Nintendo Switch krijgt VR support? 

Nintendo Switch krijgt VR support? 2016-10-30T14:57:17
In deze Nachtwacht vind je geruchten over eventuele VR support voor de Nintendo Switch! Daarnaast ook nog geruchten over DLC voor Uncharted 4 en nieuws over Horizon: Zero Dawn, bèta voor Steep, de doos van de PS4 Pro, VR Halloween trailer en dev diary van Robinson: The Journey.

Uncharted 4 DLC geruchten

Een hele goede MiddagWacht! Het is zondag, je hebt toch geen kloot te doen, maar hopelijk kan de MiddagWacht je wat entertainment bieden. De Wacht begint vandaag met een wel heel lekker gerucht over Uncharted 4. Volgens vele, inclusief de Wacht, is Uncharted 4 één van de beste PS4 exclusives tot nu toe en het zou wel heel tof zijn als er nog wat verhalende DLC uitkomt. De aankondiging op de PlayStation Experience dan maar?

De PlayStation Experience vindt begin december plaats in Anaheim California en daar mogen we weer wat vette aankondigingen verwachten. Volgens de geruchten gaat Naughty Dog daar de DLC voor Uncharted 4 aankondigen en zelfs Troy Baker, de voice actor van de broer van Nathan Drake, had er al iets over te zeggen:

“The Uncharted 4 story DLC will be by far the biggest story DLC Naughty Dog have done and expect it to be revealed formally very soon.”

DLC

Mocht je trouwens denken dat de DLC (SPOILER ALERT) verder gaat met de dochter van Nathan Drake heb je het mis, want de DLC draait gewoon om Nathan Drake en zijn broer. Nolan North, de voice actor van Drake zei:

“I imagined them going on an adventure with Drake’s daughter, but what the writers came up with was far better than the ideas I could come up with.”

Dat er verhalende DLC voor Uncharted 4 onderweg is lijkt dus wel zeker en als we de geruchten mogen geloven hoeven we niet lang meer te wachten op de aankondiging. Oh please, laat het waar zijn!


Horizon: Zero Dawn gameplay

Het Japanse Famitsu mocht de afgelopen week alvast aan wat gameplay van Horizon: Zero Dawn snuffelen! Via een livestream kon iedereen daarvan meegenieten en gelukkig waren er slimme gasten aanwezig die op record hebben gedrukt, zodat we de footage nu ook terug kunnen zien via YouTube. Het gaat om maar liefst een kleine 40 minuten aan gameplay footage, maar voordat je een gat in de lucht springt, de Japanners moeten duidelijk nog werken aan de kwaliteit van hun streams, want die is niet best.

Horizon

Horizon: Zero Dawn moet je eigenlijk alleen nog maar in 4K HDR zien, maar bij gebrek aan beter kan je hieronder in ieder geval een stukje kijken. Hopelijk komt de gameplay binnenkort ook in een strakke kwaliteit online te staan.


Steep bèta

Newsflash! In december kunnen we de muts en handschoenen weer aantrekken voor Steep, de nieuwe wintersport game van Ubisoft. Mocht je nu al niet meer kunnen wachten, kan je via de site van Red Bull alvast een bèta code aanvragen voor de 2 geplande bèta tests die Ubisoft gaat uitvoeren. Van 10 tot 14 november is er een closed bèta en van 18 tot 21 november is er een open bèta, beschikbaar voor iedereen. Je kunt je hier nu inschrijven voor de closed bèta.


PS4 Pro doos gespot

OMG OMG OMG! Over een kleine 2 weekjes ligt de PS4 Pro al in de winkels en de Wacht is behoorlijk hyped. Nieuwe consoles zijn altijd een reden voor een feestje en de Wacht begint alvast met het posten van de eerste pics van de doos van de PS4 Pro. De nieuwe console wordt al verstuurd naar de winkeliers en iemand bij Walmart heeft stiekem een paar foto’s gemaakt. Check er een paar hieronder.

Doos1

Doos2

Doos3


PS VR Halloween trailer

Het is Halloween weekend! In Nederland doen we niet zoveel met Halloween, maar in de USA wordt het horror festijn flink gevierd. Sony springt daar handig op in door een Halloween trailer voor PlayStation VR online te gooien, waarbij spannende games centraal staan. VR en horror zijn een meesterlijke combinatie en dat maakt Sony goed duidelijk met onderstaande trailer. Enjoy!


Nintendo Switch krijgt VR support?

Haha, je dacht toch niet echt dat de Wacht een gerucht over de Nintendo Switch zou overslaan? Een dag zonder Switch gerucht is een dag niet geleefd en deze keer heeft de Wacht wat opmerkelijke uitspraken van Tatsumi Kimishima , de president van Nintendo. Er werd hem gevraagd wat hij van virtual reality vindt en of we ooit VR ervaringen op de Nintendo Switch zullen krijgen. Zijn antwoord blijft een beetje vaag, maar hard ontkennen doet de man het zeker niet.

Op de vraag of de Nintendo Switch ooit VR support krijgt zegt Tatsumi Kimishima:

“If you asked as if this might be possible in the future, certainly we can’t say no. In terms of how it can be used for gaming, it’s something we must consider. It depends on the system specifications. I can’t say that we have no interest in VR because VR offers new ways of playing, but that depends on what kind of software can be played. But what kind of software works, that’s only something you only know once you actually experience it. And our games are ones that are usually played for a long time.”

VR

Vervolgens wordt hem gevraagd wat hij van VR in het algemeen vindt en daarin geeft hij nogmaals de bevestiging dat ook Nintendo geïnteresseerd is in de techniek.

“Miyamoto has talked about this several times. It’s not that we’re uninterested. In fact, we have a lot of interest. VR offers the experience of playing in a new way. But that depends on the software and how you use it to play. Especially when it comes to games. And beyond games, it also applies to other non-game things, so it is something to look forward to.”

Het is wel duidelijk dat Nintendo iets meer de kat uit de boom kijkt wat betreft VR, maar zodra de techniek zo ver is dat Nintendo er hun eigen draai aan kan geven, komt VR ook echt wel naar de Nintendo console. Of dat de Switch gaat zijn is nog onduidelijk, maar VR is de toekomst en Nintendo heeft dat ook door.


Robinson: The Journey dev diary

Over VR gesproken! Ook ontwikkelaar Crytek is druk bezig met VR en brengt over dik een week Robinson: The Journey uit voor PlayStation VR, Oculus Rift en HTC Vive. In de game beland je in een wereld vol met dinosaurussen en om er wat meer over te vertellen heeft Crytek een nieuw dev diary online gezet. In dit derde deel gaat het vooral over de characters en de wereld om je heen en het lijkt er op dat dit misschien wel de eerste VR must have gaat worden, in ieder geval voor de PlayStation VR. Koekeloer hieronder!

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord