Officiële God of War-documentaire Raising Kratos aangekondigd 

Officiële God of War-documentaire Raising Kratos aangekondigd 2019-04-22T00:08:21
En, is je Game Boy na zijn dertigste verjaardag weer netjes in de vitrinekast teruggelegd? Mooi, want er is nieuws over heel andere zaken: een echte, officiële, authentieke God of War-docu bijvoorbeeld.

got
   

Terwijl je Wacht niet kan wachten op de nieuwe aflevering van Game of Thrones, begint alweer de 22ste van april. Dit jaar is het tweede Paasdag, maar in 1993 vierden we dat de eerste browser voor het internet verscheen: Mosaic. En vandaag in 1943 schreef Albert Hofmann zijn eerste rapportage over hallucineren door lsd. Je Wacht heeft dat laatste niet nodig: die spacet ‘m al op een overdosis tompouce-paaseieren van de Hema.

chocolade
  

God of War krijgt een docu

Raising Kratos is de naam van een documentaire die nu in de maak is over God of War. Santa Monica Studio moest de game ineens opnieuw uitvinden en PlayStation vond dat zo interessant dat het er een docu over heeft gemaakt. Dat het ook nog een GOTY werd en een groot succes, dat zal ongetwijfeld hebben meegespeeld… Binnenkort wordt de docu op het YouTube-kanaal van PlayStation gezet (wanneer, dat weten we nog niet). Wel had meneer Barlog (maker van de game) nog iets over de trailer te zeggen:

cory
  


  

Mensen die de Sims speelden zijn gezonder en blijer

Vinden jullie ook dat Wouter altijd zo blij is? Dat komt niet omdat hij een van de leukste banen ter wereld mag uitoefenen, of omdat hij zulke ge-wel-dige freelancers heeft om mee te werken. Het komt allemaal door de Sims. Volgens een psychologisch expert op Unilad speelt dat een rol. “Levenssimulatiegames als The Sims kunnen de plek innemen van de realiteit die we kennen, zodra internetsnelheden snel genoeg zijn. Het idee dat we meer tijd in de virtuele wereld doorbrengen dan in de fysieke wereld, heeft de laatste jaren enorme toevlucht genomen en hierdoor kunnen we een alternatief leven leiden zoals wij dat willen.”

En, nu komt het: “De Sims maakt het mogelijk om aan de sociale gewoontes te ontsnappen, samen met de druk en de chronische stress die zo aanwezig zijn in de echte wereld. Hierdoor kan een gamer een perfecte realiteit creëren waarin zij de touwtjes in handen hebben en volledige controle hebben over de uitkomst. Ons onderbewustzijn past zich gemakkelijk aan en het zorgt ervoor dat we openstaan voor andere realiteiten, wanneer we daar in gedachten over fantaseren. Met de ondersteuning van deze games kunnen we onze innerlijke ervaringen verbeteren.” Kortom, je zou kunnen stellen dat een beetje escapisme in levenssimulatievorm ervoor kan zorgen dat je beter in je vel zit.  

sims
   

Dansen in het openbaar met Persona

Hoewel de meeste mensen het beste dansen als er niemand kijkt, is het erg fijn om te kijken naar de dansers in de nieuwe promovideo voor Persona 3 en Persona 5. Wat ziet het er tof uit op zo’n openbare locatie allemaal dezelfde bewegingen te maken. Er komt een Persona Super Live-concert aan, dus Atlus wilde daar met deze dansvideo wat meer ruchtbaarheid aan geven. Dat is geen concert zoals in Fortnite laatst met meneer Marshmello, maar een echt concert midden op straat in Tokio op 24 april.


  

Meer dan 1.200 cheatende accounts geband in Fortnite World Cup

We schreven laatst al dat er een Fortnite-pro uit zijn team was gegooid voor het oneerlijk gebruiken van een cheatcode, maar er is meer. 1.200 accounts die cheats gebruikten in de Fortnite World Cup zijn geband. Een kleine tweehonderd spelers moeten hun prijzengeld inleveren om die reden. Het gaat niet alleen om het gebruiken van cheatsoftware, maar ook in meerdere regio's spelen, gedeelde accounts gebruiken en samenzweringen werden bestraft. Hoewel Epic hard werkt aan het opsporen van cheaters, wil het niet dat cheaten het enige wordt waarover nog wordt gesproken als iemand een toernooi wint. “Meteen de resultaten van een individu in twijfel trekken zonder dat er bewijs is voor oneerlijk spelen, dat doet afbreuk aan het winnaarsmoment van die persoon, die er hard voor heeft gewerkt om daar te komen.” Het World Cup Online Open-toernooi van Fortnite duurt nog wel een paar maanden, met als klap op de vuurpijl de World Cup Fortnite eind juli in New York.

Fortnite
   

World of Goo is gratis in de Epic Store

Epic Games Store-gebruikers kunnen vanaf 2 mei genieten van een gratis game, namelijk World of Goo. De puzzelgame verscheen in 2008 op de PC en de Wii en later nog meer platforms. En nu heb je vanaf 2 mei twee weken de mogelijkheid om de game te claimen. Het schijnt een versie te zijn die een beetje is opgepoetst zodat hij er mooier uitziet. Die visuele upgrade krijgt de game trouwens ook als je hem al had, in de vorm van een gratis update.


  

Life is Strange 2 - Episode 3 komt al bijna en dit is de teaser

Er is een nieuwe teaser verschenen voor de derde episode van Life is Strange 2, die op 9 mei verschijnt. We zien een gezellig oerwoud van plantjes die per se in alle staten van Amerika even hevig worden gewaardeerd. Het lijkt erop dat onze jonge vrienden er toch niet zo goed aan hebben gedaan om te kiezen voor de alternatievelingen. Over een paar weken leren we er meer over, want dan verschijnt episode Wastelands.


  

Heel vette LABO VR met Zelda-thema gemaakt

Sommige mensen hebben deze Pasen wat extra tijd over om creatief te doen. En waar de meeste mensen dat op eieren botvieren, heeft YouTuber Jeramey Polcyn zijn LABO VR erbij gepakt. Wat zo charmant is, is dat hij in het videootje ook verteld hoe hij te werk is gegaan, mocht je het thuis ook willen namaken. Op 26 april krijgt The Legend of Zelda: Breath of the Wild de gratis VR-patch, dus als je even doorwerkt de komende dagen dan ben je net op tijd.


  

Game of Thrones-preview: Bran is eindelijk uit de binnenplaats verwijderd

In de minuscule preview van de aankomende Game of Thrones-aflevering zien we slechts een paar dingen, maar je Wacht denkt dat het belangrijkste toch wel is dat Bran eindelijk uit de binnenplaats is weggereden. Ben bang dat zijn gestaar nog steeds even creepy is...


  

Trailer van We Have Always Lived in the Castle is lekker onheilspellend

Je hoeft helemaal niet goed piano te kunnen spelen om de soundtrack van een horrorfilm te maken, dat bewijst het begin van de trailer van We Have Always Lived in the Castle. Al gebruik je een toets: gebruik hem goed. In deze boekverfilming met Sebastian Stan en Taissa Farmiga volgen we het verhaal van Merricat Blackwood die met haar zusje en oom op een landgoed wonen. Daar zijn wat eigenaardigheden gebeurd, waardoor de dorpelingen iets te nieuwsgierig zijn en de meisjes moeten worden beschermd. Maar ja, waartegen precies? Volgende maand verschijnt deze flick van regisseur Stacie Passon.


  

Veel plezier met eieren zoeken of hoe je Tweede Paasdag dan ook mag vieren, wees lief voor bijen en hommels en een fijne dag pandaag!

jeuk
   

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord