Oculus Rift gaat minimaal 300 dollar kosten 

Oculus Rift gaat minimaal 300 dollar kosten 2015-09-26T05:08:00
Naast de PlayStation VR is er nu wat meer bekend over de prijs van de Oculus Rift en ook dat wordt een duur grapje! Verder in deze Nachtwacht nieuws over Call of Duty: Black Ops 3, foutje van Microsoft, Uncharted 4, Fallout 4 en PlayStation VR.

Geen Black Ops 3 singleplayer op oude consoles

Boomshakalaka! Hopelijk zit je er weer klaar voor, want de Wacht komt wederom met een wervelwind aan nieuws met een vleugje onzin. Zo wordt het bijvoorbeeld steeds duidelijker dat je nu toch echt moet overstappen naar een PlayStation 4, of Xbox One als je nog steeds op de vorige generatie consoles speelt. FIFA 16 heeft bijvoorbeeld al minder features op de PlayStation 3 en Xbox 360 ten opzichte van de PS4 en Xbox One versie en bij Call of Duty: Black Ops 3 is dat ook het geval.

Mocht je van plan zijn Black Ops 3 op de PlayStation 3 of Xbox 360 te gaan spelen, hoopt de Wacht niet dat je het dan vervelend vindt als de singleplayer niet aanwezig is. Nope, de gehele singleplayer mode is niet speelbaar op de PS3 en Xbox 360! Volgens Treyarch is de singleplayer echt speciaal gemaakt voor de PS4, Xbox One en PC en daardoor niet mogelijk op de oude consoles.

Black Ops

“The ambitious scope of the 1-4 player co-op campaign design of the PS4, Xbox One and PC versions could not be faithfully recreated on old generation hardware.”

De oude consoles moeten het dus doen met de multiplayer en de Zombie Mode, maar wordt hierdoor wel een tientje goedkoper en je krijgt er een code bij voor de eerste Black Ops. Het ontbreken van de singleplayer klinkt als een big deal, maar het percentage spelers dat in Call of Duty games überhaupt de singleplayer mode checken is waarschijnlijk sowieso al erg laag.


Xbox foutje

Afgelopen week bracht ontwikkelaar Curve Studios een bundle uit met de games Stealth Inc. 2, The Swapper en Thomas was Alone. Deze bundel is op zowel de PlayStation 4 als de Xbox One verkrijgbaar, maar bij Microsoft zat er iemand lekker niet op te letten en zette exact dezelfde omschrijving bij de game als ze bij PlayStation hadden gedaan. In de omschrijving stond de volgende tekst:

“Dit Instant Indie-pack is het perfecte startpakket om Indie op PlayStation te verkennen.”

Xbox

Vervolgens stond dit doodleuk op de Xbox Store! Dit lijkt de Wacht toch wat vreemde reclame. Een typisch gevalletje van… Foutje, bedankt!


Pip-Boy 3000

Hier sluit de Wacht zich graag bij aan.

Fallout


Uncharted 4 uitgesteld voor perfect einde

Drakey Drakey! Over 11 nachtjes slapen kunnen we (opnieuw) genieten van Nathan Drake en z’n vriendjes in de Uncharted: Nathan Drake Collection voor de PS4. Als je de eerste 3 Uncharted games nog nooit hebt gespeeld is dit een instant buy, maar ook als je de games al wel eerder hebt overmeesterd is het misschien wel de moeite waard, al is het alleen maar om het wachten op Uncharted 4 wat dragelijker te maken. Deel 4 had eigenlijk eind dit jaar al in de winkels moeten liggen, maar de game werd uitgesteld naar maart 2016. Waarom de game werd uitgesteld? Dat zal de Wacht je vertellen!

Volgens Naughty Dog is het namelijk vooral te wijten aan het einde van Uncharted 4. Dit zal hoogstwaarschijnlijk het laatste Uncharted deel ooit worden en Naughty Dog wil op een speciale manier afscheid nemen van Nathan Drake. Neil Druckmann, de director bij Naughty Dog, zegt:

Uncharted

“Even when I’m describing the ending, it’s a pretty... Well, I guess this is a little bit of a spoil... Nah, I’m not going to say it! But there is something that happens that requires quite a bit of work for what we want it to do, and again we would have had to reduce that scope and reduce that ambition to meet that original deadline.” 

Later in het interview laat hij nogmaals weten dat ze echt willen eindigen met een ‘big bang’ en de serie een waardig afscheid moet krijgen. Als dat je nog niet lichtelijk emotioneel maakt, moet je hieronder nog even naar dit interview kijken met Nolan North, de bekendste stem in gamesland. Je kunt hem haten, maar de Wacht vindt het een baas. De Wacht heeft hem gesproken op de E3 en het is de meest aardige, zachtaardige, oprechte en humble dude ooit, die heel goed weet wat Uncharted voor hem heeft gedaan. Check it!


Metal Gear Horse

Je verwacht het niet!

MGS


Oculus Rift gaat minimaal 300 dollar kosten

De release dates van de virtual reality brillen komen steeds dichterbij, dus ook in deze Nachtwacht de nodige aandacht. We weten allemaal dat de HTC Vive eind dit jaar beschikbaar moet zijn en de Oculus Rift en Proj… pardon, PlayStation VR begin volgend jaar, maar een exacte prijs weten we nog niet van de VR headsets. Sony liet afgelopen week wel weten dat de prijs van de PlayStation VR vergelijkbaar zal zijn met een nieuwe console en nu is er ook een soort van indicatie van de prijs voor de Oculus Rift.

Tijdens Oculus Connect 2 gaf Nate Mitchell, de VP of product, antwoord op de vraag waarom we nog steeds geen pre-order kunnen plaatsen voor de Oculus Rift en gaf daarbij een flinke hint over de prijs. Hij zei:

Oculus

"There isn't a big reason to take your money too far ahead of the device. What I think about all day long is user experience, right? So if I'm going to promise you something and you're going to hand me a significant amount of money or whatever it is—we all know it's going to be at least $300—if you're going to hand me $300 today, I am not going to be excited to tell you: ‘OK, in 9, 10, 11, 12 months, whatever it is, you're going to get something in return.’ The longer you wait, the more you're like, ‘This is obnoxious.’"

Dit is in ieder geval de bevestiging dat ook de Oculus Rift minimaal 300 dollar en dus 300 euro gaat kosten. Nou had de Wacht sowieso al verwacht dat de Oculus wat duurder zou worden dan PlayStation VR, maar het geeft wel nogmaals aan dat de virtuele wereld instappen niet goedkoop gaat worden. Begin met sparen!


PS4 perfect voor VR?

De Wacht heeft thuis de Oculus DK2 aan een vrij dikke game PC hangen en merkt heel erg dat de PC er hard aan moet trekken om virtual reality games lekker te draaien. Dit komt vooral door de hoge framerates die gehanteerd moeten worden in VR en het is dan ook bijzonder knap dat Sony het voor elkaar heeft gekregen om een vette VR ervaring te creëren op de relatief simpele hardware van de PlayStation 4.

Sony zelf is ook nogal in z’n nopjes dat het allemaal mogelijk is met de PlayStation 4 en is er zelfs van overtuigd dat de PS4 perfect is voor het aansturen van VR content. Simon Benson, SCEE director van de Worldwide Studios Immersive Technology Group, zegt:

VR

“The PlayStation 4, the most powerful games console there is, and it’s an amazing platform for driving virtual reality. So one thing we do for virtual reality is we want to make our games work really well there, so we have to drive them at a very, very high framerate. The PlayStation 4 delivers a high-definition image, stereoscopic at 120 frames a second, which is double what most games that you imagine today deliver. And that’s only possible because of the power of the PlayStation 4.”

Sony doet een verdomd mooi technisch trucje als het gaat om VR games op de PS4. Er draaien een aantal games inderdaad native op 120fps, maar bij de rest van de games wordt de framerate gelockt op 60fps en door het gebruik van speciale software en tools toch in 120fps weergegeven in de bril. Bij de Oculus Rit moeten de games bijvoorbeeld allemaal native 90fps zijn en dat maakt het verschil tussen de kracht van een vette PC en PS4 een stukje minder. Een cross-platform game moet dus op de PC met 90fps draaien, maar op de PS4 maar op 60fps, voor ongeveer dezelfde ervaring. Fokkin hell, is het al 2016?


GTA V goes Fallout 4

Over precies anderhalve maand komt Fallout 4 uit en als je net als de Wacht niet kan wachten op de release, moet je zeker even het filmpje hieronder checken. De Wacht heeft lang getwijfeld over of dit echt gameplay footage is van Fallout 4, maar als je heel goed kijkt zie je toch dat het mods zijn. Koekeloer!

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord