Nintendo Switch Online niet nodig voor Fortnite 

Nintendo Switch Online niet nodig voor Fortnite 2018-09-16T18:51:17
Laura mocht dan definitief zijn bijgekomen van de Nintendo Direct afgelopen week, de man die vandaag de verantwoordelijkheid over de Weekendwacht heeft is daar nog helemaal niet van bijgekomen! Daarom beginnen we direct met een Nintendo-nieuwtje!

Goedemiddag! Lekker uitgeslapen? Mooi, want ik heb vandaag eens goed nieuws over Nintendo Switch Online!

Nintendo Switch Online-abonnement niet nodig voor Fortnite

Het gerucht ging al sinds afgelopen zomer, maar nu is het dan daadwerkelijk bevestigd door Nintendo: je hebt geen actief abonnement op Nintendo Switch Online nodig om Fortnite te kunnen blijven spelen! Het vermoeden was er al, omdat Fortnite één van de weinige games op de eShop is die geen melding maakt van een toekomstig vereist Nintendo Switch Online abonnement. Mooi meegenomen voor Fortnite-spelers!

Destiny 2: Forsaken raid al binnen 19 uur gehaald

Als er een nieuwe Destiny raid uitkomt, is het altijd een race tegen de klok wie ‘m als eerst weet te halen. Alhoewel het nu langer dan ooit heeft geduurd - langer zelfs dan de Vault of Glass raid - mag Clan Redeem zich toch de eerste clan noemen die de Last Wish raid hebben gehaald. Bungie erkent deze prestatie ook en stuurt de clan dan ook een echte prijs op, in de vorm van een pro-wrestling championship style belt.

Hieronder zie je het bewijs dat de raid is gehaald, maar kijk wel uit voor spoilers!

Ook heeft de eerste completion van deze raid ervoor gezorgd dat er een nieuwe opening cutscene is voor de Last Wish!

FIFA 19 neemt onduidelijkheid over chemistry in Ultimate Team weg

Voor FUT-spelers is het de orde van de dag om al je spelers dusdanig op elkaar af te stemmen, dat de chemistry van je team omhoog schiet. Echter wisten we eerder nooit wat er dan precies beter werd aan je spelers, maar in FIFA 19 wordt die onduidelijkheid dan eindelijk weggenomen. Als je nu namelijk naar de attributen van je spelers kijkt in FIFA 19, zie je precies op welke skills het huidige chemistry-niveau invloed heeft. Eindelijk!

Pak trouwens gelijk even de FIFA 19 demo trailer mee!

In deze trailer zien we waarmee je aan de slag kunt in de FIFA 19 demo, die nu te downloaden is voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch! De volledige game komt op 28 september uit!

Al het Final Fantasy-nieuws voor Nintendo Switch geldt ook voor Xbox One

In de Nintendo Direct van afgelopen vrijdagnacht zagen we dat er bakken met Final Fantasy-games naar de Nintendo Switch komen, maar nu is duidelijk dat dit geen ‘exclusief’ dealtje is. Ook de Xbox One krijgt namelijk al deze games, om precies te zijn Final Fantasy 15: Pocket Edition, World of Final Fantasy Maxima, Final Fantasy 7, 9, 10, 10-2 en 12: The Zodiac Age. Ook zonder Nintendo Switch kun je dus aan je Final Fantasy-trekken komen in 2019! De Pocket Edition van Final Fantasy 15 is zelfs nu al uit

Meerdere Microsoft-titels vanaf dit weekend verkrijgbaar op Steam

Microsoft kondigde op de Gamescom aan dat het meerdere PC-games naar Steam zou gaan brengen in samenwerking met THQ Nordic, te weten ReCore: Definitive Edition, Super Lucky’s Tale, Disneyland Adventures, Rush: A Disney-Pixar Adventure en Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection. Het goede nieuws? Al deze games zijn vanaf nu dus te downloaden op Steam en zijn ook verkrijgbaar in de winkel. Nice!

Assassin’s Creed Odyssey komt in Japan naar de Switch via de cloud

Waar we in het Westen nog weleens hard oordelen over het online-beleid van Nintendo en hoe ver ze daar in bepaalde aspecten in achterlopen, blijken ze in Japan best vooruitstrevend te zijn. Eerder kwam Resident Evil 7 daar al via de cloud uit op de Nintendo Switch en nu gebeurt hetzelfde met Assassin’s Creed Odyssey. Alhoewel het allemaal vrij prijzig is - €5,- per dag of €65,- voor twee jaar aan toegang tot de game - wordt het dus wel mogelijk gemaakt. De Wacht vraagt zich alleen af waarom je zo moeilijk zou doen voor een cloud-versie, als je deze game ook gewoon lekker fysiek of digitaal kunt spelen op de PS4 en Xbox One. Dit is wellicht dan ook de reden dat we Assassin’s Creed Odyssey niet in Europa gaan zien voor de Nintendo Switch.

  

Originele Night City uit Cyberpunk werd getest in Sim City

In de 50-minuten durende gameplay reveal van Cyberpunk 2077 zagen we hoe prachtig de wereld eruit zag en dat de stad, Night City, echt leeft. Het volledige idee achter deze stad, zoals deze ook al deels naar voren komt in tabletop game Cyberpunk 2020, is voortgevloeid uit… Sim City?! Mike Pondsmith, de maker van de Cyberpunk-franchise, pakte de Apple II erbij, installeerde Sim City en heeft toen gekeken hoe erg hij er een zooitje van kon maken in de game door Night City na te maken. Mooie dingen beginnen op rare plekken.

Nu we het er toch over hebben, laten we op deze luie zondag nog een keer die lange gameplay demo checken!

Treyarch gaat iets doen aan teamkillers in Black Ops 4: Blackout

In de oude vertrouwde multiplayer van Call of Duty staat teamkilling alleen aan in de hardcore-modus, maar in de nieuwe Blackout-mode zou je in theorie je teammaten ook kunnen neerknallen en dit keer zelfs voor loot. Dit gebeurt dan helaas ook veel te vaak als je besluit om in je eentje een squad te joinen. Ontwikkelstudio Treyarch heeft deze issue inmiddels aan de to-do list toegevoegd: “We hebben een zero-tolerance beleid wat betreft team killers. Zorg dat je ze bji ons aangeeft, zodat we de banhammer kunnen gebruiken”, aldus Treyarch op Reddit. Mooi dat hier serieus naar gekeken wordt voor de full release van Call of Duty: Black Ops 4, die al uitkomt op 12 oktober voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Zo, je bent weer helemaal op de hoogte. Ik ga nog even een hippe influencer zitten zijn en dan vanavond aan de slag met Lara Croft op m'n PS4 Pro. Later!


REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord