Oculus Rift-exclusives werken nu al met HTC Vive 

Oculus Rift-exclusives werken nu al met HTC Vive 2016-04-14T03:15:53
Weg met de exclusiviteit; een third-party ontwikkelaar kan Oculus-exclusives nu al laten werken met de HTC Vive. Verder in deze Wacht: Diablo 2 plus uitbreiding in HD te spelen door Starcraft 2-mod, Final Fantasy XV-ontwikkelaar dacht dat de franchise doodbloedde, een overvloed aan Kirby: Planet Robobot-video’s en meer. Goedemorgen!

                   

Iemand maakt Diablo 2 compleet na in HD met Starcraft 2-mod

De Wacht heeft er een reden bijgekregen om Starcraft 2 alsnog aan te schaffen omdat een geweldenaar met de naam egod123 een mod maakt die je Diablo 2: Lord of Destruction laat spelen. Dat is dus de basisgame plus de uitbreiding, met alle classes, quests, muziek en zelfs andere audiobestanden zoals je ze kent van het origineel uit het jaar 2000/2001 – maar dan met een HD-jasje. De game, die The Curse of Tristram heet en bijna een HD-remake valt te noemen, is eigenlijk een mod voor Starcraft 2 die bestaat uit een aantal custom maps die gedeeld worden via Battle.net Arcade. Omdat het een mod is, zal Blizzard waarschijnlijk weinig kunnen doen om een stokje voor het project te steken, mocht het bedrijf dat überhaupt willen. Een releasedatum is er helaas nog niet, al zegt egod123 dat hij zo goed als klaar is met de “core systems” en “functionality” achter de mod.

                      

Deze executie uit Gears of War 4 wordt persoonlijk

Oké, nog eentje dan. In de Wachten van gisteren en eergisteren zagen we al twee brute executies in korte clips van Gears of War 4, en Microsoft gooit er vannacht een clip bij waarin Del een Swarm Drone schopt en daarna zijn gezicht afscheurt. Het komt de Wacht wel erg bekend voor, maar alle extra beelden van Gears of War 4 zijn op dit moment natuurlijk welkom. Bloed! 

                      

De Dark Souls-community wordt er niet minder puberaal op

Dark Souls humor

                        

Zelfs gebaren zijn dodelijk in Dark Souls 3

View post on imgur.com

                        

Oculus Rift-‘exclusives’ draaien nu al op HTC Vive

Het lijkt erop dat games als Lucky’s Tale geen reden meer hoeven te zijn om een Oculus te kopen in plaats van een HTC Vive, want een third-party ontwikkelaar is erin geslaagd om een programma te maken die je in staat stelt de Oculus-exclusives te spelen met een Vive. Het programma is als een proof of concept op GitHub gezet, met daarbij instructies over hoe Lucky’s tale gepatcht kan worden om de game te laten werken met de HTC Vive. Ook al is het project slechts enkele weken geleden gestart, lijkt het er nu al op dat binnenkort élke Oculus-ready game speelbaar kan worden gemaakt op de Vive. Op GitHub wordt hier het volgende over gezegd:

Lucky's Tale

It works by reimplementing functions from the Oculus Runtime and translating them to OpenVR calls," the page states. Unfortunately Oculus has implemented a Code Signing check on the Runtime DLLs, therefore the Revive DLLs cannot be used unless the application is patched.

The Revive DLLs already contain the necessary hooking code to work around the Code Signing check in any application. However you will still need to patch the application to actually load the Revive DLLs.

Zo lukte het de ontwikkelaar van het programma om de Oculus Dreamdeck-demo te draaien op de Vive - dat zijn toch snelle resultaten.  Hij zal na de stormvloed aan positieve reacties op Reddit ongetwijfeld verder gaan met wat misschien wel de boeken in gaat als CrossVR, maar of de software inderdaad de scheiding tussen beide VR-headsets gaat opheffen moet nog blijken. 

                      

Square Enix toont de combat van Star Ocean: Integrity and Faithlessness

                          

EA bevestigt Lando Calrissian voor Star Wars: Battlefront-DLC en teaset nieuwe content

De eerstvolgende betaalde DLC van Star Wars: Battlefront, Bespin, zal niemand minder dan Lando Calrissian bevatten, zo heeft EA bevestigd via de website van de game. Lando wordt vergezeld door premiejager Dengar, maar dat is niet het enige wat EA met ons wil delen. Naast deze twee personages zullen er in totaal nog vier onaangekondigde personages bijkomen, zowel in de Death Star-uitbreiding – de betaalde DLC ná Bespin – als de nog onaangekondigde vierde uitbreiding. Maar er komt ook nog gratis content aan, hoor - dit staat je de komende maanden te wachten (uhh, onder de afbeelding):

Lando

  • New In-Game Events - more double score weekends, community missions and Special Login Events are coming for players to earn more experience, credits and items.
  • New Hutt Contracts - Unlock powerful Star Cards like the Berserker Trait, Bacta Bomb and Ion Neutralizer.
  • More New Content - We also have a couple of surprises in store that we know our fans have been looking for, especially those who have been clamoring for ways to have more options to enjoy Star Wars Battlefront offline. More to come soon.
  • Specific for May the 4th - In celebration of Star Wars™ Day we have cool activities planned that we’ll announce soon.

                   

MMORPG Rift is jarig, gefeliciteerd

                         

Stardew Valley twee maanden na launch al een miljoen keer verkocht

Het is de droom van iedere indie-ontwikkelaar: een game ontwikkelen die het zo goed doet dat zelfs Bas er over blogt – het succesverhaal van Eric Barone gaat zelfs nog verder dan dat. Na twee maanden is zijn game, waar hij dus de enige ontwikkelaar van is, namelijk al meer dan een miljoen keer verkocht, zo maakt een woordvoerder van uitgever Chucklefish Games bekend aan Polygon. Stardew Valley verscheen op 26 februari op Steam nadat het jarenlang verschillende beta’s en updates kreeg, dus wat de Wacht betreft is het succes van ConcernedApe meer dan verdiend. 

Stardew Valley

                     

Kirby: Planet Robobot video-overvloed

Maar liefst vier video’s van Kirby Planet Robobot staan hieronder op je te wachten - maar je moet wel Japans kunnen spreken, wil je iets meekrijgen van wat de voice-over te melden heeft. De eerste video is een uitgebreide Japanse trailer van de 3DS-game, waarin ongetwijfeld belangrijke dingen worden gezegd. De Wacht weet er wel uit te halen dat er meer dan 25 verschillende absorb ability’s inzitten, maar of daar de amiibo van de tweede video in zitten is nog niet helemaal duidelijk. In de derde video zien we hoe Kirby aan het harnas komt dat hij op de cover van de game draagt (met mogelijk kleine spoilers). Video numero vier is uitgebreide gameplay waarin verschillende armors getest wordt. In Japan komt Kirby: Planet Robobot al over twee weken uit, maar we zullen in het Westen helaas tot 10 juni moeten wachten om hem op 3DS te kunnen spelen. 

                          

Capcom wil deze maand een einde maken aan de ragequitters van Street Fighter 5

Ook al is het nog altijd niet bekend wat Capcom precies wil doen om ragequitters in Street Fighter 5 te bestrijden, maakt de ontwikkelaar vannacht bekend dat er deze maand nog een systeem voor uitgebracht gaat worden. Al vanaf de release van de fighter werd de ragequit geëxploiteerd; spelers die vroeg een match verlaten werden er niet eens voor gestraft tot Capcom vorige maand korte bans begon uit te delen. Of het systeem inderdaad de Heilige Graal der noobbestrijding is, moet natuurlijk nog blijken – binnenkort krijgen we meer info:

                       

Final Fantasy 15-director ooit bang dat Final Fantasy een doodgaande IP was

In de nieuwste editie van Game Informer doet Final Fantasy XV-director Hajime Tabata een boekje open over een analyse met zorgwekkende resultaten, die plaatsvond toen Tabata zijn rol bij de ontwikkeling van de game aannam in 2012. De franchise werd gezien als een doodgaande IP die zijn piek voorbij was, wat mede werd veroorzaakt door een gebrek aan nieuwe fans. Tabata zegt het volgende:

The gravest situation of all was that, at the time we were starting Final Fantasy XV, we didn't see an increase in new fans of the franchise. [..] The reality is not that the situation is okay or in favor of us. Rather, it is more grave and serious than we had initially thought. The way we understood Final Fantasy after our analysis is that it was a dying IP that had already peaked. 

Final Fanatsy XV emo

Dood is de franchise allerminst; Final Fantasy XV verschijnt op 30 september voor Xbox One en PS4.

                      

De drie classes van twin stick shooter Alienation in beeld

De nieuwste trailer van Alienation, ook wel bekend als Diablo met robots, toont de drie classes die in de game te spelen zullen zijn: Bio-Specialist, Tank en Saboteur. Respectievelijk een healer, een tank – oké, dat zag je aankomen, maar hij doet óók AoE-damage – en een snelle gast met een plasmazwaard die onzichtbaar kan worden. Het wordt in de video haarfijn uitgelegd:

                      

Nuclear Strike is een toffe fanvideo die Counter-Strike met Fallout combineert

                          

De Nachtwacht-hattrick is voltooid. Check je later!

Otterboks

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord