Nintendo Switch zal gamers verbazen’ 

‘Nintendo Switch zal gamers verbazen’ 2016-11-13T15:37:09
De CEO van Nvidia heeft een paar uitspraken gedaan over de Nintendo Switch en die kan je uiteraard in deze MiddagWacht checken. Daarnaast nieuws over Final Fantasy XV, Oculus Rift, Battlefield 1, Let it Die, The Martian VR en Steep.

FFXV Audi R8

Zondagmiddag, tijd voor een lekkere MiddagWacht! De Wacht begint vandaag met een bericht voor de gamers met geld te veel. Heel. Veel. Geld. Teveel. Het zal je niet ontgaan zijn dat Final Fantasy XV na een jaar of 10 in ontwikkeling te zijn geweest dan echt eindelijk uit gaat komen eind deze maand, maar voor de ultieme Special Edition versie moet je onderhand een tweede hypotheek afsluiten.

FFXV

Square heeft namelijk in samenwerking met Audi, de auto uit Final Fantasy XV: Kingsglaive nagemaakt. Er bestaat er maar 1 van op de hele wereld, dus je weet zeker dat je in een unieke auto rijdt. De prijs voor de vette Audi R8 staat dan ook op ruim 400.000 euro!

Dat is een stuk duurder dan een normale uitvoering van een Audi R8, maar die is uiteraard lang niet zo vet als de Final Fantasy XV uitvoering. Check je bankrekening even en daarna het filmpje van de auto hieronder.


Oculus minimum specs verlaagd

Goed nieuws voor de gamers met een Oculus Rift, en VR in het algemeen! Oculus liet een aantal maanden geleden weten aan een nieuwe techniek te werken, genaamd Asynchronous Spacewarp. De Wacht gaat je niet vervelen met technische details over hoe het precies werkt, maar het komt er op neer dat het met deze software mogelijk is om met minder krachtigere hardware van de Oculus Rift te genieten!

Rift

De minimum specs voor de Oculus Rift waren altijd de GTX970 of AMD 290, maar door het gebruik van Asynchronous Spacewarp, kan nu de hele 900 serie van Nvidia en de hele 400 serie van AMD met VR uit de voeten. VR voor de PC is daarmee ineens een stuk goedkoper geworden en dat kan de Wacht alleen maar toejuichen.

VR is fantastisch, maar op de PC nog erg prijzig, omdat je er ook een peperdure PC voor nodig hebt. Door de release van Asynchronous Spacewarp, wordt dit al een stuk minder, waardoor VR meer de kans krijgt om ook de mainstream aan te spreken.


1 week Battlefield 1

Hebben gamers tijd teveel ofzo?

Battle


Let it Die gameplay

Tijd nu voor een gekke en obscure video in de MiddagWacht! Ontwikkelaar Grasshopper Manufacture, onder andere bekend van games als Killer is Dead, Lollipop Chainsaw en No More Heroes, is bezig met een nieuwe game met de naam Let it Die. De game moet exclusief uitkomen voor de PS4 en staat nog steeds gepland voor ergens dit jaar, maar er is nog geen officiële release date en veel footage hebben we er nog niet van gezien.

Die

Tot nu toe dan, want hieronder kan je naar ruim 10 minuten gameplay kijken van Let it Die, gespeeld door Hideyuki Shin, de game director. Ja, en er zit een of andere dwaas naast met een masker op z’n hoofd. Het blijven geweldige, maar vreemde wezens, die Japanners.


The Martian VR

Heb je de film The Martian gezien, met Matt Damon in de hoofdrol? Prima filmpje, toch? Maar wist je dat je binnenkort ook zelf op Mars kunt landen en kunt meemaken wat Matt Damon beleefde op de rode planeet? Nee, de Wacht ook niet, maar The Martian komt toch echt naar PlayStation VR!

Matt

Het lijkt er op dat The Martion voor PlayStation VR niet echt een game is, maar meer een VR ervaring. Het is nog een beetje onduidelijk wat je als ‘speler’ moet doen, maar heel lang hoeven we er niet op te wachten, want The Martian VR staat al gepland voor deze maand. Check de eerste trailer hieronder.


‘Nintendo Switch zal gamers verbazen’

Het gaat lekker met Nvidia. Tijdens een financiële meeting liet het bedrijf weten dat de omzet met maar liefst 60% is gestegen in het afgelopen kwartaal en dat heeft vooral te maken met de Nintendo Switch, waar Nvidia de chips voor maakt. Nvidia verwacht dan ook fantastische dingen van de Nintendo Switch!

Jen-Hsun Huang, De CEO van Nvidia, liet weten erg blij te zijn over de samenwerking met Nintendo en hij verwacht dat gamers verrast zullen worden door de nieuwe console. Hij zegt:

Switch

“Nintendo tends to stick with an architecture for a very long time. And so we’ve worked with them now for almost two years. Several hundred engineering years have gone into the development of this incredible game console. I really believe when everybody sees it and enjoy it, they’re going be amazed by it. It’s really like nothing they’ve ever played with before. And of course, the brand, their franchise and their game content is incredible. And so I think this is a relationship that will likely last two decades and I’m super excited about it.”

Nintendo heeft laten weten begin volgend jaar pas met nieuwe info te komen over de Switch, dus voorlopig moeten we het doen met dit soort uitspraken, waarbij we eigenlijk alleen maar hyped worden gemaakt. Hopelijk komt de Switch gewoon lekker snel uit!


Steep Features Trailer

Hier in Nederland komt de regen weer met bakken uit de hemel zetten, maar in de alpen ligt al een dik pak sneeuw. Misschien kijk je al vreselijk uit naar de aankomende wintersport vakantie, maar als je daar geen knaken voor hebt is er een leuk alternatief in de vorm van Steep, de nieuwe game van Ubisoft. In de game kan je aan de gang met een snowboard, ski’s, wingsuit of parachute, maar het doel blijft altijd hetzelfde, zo spectaculair mogelijk een afdaling maken.

Steep

Steep komt begin december al uit en er is op dit moment een bèta gaande. Om je een idee te geven van wat je exact mag verwachten van Steep, kan je hieronder kijken naar een uitgebreide trailer met alle info en features van de game. Enjoy!

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord