Onderzoek bewijst: gamen maakt agressief

Onderzoek bewijst: gamen maakt agressief! 2012-10-09T23:20:43
Maakt gamen agressief? Nee, natuurlijk niet. Hooguit een nerdrage of twee. Toch bewijst een stel onderzoekers deze Wacht dat wij gamers beestachtige psychopaten zijn. Zucht...

De Kevin Butler-soap: deel twee

Misschien wel het meest opmerkelijkste nieuwtje van afgelopen weekend was de aanklacht die Sony indiende tegen Jerry Lambert, a.k.a. Kevin Butler, a.k.a. één van de de grootste bazen in de videogamebizz. PlayStation-icoon Lambert... sorry, Butler vertolkte namelijk een pikante rol in een commercial van bandenfabrikant Bridgestone, waarin hij op een Nintendo Wii gamed. Dit schoot Sony in het verkeerde keelgat. Noem het triest, noem het terecht; feit is dat de rechtszaak op de wagen is.

Opmerkelijk genoeg claimt Bridgestone nu dat Sony geen poot heeft om op te staan. Volgens de bandenbouwer is de man in het reclamespotje namelijk níet Kevin Butler! Wie dan wel? Gewoon, acteur Jerry Lambert die zijn ding doet in een commercial:

"Mr Lambert is one of the actors who appeared in the commercial as a Bridgestone engineer. Bridgestone denies that Kevin Butler appears in the Bridgestone commercial discussed herein and thus denies that he speaks or does anything whatsoever in the commercial."

Tja, het lijkt erop dat de rechtszaak dus nog wel even zal duren... Aan wiens kant staan jullie in deze?

kevin butler

 

Dishonored launch trailer

Jongens, zijn we allemaal op de hoogte van het feit dat Dishonored aanstaande vrijdag in de winkels ligt? Zo nee, ga je schamen! Zo ja, dan weet je dat deze sneaky actiegame het in zich heeft om misschien wel een aantal GotY-awards in de wacht te slepen. Jan geeft Dishonored in de aankomende PU in ieder geval een dikke, vette 95. En da's nog aan de lage kant voor een game waarin de Fus-Ro-Dah's van de ratten besnuffeld zijn. Hieronder de indrukwekkende launch-trailer!

 

Far Cry 3 characters trailer

Dishonored is zonder twijfel Game of the Year-materiaal, maar volgens de Wacht heeft Far Cry 3 die potentie ook! Vannacht wederom een dikke trailer voor Ubisoft's tropische knalfestijn, waarin Dennis en Citra van de inheemse Rakyat-stam worden geïntroduceerd. En inderdaad, Citra is die chick wiens boobies we tijdens de afgelopen E3 al in vol ornaat zagen bouncen. Lekker lekker!

 

Wii U 19x krachtiger dan PlayStation 3?

infinite powerDe Nintendo Wii U ligt vanaf 30 november aanstaande in de shops. De games die ervoor uitkomen, de manier waarop de tabletcontroller werkt en de prijs: het is inmiddels allemaal bekend. Maar wat kan het beestje nu echt? Wat is de ware kracht van dit apparaat? Medewerkers van Nintendo hebben tijdens de Eurogamer-beurs aangegeven dat die best groot is. 19x meer power dan de PlayStation 3, anyone?

Nintendo representatives on the day informed me that the Wii U was "19 times more powerful than PS3."

De journalisten die deze opmerkelijke 'feiten' te horen kregen, geven zelf al aan dat ze de claim van Nintendo sterk in twijfel trekken. En zeg nu zelf, een game als ZombiU ziet er goed uit, maar 19x beter dan spellen op de PS3? Als de Wii U zelfs maar 2x zo sterk blijkt als de huidige generatie consoles, is de Wacht ook heus al tevreden!  

 

Draken doden tijd in drakendoder

Wellicht denk je na het checken van onderstaande strip voortaan wel twee keer na eer je weer een draak slacht in Skyrim. Als die arme beesten al niet dood waren door je zwaard, gaan ze dat in je maag wel van verveling!

skyrim dragons

 

Onderzoek: 'Tieners agressiever door games'

agressieve aapWe leven inmiddels bijna in 2013. Tenminste, wanneer de aarde niet vergaat aan het einde van het jaar. Toch blijkt het hele 'games-roepen-gewelddadig-gedrag-op'-topic nog altijd hoog op de agenda van sommige moraalridders te staan! Neem bijvoorbeeld het onderzoek van een stel Canadese 'geleerden' aan de 'universiteit' van Brock. Zij concludeerden na uitvoerig 'onderzoek' dat het spelen van games daadwerkelijk schadelijke langetermijngevolgen heeft voor tieners. Ze worden er agressief van! Eén van de 'onderzoeksters' aan het woord:

"The current study is the first to demonstrate a relation between sustained violent video game play and the progression of aggressive behaviour. It is clear that there is a long-term association between violent video games and aggression. This is an important and concerning finding, particularly in light of the hours that youth spend playing these games."

Het 'onderzoek' bestond uit een aantal vragen. Uit de antwoorden bleek dat kids die agressiever tegen hun leeftijdsgenootjes waren (duwen, aan de haren trekken, pesten) tevens meer gameden dan hun minder agressieve peers. Case closed? Of was de kip er nou toch eerder dan het ei?  

 

De groeten uit Nuketown 2025!

Heb jij je reis naar het pitoreske Nuketown al geboekt? Vanaf 13 november opent het stadje haar deuren!

nuketown 2025 

Mario de player...

Mario toch! Heeft die gekke Italiaan eindelijk een serieuze relatie met prinses Peach gefixt, weet-ie het toch weer te verneuken. En dat allemaal door te flirten met één of andere lelijke, uit twaalf blokjes en drie kleuren opgebouwde ex...

REACTIES (55) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord