Oculus Rift is officieel van Facebook 

Oculus Rift is officieel van Facebook 2014-07-22T09:35:31
De deal tussen Facebook en Oculus Rift is nu definitief rond en de Wacht geeft je alle details. Verder gaat Naughty Dog altijd voor 1080p, trippen we samen met Media Molecule en checken we The Last of Us voor de PSOne en Destiny voor de Xbox One!

Naughty Dog gaat voor 1080p/60

Say what now? Geen gerucht om de Nachtwacht mee te beginnen? Laten we zeggen dat de Wacht voor ontwikkelaar Naughty Dog graag wat ruimte maakt. Over dik een week kunnen we (opnieuw) van The Last of Us genieten op de PlayStation 4 en in 1080p en 60 frames per seconde ziet het meesterwerkje er nog mooier uit dan op de PS3. Volgens Naughty Dog moet 1080p/60 dan ook de standaard worden voor alle games.

De Uncharted games waren allemaal 720p/30 en dat was toen genoeg, maar door de nieuwe PS4 engine wilde Naughty Dog weleens kijken of er op de PS4 gepusht kan worden naar 1080p/60. The Last of Us is volgens Arne Meyer, de community manager bij Naughty Dog, daar het perfecte voorbeeld van.

Drake

“Can we do 1080p/60? We always wanted to do that, but for the types of effects we wanted to put on screen 720p/30 was just fine. Now with the push to go even further that's not fine enough. That means next year's Uncharted 4 will also be targeting 1080p/60. I think that's what we want to push for with anything we're doing on this generation. That's sort of the mandate from when we were building the PS4 engine. Let's see if we can do this and hit it. We hit it with The Last of Us Remastered, so why not stick with this?"

Betekent dat dan automatisch ook dat de Remastered versies van de eerste 3 Uncharted games in 1080p/60 draait? Die conclusie mag de Wacht hier best wel trekken, toch? Hij is fijn!


Oculus Rift is officieel van Facebook

Eind maart liet Facebook ineens weten dat ze de Oculus Rift gingen kopen voor het belachelijke bedrag van 2 miljard dollar. Het gaat om 400 miljoen dollar cash en 23,1 miljoen aandelen ter waarde va 1,6 miljard dollar. Daar komt nog eens 300 miljoen dollar bij als er bepaalde onbekende mijlpalen worden gehaald voor het einde van Q2. Bizar veel knaken en de deal is nu officieel en definitief rond.

Wat de invloed van Facebook is op de virtual reality headset is nog even afwachten, maar het lijkt er in ieder geval op dat de Oculus buiten games ook een rol gaat spelen in Facebook zelf.

Facebook

"We're looking forward to an exciting future together, building the next computing platform and reimagining the way people communicate."

Hoe we met elkaar communiceren? Wordt Facebook een soort virtueel chatprogramma ofzo? We gaan het allemaal meemaken de komende maanden, want heel ver weg zal de release van de Oculus niet meer zijn. De Wacht heeft overigens een DK2 in bestelling staan, dus verwacht binnenkort een shitload aan Features en PU-TV items! Sowieso Tjeerd Outlast laten spelen in VR. ;-)


FIFA 15 moeilijkheidsgraad

Dan kan Wouter zelfs winnen!

Wouter


Media Molecule WTF filmpje

We weten allemaal dat Media Molecule samen met Sumo Digital werkt aan LittleBigPlanet 3. Wat je misschien nog niet wist is dat Media Molecule ook werkt aan een ander project voor de PlayStation 4! Helaas is er nog maar bar weinig over bekend, maar de ontwikkelaar heeft nu een uiterst vaag filmpje online gezet van de onaangekondigde game. Tijdens het ontwikkelen van de game kwamen de devs namelijk een rare ‘rendering error’ tegen.

Media

“A rendering error on our new PS4 project caused this trippy sequence of colourful nonsense that begged to be shared. Consider it an exclusive peek at our new game if you like, it's not particularly revealing, but it is fun, that much we guarantee... mostly.”

Ooit weleens een flinke LSD trip gehad? Check het filmpje hieronder!


Dit is heel typisch

En stiekem ook best wel waar!

Bitch


Destiny bèta offline

Newsflash! Nee, het ligt niet aan je internetverbinding, de bèta van Destiny is inderdaad offline. Ziet de Wacht daar een traan? Nee, er is geen reden tot paniek! Op 23 juli gaat de bèta gewoon weer online en een dag later kunnen ook de Xbox One en Xbox 360 gamers losgaan. Hebben we dat? Mooi!


The Last of Us voor de PSOne

Voordat je volgende week The Last of Us gaat spelen op je PlayStation 4, is het misschien een slim idee om alvast wat ruimte vrij te maken op de harddisk. De game weegt namelijk een whopping 50GB, oftewel 10% van je totale ruimte! Daar krijg je dan weer wel super geile graphics voor terug, dus dat moet dan maar.

Maar wat nou als The Last of Us op de eerste PlayStation was uitgekomen? Dan kon de game maar maximaal 700MB groot zijn! Hoe The Last of Us er uit had gezien op de PSOne? Check het op de pics!

Last1

Last2

Last3

Last4


Destiny Xbox One 1080p footage

Sinds de komst van de PlayStation 4 en Xbox One is er een hele heisa ontstaan over de resolutie van games en op hoeveel frames per seconde ze worden gespeeld. Native 1080p en 60 frames per seconde zijn een beetje de heilige graal geworden en als dat niet wordt gehaald moeten de devs zich daar bijna voor verontschuldigen!

Aan de andere kant zijn devs ook heel trots als het ze wel lukt. Vooral de Xbox One zit vaak met 900p net onder de 1080p, maar door het vrijkomen van wat extra power (door het uitzetten van Kinect) lijkt het er op dat de Xbox One vanaf nu ook vaker in Full HD gaat rocken. Zo ook in Destiny bijvoorbeeld.

Destiny

Bungie zelf heeft al eerder gezegd dat het wat lastiger is om 1080p te halen op de Xbox One, maar na wat hulp van Microsoft engineers is het ze nu dan toch gelukt. De bèta draait wel nog in 900p, maar de retail game wordt absoluut 1080p. Ze zijn er zelfs zo blij mee dat ze een filmpje hebben opgenomen van de Xbox One versie van Destiny, in superstrak 1920x1080. Check zelf maar!

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord