Nintendo reageert op nieuwe Switch geruchten 

Nintendo reageert op nieuwe Switch geruchten 2019-06-28T10:04:28
Zo’n beetje iedereen heeft het al over de nieuwe Switch gehad, behalve Nintendo zelf, maar daar komt in deze Nachtwacht verandering in! Check alle details naast nieuws over Final Fantasy XIV, Hazelight, Cyberpunk 2077, Prince of Persia en de fun in Square Enix games.

Final Fantasy XIV TV serie

Moguh! De Wacht begint deze gloedje nieuwe Nachtwacht met opmerkelijk nieuws over Final Fantasy XIV. De MMO is inmiddels al jaren een zeer populaire game en Sony wil dan ook best de gok nemen om te kijken of Final Fantasy XIV ook als TV serie kan werken! Yup, Sony Pictures Television en Hivemind Entertainment, die ook verantwoordelijk is voor de aankomende The Witcher serie op Netflix, hebben een samenwerking aangekondigd om een live-action serie te gaan maken rond de MMO.

De TV serie zou een origineel verhaal vertellen, die zich net als de game in de magische wereld van Eorzea zal afspelen. In het persbericht stond het volgende:

FFXIV

“The series will explore the struggle between magic and technology in a quest to bring peace to a land in conflict.”

Dit is verder zo’n beetje de enige info die we hebben, want het hele project zit volgens Sony nog in de development fase en wordt er nog gerommeld aan het verhaal. Er is dus nog niets bekend over de cast, release date, en of dit net als The Witcher ook een Netflix serie gaat worden. Duurt echt nog wel even!


Hazelight werkt aan nieuwe game

Ontwikkelaar Hazelight zegt je misschien niet meteen iets, maar als de Wacht je zegt dat het de maker is van Brothers: A Tale of Two Sons en A Way Out, gaat er vast al wel een lampje branden. De CEO van Hazelight is Josef Fares en dat is de dude die helemaal los ging tijdens de Game Awards in 2017 met z’n ‘Fuck the Oscars’ en middelvinger naar de camera.

Hoe dan ook, Josef werkt aan een nieuwe game, waar hij wel wat over te ‘vertellen’ heeft. Zo laat hij in ieder geval weten dat het niet om een opvolger van A Way Out gaat, maar een heel nieuw project, die voor de nodige mindfucks moet zorgen. Hij legt uit, soort van:

“It’s not A Way Out 2, but it’s going to be something with story, and in many cases remind players of Brothers and A Way Out, but in a very different way. You’re going to get fucked. I don’t mean this literally, I mean mindfucked. I like to make the player not really know what’s going on, just like a roller coaster ride. Make them think ‘woah, what’s going on over here?’ Especially the endings… The next game will be like that too. And that’s why I call it ‘mindfucking’, it’s a nice approach, a nice motto, you know?”

Josef

Eeuh… ja okay, maar heeft Mr. Fares misschien ook nog wat inhoudelijks te zeggen over de nieuwe game?

“The next game is going to be an insane game, mechanically. Oh my god… It’s impossible to get tired of the next game. You will be like ‘what the fuck’. It’s going to be like that. You’re going to get fucked. You’re going to get fucked every 30 minutes.”

Top, bedankt maar weer en de Wacht kijkt nu al uit naar de fuck, iedere 30 minuten.


Cyberpunk 2077 cosplay competitie

Cosplayers opgelet! Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft een toffe competitie opgezet, waarin de community wordt opgeroepen zich helemaal uit te leven op Cyberpunk 2077 characters en dan vooral, het namaken hiervan. Het mag om iedere character gaan, zolang de character maar in een trailer, screenshots of artwork is verschenen. Check alle details in de video!


Prince of Persia creator wil best een nieuwe game

Als je een beetje regelmatig PU-TV items kijkt, heb je vast wel meegekregen dat Tjeerd wel weer een nieuwe Prince of Persia game zou willen spelen. Daar is hij niet de enige in, want ook Jordan Mechner zelf, de creator van Prince of Persia, Prince of Persia: The Sands of Time en de Prince of Persia film, ziet een nieuwe game ook wel zitten!

Tijdens een game event in Barcelona presenteerde Jordan een Prince of Persia boek over de creatie van de originele game. Hij gaf na de presentatie wat antwoorden op vragen uit het publiek, waaronder of hij zit te wachten op een revival van Prince of Persia.

PoPSoT

In eerste instantie dacht hij dat de vraag op remakes van de oude games sloeg en zijn antwoord was:

“I would love to replay those old games.”

Na duidelijk te maken dat de vraag ging om of hij geïnteresseerd is in het maken van een compleet nieuwe game in de Prince of Persia serie, zei hij simpelweg, ‘Yes’. Dit zegt natuurlijk allemaal niet zoveel, maar het is in ieder geval een goed teken dat de papa van Prince of Persia nog steeds veel liefde heeft voor zijn kind!


Square Enix wil fun games op next-gen consoles

Met aankomende services als Google Stadia en de next-gen consoles, wordt het voor de ontwikkelaars weer een beetje uitvinden wat er mogelijk is, als het gaat om nieuwe mogelijkheden en grafische toeters en bellen. Ook Square Enix is zich daar van bewust, maar volgens Yosuke Matsuda, de CEO van Square Enix, gaat het uiteindelijk allemaal om de fun die ze in de games kunnen stoppen.

Volgens Matsuda-san is de komst van next-gen consoles top en de kracht van de nieuwe hardware zal nieuwe game design mogelijkheden opleveren, maar het draait allemaal om de fun in games. Hij legt uit:

FFX

"There’s the new game consoles. There's also the different services, such as Stadia and other cloud-based services, so there are a variety of different platforms coming out and what we make are video games to put onto those platforms. What we are doing is trying to put something on those platforms that the players are going to find to be fun, that they're going to enjoy. And for us, it all comes down to that. Those new pieces of hardware and platforms might offer us new ways of articulating what we want to do in terms of game design capabilities, but at the end of the day, the players have to find it fun. So that's what we're always trying to do. And I don't think that's going to change."

Duidelijke taal hier van de Square Enix CEO! Games zullen er inderdaad nog mooier uit zien op de next-gen consoles, maar in de basis zal het altijd om de gameplay gaan.


Nintendo reageert op nieuwe Switch geruchten

Er zijn inmiddels haast een ontelbare hoeveelheid geruchten over een nieuwe versie van de Switch, maar Nintendo houdt nog altijd de kaken flink op elkaar. Er was nog een soort hoop dat Nintendo de nieuwe Switch, of zelfs meerdere nieuwe Switch consoles zou showen op de E3, maar helaas. Nintendo president Shuntaro Furukawa reageert nu echter wel voor het eerst op alle geruchten!

Helaas geeft de beste man niet echt de bevestiging dat Nintendo aan nieuwe hardware werkt, maar hij ontkent het ook zeker niet. Zijn exacte uitspraak was:

Switch

“We acknowledge that there have been reports about this. Answering to rumours and speculations would end up stealing surprises from our customers and also be unprofitable to all of our shareholders, so we have no answer to that. As a general theory, we are always performing development of new hardware.”

Okay Nintendo, we beloven dat we verrast zullen reageren, maar stiekem weten we natuurlijk al lang dat Nintendo op de achtergrond ergens aan werkt. Digital Foundry doet er gezellig nog een schepje bovenop door uitgebreid naar de nieuwe Tegra X1 chip te kijken, de vermoedelijke hardware voor de nieuwe Switch!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord