NPD analist: ‘Nintendo Switch kan met Pokémon RPG 40% van de markt veroveren in 2018’ 

NPD analist: ‘Nintendo Switch kan met Pokémon RPG 40% van de markt veroveren in 2018’ 2017-11-26T16:20:48
Live vanuit een bus wachtend tot de kale buschauffeur me een bonnetje geeft, rapporteert de Weekendwacht zich! Met een dikke voorspelling voor de Switch, Britten vinden loot boxes geen gokken, Sanic in Sonic en Stranger Things in Sesamstraat!

NPD analist: Switch kan 40% van de consolemarkt overnemen als Pokémon volgend jaar uitkomt

Als je dit jaar onder een steen hebt gelegen, dan is de kans groot dat je daar iemand op een Nintendo Switch hebt zien spelen. Nintendo’s nieuwste console is uit de startblokken geschoten en door een aantal dikke games een van de populairste cadeaus tijdens de feestdagen. Ook analisten hebben hun verwachtingen naar boven bijgesteld. Mat Piscatella, analist van het toonaangevende NPD, schrijft op het Resetera forum zelfs dat Nintendo 40 procent van de consolemarkt veroveren volgend jaar. Uh, maar alleen als de nieuwe Pokémon-games uitkomen. Via DualShockers:

“If Pokemon comes next year I can easily see Switch outpacing Wii and taking 40+ share of the hardware market next year. But it does depend on if Pokemon is next year or not.”

Nintendo Switch

Piscatella schrijft dat de Switch verkoopcijfers de afgelopen 10 maanden waarschijnlijk 20 procent hoger gaan liggen dan dezelfde periode voor de Wii. Opmerkelijk is wel dat de Switch veel meer hardcore gamers aantrekt dan de motion controls-console. Ook lekker is dat een aantal huishoudens meerdere Switches koopt omdat ze tegelijkertijd als handhelds worden gebruikt. Weinig consoles doen dat deze nieuwkomer na. Overigens is de kans erg klein dat we volgend jaar al de nieuwe Pokémon kunnen spelen, gezien we op de E3 niet eens beelden kregen te zien. Maar je weet het nooit met Nintendo…
    

Britse gokcommissie: “loot boxes zijn nog steeds geen gokken”

In loot box nieuws, de Britse Gambling Commission heeft uitspraak gedaan over de vraag of deze vermaledijde doosjes onder gokken vallen. Het orgaan dat controleert of de Britse wetten omtrent gokken ergens worden gebroken, zegt een hele grote “NO!” op die vraag. Loot boxes zijn volgens hen geen gokken omdat je de items niet kan inwisselen voor echt geld. Ze gaan daarom wel achter websites aan die items uit loot boxes-games doorverkopen.

BRITAIN BRITAIN BRITAIN!

Overigens snapt de commissie de bezorgdheid rondom het fenomeen wel. Ze adviseren daarom aan gamedevelopers om strengere parental control te ontwikkelen rondom loot boxes. Afhankelijk van je gamesysteem en type game kan dit trouwens al. De commissie kan alleen advies uitbrengen, het is aan het Britse kabinet om eventueel nieuwe wetgeving te maken voor loot boxes. Ook België, Nederland, de VS en Australië laten onderzoeken uitvoeren naar loot boxes. EA heeft ze in Star Wars Battlefront 2 tijdelijk uitgeschakeld.

Je kan in Sonic Forces een Sanic shirt krijgen

Als je je afvraagt of de fijne lui bij Sega weten dat hun mascotte een slechte grap is geworden, je kunt sinds dit weekend gratis DLC downloaden voor Sonic Forces die je een Sanic shirt geeft voor je personage. EheuuhuhuhuhahahahaBWAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!

Alle hoop is verloren

Een mooie reden om mijn favoriete Sonic-muziek weer in de Wacht te plaatsen.

Yoko Taro wil opnieuw samenwerken met Platinum Games

Yoko Taro bracht dit jaar met Platinum Games een ware sleeperhit uit in de vorm van NieR: Automata. De game kreeg hoge cijfers en verkocht ook nog eens goed. Het was echter een eenmalige samenwerking… of toch niet? In een interview met Game Informer toont Yoko Taro zeker interesse in een nieuwe samenwerking. Lees zijn reactie:

“It’s not that we’ve got anything lined up immediately, but certainly. I discussed a lot with the young staff on the Platinum team and it would be really great to work with them again in the future.”

Yoko Taro

Taro zegt ook dat het aan Square Enix ligt en dat hij alles voor ze wil maken zolang ze maar betalen. De game verkocht meer dan 2 miljoen exemplaren en Square Enix heeft al een nieuw NieR-project aangekondigd. Of Taro en Platinum Games daarvoor weer gaan samenwerken blijft nog even afwachten.

Videogamedunkey vindt wat bugs in Assassin’s Creed Origins

Videogamedunkey is niet de grootste Assassin’s Creed-fan, zoals zijn video “Assassin’s Creed is boring” duidelijk uitlegt. Niettemin horen afwijkende meningen ook gehoord te worden, zeker als ze zo grappig zijn als in deze AC Origins video. Enjoy!

Meer Yakuza Kiwami 2 gameplay

Yakuza Kiwami 2 komt deze december in Japan uit dus hier zijn wat nieuwe reclames met gameplay. En ja, dit is een remake van het deel waarin hij tijgers voor hun fucking bek slaat!

Sesamstraat doet een briljante Stranger Things parodie

Sesamstraat heeft een fantastische Stranger Things parodie online geplaatst. En ik weet wat je nu denkt: “Peter, ik heb de hele week al iedere avond Sesamstraat gekeken! Er is slechts zoveel Super Grover dat mijn lichaam aankan!”. Nou kijk het toch maar!

Wassum weer. Fijne zondag!

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord