Oculus-baas voor de rechter gesleept 

Oculus-baas voor de rechter gesleept 2016-01-21T09:25:15
Oculus-Rift bedenker Palmer Luckey doet zijn naam momenteel geen eer aan. Na alle kritiek op de launchprijs van z'n VR-bril, is de man nu zelfs voor de rechter gedaagd wegens contractbreuk! De Nachtwacht zit er vanzelfsprekend weer bovenop...

League of Legends seizoen 2016 van start

De Wacht heeft dus echt helemaal niks met League of Legends. Het is - net als Minecraft - een uit de hand gelopen hype voor skere kids met teveel vrije tijd, die vroeg of laat als een zeepbel uit elkaar spat. Maar ja, die shit is momenteel nog altijd redelijk populair en wie is de Wacht dan om er niet over te berichten?

Bij deze dus. Het langverwachte seizoen 6 van League of Legends is namelijk losgebarsten en dat zorgt natuurlijk voor een virtueel gekkenhuis. Ontwikkelaar Riot Games heeft daarnaast wat aanpassingen aan de game gedaan waar de Wacht geen reet van begrijpt. Dus laat hij de dev zelf maar even aan het woord:

"You can queue up with as many friends as you’d like, as long as all party members are within one tier of each other. We're also going to add a new Solo Ranked Queue while there will be no Duos and Ranked Teams queue will skip this League of Legends Ranked Season."

Ok, prima. De Wacht hoort het wel wanneer de zeepbel geknapt is...

league of legends

  

Far Cry Primal: King of the Stone Age-trailer

Hé, da's toevallig. De Wacht was gisteren op trip voor Far Cry Primal en vandaag staat er een gloednieuwe trailer online! De ontwikkeling van Ubisoft's Neanderthalersim is dan ook in een stroomversnelling geraakt: het spel moet 23 februari al in de winkels liggen. Wat de Wacht van de game vindt? Dat lees je zéér binnenkort. Voor nu, check die leipe trailer!

  

Videogames: vrienden vs. vreemdelingen

Dit is waar. Echt waar.

vrienden vs. vreemdelingen

vrienden vs. vreemdelingen

vrienden vs. vreemdelingen

vrienden vs. vreemdelingen

vrienden vs. vreemdelingen

vrienden vs. vreemdelingen

   

GTA V goes Vice City?

Kan dit DLC worden, Rockstar? Pleeeeeeease???

   

Dialogen Uncharted 4 gaan nergens over

Het is al een tijdje bekend dat Uncharted 4: A Thief's End dialoog-opties bevat. Wie echter een Heavy Rain-achtige diepgang verwacht, komt bedrogen uit. In een interview met Eurogamer geeft ontwikkelaar Neil Druckmann namelijk aan dat het verhaal van de game al vaststaat en we de dialogen dus in de categorie 'borrelpraat' kunnen scharen. Met andere woorden: de dingen die je zegt hebben op geen enkele wijze invloed op hoe het scenario verloopt:

"The thing I want to make clear is that we're not making Mass Effect. Uncharted has a very specific story, it has a very specific ending that's very definitive to the franchise. But every once in a while we felt a dialogue tree would really bring you more into the scene."

Hmmm ach, wat boeit het ook: in Fallout 4 kozen we immers ook massaal voor de 'sarcastic' response. En wat dat betreft doet niemand het beter dan Drake...

uncharted 4

   

Oculus-baas Palmer Luckey voor de rechter

Oculus Rift-bedenker Palmer Luckey beleeft niet de meest gelukkige periode. Zo is er veel kritiek op de hoge Oculus-launchprijs, en is de VR-honcho nu zelfs voor de rechter gedaagd wegens contractbreuk. Het zit zo: Palmer's oude werkgever, Total Recall Technologies, huurde hem in 2011 in om een VR-headset te maken onder één voorwaarde: de exclusieve rechten zouden bij TRT blijven. Er is zelfs een mail uitgelekt waarin dit te lezen valt:

"To Palmer Luckey --> Just so we are on the same page. With the initial payment to you I would like exclusive rights to your design unless we decide not to use it. I need to cover myself if we pay for development and then end up paying for a competitor."

Toen het eerste prototype eenmaal af was, zou Palmer de feedback echter gebruikt hebben bij de ontwikkeling van de Oculus Rift! En dat, lieve lezers, mag natuurlijk niet.

Hoe één en ander afloopt weet momenteel niemand, maar in ieder geval heeft de rechter groen licht gegeven voor een proces. Wordt zonder meer vervolgd...

palmer luckey

   

Mike Tyson is pre-order bonus UFC 2

UFC 2 verschijnt 17 maart aanstaande. Wanneer je EA's bottenverbrijzelfestijn echter nú al besteld, krijg je niemand minder dan Mike Tyson er gewoon als speelbare character bij! Om eerlijk te zijn vindt de Wacht dit soort cross-overs altijd een beetje vloeken in de kerk (in de vorige UFC zat *yawn* Bruce Lee), maar hé: wanneer Iron Mike een speciale oor-afbijtmove heeft, heeft hij niks gezegd...

   

Wat heeft de PS4 in petto?

Pittig veel PlayStation 4-titels in één crazy video, en het mooie: ze komen allemaal uit in 2016!

Trusten.

REACTIES (85) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord