assassin’s Creed Origins krijgt patch ter voorbereiding van DLC

Naast bovenstaande bevat patch 1.2.0 voor Assassin’s Creed talloze verbeteringen en veranderingen. Hierbij de hoogtepunten:

  • Added support for the upcoming “The Hidden Ones” expansion
  • Added “Incoming Threat” quest to the game
  • Updated item loot pool of the Heka Chest
  • Added the Atlas view on the World Map displaying the Sinai and the Valley of Kings regions
  • Added the possibility to sell-back outfits to the Weaver shops
  • Added all the latest Store items from the Nightmare, First Civilization, Gladiator, Wacky, and Almighty packs to the Heka Chest
  • Added the option to toggle the visibility of inventory items on the Gear menu

Als we een releasedatum voor Assassin’s Creed Orgins: The Hidden Ones hebben, hoor je het natuurlijk asap.
     

Memes en dingen

Memes en dingen staat vandaag in het teken van doodgaan door je eigen stomme rotschuld zonder dat je de game/de controller/je internet de schuld kan geven, en alles wat je ooit wilde weten over Donkey Kong Country en then some.


   

Lekker koesen!
    

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord