Nintendo Switch bijna 37 miljoen keer verkocht 

Nintendo Switch bijna 37 miljoen keer verkocht 2019-07-30T12:51:39
De Nachtwacht is (helaas) lekker uitgeslapen en brengt je het nieuws vandaag veel te laat. Ga er toch even voor zitten, want er is onder meer nieuws over Nintendo, New Super Lucky’s Tale en Flight Simulator.

Goedemorgen. Ik heb geen excuus.

Nintendo Switch inmiddels bijna 37 miljoen keer verkocht

Ook het laatste kwartaal ging Nintendo weer hard met de Nintendo Switch. In het kwartaal waarin eigenlijk alleen Yoshi’s Crafted World een noemenswaardige first-party titel was, verkocht de Nintendo Switch 2,1 miljoen keer. Nintendo heeft er nog steeds meer dan genoeg vertrouwen in dat er dit fiscale jaar 18 miljoen stuks worden verkocht, onder meer door de release van de Nintendo Switch lite en games als Pokémon Sword & Shield. Momenteel is Mario Kart 8 Deluxe met 17 miljoen verkochte stuks nog altijd de best verkochte game van de Nintendo Switch ooit, mer Super Mario Odyssey op bijna 15 miljoen stuks op een goede tweede plek. Opvallend is het aantal verkopen van Super Mario Party, dat op een kleine 7 miljoen staat.

New Super Lucky’s Tale komt uit op 8 november

Nadat we tijdens de E3 leerden dat Microsoft-game Super Lucky’s Tale naar de Nintendo Switch komt, wisten we nog niet wanneer de game precies uit zou komen. Middels een trailer heeft ontwikkelaar Playful laten weten dat New Super Lucky’s Tale op 8 november uitkomt op de Nintendo Switch. Deze versie bevat in tegenstelling tot de Xbox-versie nieuwe levels, cinematics en betere controls, terwijl het geraamte van de game hetzelfde blijft.

 

Microsoft begint met Flight Simulator Inside Program in augustus

Afgelopen E3 kondigde Microsoft de epische terugkeer van Flight Simulator aan voor Xbox en PC, dat in 2020 moet verschijnen. Gezien Flight Simulator valt of staat bij de fanatieke community eromheen, besloot Microsoft het laatste jaar van de development te willen doorbrengen met de community, middels het Insider Program. Als je jezelf opgeeft voor het Insider Program, krijg je onder meer video’s van de game te zien en krijg je een preview van de development roadmap, zodat je weet waar de studio momenteel aan werkt. Microsoft’s Flight Simulator moet in 2020 uit komen voor Xbox en PC.

Call of Duty: Modern Warfare brengt killstreaks terug

Natuurlijk zijn de killstreaks nooit helemaal weggeweest, maar momenteel werkt Call of Duty met scorestreaks. De Modern Warfare-game die dit jaar uitkomt lijkt echter flink terug te pakken op de roots, want het worden nu weer gewoon killstreaks. Ook zijn er direct drie killstreaks onthuld, namelijk de Juggernaut, een complete rijdende tank en een dik gevechtsvliegtuig, waarnaar wordt verwezen als de White Phosphorus. Overmorgen wordt alles bekend over de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare, gezien er dan een compleet event gepland staat rondom de game.

Captain Toad nu speelbaar met de Nintendo Labo VR headset

Soms word je op een ochtend wakker en heeft Nintendo opeens allemaal nieuws voor je. Eerder deze wacht hadden we de kwartaalcijfers al en nu is opeens Captain Toad: Treasure Tracker speelbaar met Nintendo Labo’s VR headset. Het enige wat je hoeft te doen is de software update te downloaden, waarna je het menu, de levels en een speciaal minekart ritje kunt beleven in VR. Leuk toch?!

Taxwatch onthult: Rockstar North betaalt al 10 jaar geen belasting

Rockstar North blijkt niet zo netjes gehandeld te hebben. De Engelse tak van de developer heeft namelijk helemaal niets aan vennootschapsbelasting betaald in de afgelopen 10 jaar. Wel heeft Rockstar 42 miljoen pond aan subsidie ontvangen van de overheid, gezien het daar op één of andere manier aanspraak op maakte. Gezien deze subsidie pas in 2014 in het leven is geroepen, is de subsidie pas ergens tussen 2015 en 2017 overgemaakt, toen Grand Theft Auto V allang een extreem succes was. Denktank Taxwatch vindt het een absurde gang van zaken en hoopt dat er onderzoek wordt gedaan naar het handelen van Rockstar North en moederbedrijf Take-Two Interactive.

Zo, dat was ‘m alweer! Omdat ik lag te maffen terwijl er geschreven moest worden, staat ook een hele hoop nieuws al op de site. Scroll dus lekker door op de homepage en pak nog wat nieuws mee!

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord