Nintendo maakt zich geen zorgen om next-gen consoles 

Nintendo maakt zich geen zorgen om next-gen consoles 2020-03-10T12:34:35
In deze Nachtwacht laat Nintendo weten zich geen zorgen te maken om de aankomende release van de PlayStation 5 en Xbox Series X. Verder nieuws over Sony Japan Studio, Final Fantasy VII Remake, Steam, The Last of Us 2, The Sims 5, Crysis, EA over de next-gen consoles en een lege Nintendo doos in Japan.

Nintendo verkoopt lege doos in Japan

Goedesmorgens! Om deze Nachtwacht af te trappen heeft de Wacht een opmerkelijk nieuwtje over de Animal Crossing branded Switch die onlangs is aangekondigd. Een hoop gamers hebben enthousiast gereageerd op de speciale Switch, maar niet iedereen zal er de knaken voor hebben om hem in huis te halen. De Wacht kan het zich niet voorstellen, maar misschien word je er vrolijk van als je wel naar de lege doos kunt kijken?

Switch Crossing

Nintendo maakt dit in Japan mogelijk, door de verkoop van een lege doos van de Animal Crossing Switch, die je kunt bestellen voor omgerekend zo’n 5 euro. Nogmaals, het gaat hier om een compleet lege doos, er zit letterlijk niets in. WTF?

De Wacht is een beetje flabbergasted. Zelfs als allergrootste verzamelaar wil je toch gewoon die Animal Crossing Switch hebben? Of zijn er letterlijk ook ‘budget verzamelaars’ die genoegen nemen met de doos? Wie koopt dit?


Nieuwe frontman voor Sony Japan Studio

Groot nieuws nu voor Nicholas Doucet. Die naam zegt je misschien niet meteen iets, maar hij heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met projecten en games als de Eye Toy voor de PS2, Eye Pet voor de PS3, PS4 launch software The Playroom, The Playroom VR en een van de leukste PS VR games tot nu toe; Astro Bot: Rescue Mission. Dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen, want Nicholas mag zich vanaf nu hoofd van Sony Japan Studio noemen!

JP

Japan Studio is de oudste first-party studio van Sony waar games als Ico, Shadow of the Colossus, Gravity Rush, Knack en Ape Escape vandaan komen. Nicholas heeft er uiteraard zin in en laat weten zich met de studio vooral te gaan richten op ‘new styles of gameplay.’ Wat dit betekent voor Allan Becker, het oude hoofd van de studio, is niet bekend gemaakt.


Aerith checkt FFVII Remake trailer

Een paar dagen terug kwam er een gloednieuwe uitgebreide trailer uit van Final Fantasy VII Remake. Het is een bijzonder vette trailer met flink wat knipogen naar de fans van het origineel en ondanks dat je de trailer misschien al langs hebt zien komen hier op PU.nl gaat de Wacht hem opnieuw plaatsen in deze Nachtwacht. Waarom? Omdat Briana White, de stem actrice van Aerith (de flower girl), live reageert tijdens het voor het eerst bekijken van de trailer en OMG, dat is schattig en aandoenlijk!


Steam breekt eigen record

Afgelopen zondag heeft Steam het record verbroken voor ‘number of concurrent users’ oftewel de meeste gebruikers tegelijkertijd. Er waren zondagavond maar liefst 18,801,944 gebruikers te vinden op het platform en daarmee is het 2 jaar oude record van 18,537,490 gebruikers officieel verbroken. Pppfff, bijna 19 miljoen PC gamers die tegelijkertijd Steam open hebben staan, holy shit!

Steam

Opmerkelijk is wel dat bij het oude record er veel meer gebruikers in-game zaten dan bij dit nieuwe record. Tijdens het oude record zaten er namelijk ruim 7 miljoen gamers in-game, terwijl bij dit nieuwe record het ‘maar’ 5.8 miljoen gamers waren.

Dit nieuwe record zat er al even aan te komen, aangezien de teller er al een paar keer tegenaan hikte en er nog steeds nieuwe accounts en gamers bij komen op Steam. Een klein jaartje geleden waren er in totaal 1 miljard Steam accounts aangemaakt en waren er zo’n 90 miljoen actieve gebruikers per maand. Die cijfers zullen inmiddels ook al weer een stukje hoger liggen. Bizar!


The Last of Us 2 voor de PS1

Newsflash! We moeten helaas nog even geduld hebben voor de release van The Last of Us 2 in mei, maar als je echt niet kunt wachten, is er een soort alternatief. De game is namelijk nu al te spelen in Dreams! Wel moet je genoegen nemen met PS1 kwaliteit graphics en gameplay, zoals je in het filmpje hieronder kunt zien.


The Sims toekomst is online

The Sims 4 wordt nog steeds door een grote groep fans kapot gespeeld en er is in de afgelopen jaren een shitload aan extra content uitgebracht, maar de game komt uit 2014 en het wordt wel eens tijd voor een echte opvolger. Kunnen we misschien stiekem al een beetje een idee krijgen van wat we mogen verwachten van The Sims 5? Andrew Wilson, de CEO van EA, is de lulligste niet en geeft alvast wat hints.

Volgens Andrew gaat de serie zich wat meer op online en social richten en elementen uit The Sims Online. Tijdens een financial call zei hij:

Sims

“As Maxis continues to think about The Sims for a new generation – cross-platforms and a cloud of a neighborhood world, you should imagine while we will always stay true to our inspiration, escape, creation, self-improvement, motivations – that this notion of social interactions and competition like the kind of things that were actually present in The Sims Online many years ago – that they will start to become a part of The Sims experience in the years to come.”

The Sims Online was een MMO, die van 2002 tot 2008 online was. Het was geen gigantisch succes, maar volgens Andrew heeft Maxis wel een hoop geleerd van het project, dat dus blijkbaar gebruikt gaat worden in The Sims 5. Vanaf vandaag is trouwens The Sims 4 gratis te downloaden als PlayStation Plus member, dat je het even weet.


Nintendo maakt zich geen zorgen om next-gen consoles

Nintendo doet al jaren lekker zijn eigen ding en trekt zich niet zoveel aan van wat Microsoft en Sony aan het doen zijn. Als je dacht dat dit zou gaan veranderen door de komst van de PlayStation 5 en Xbox Series X heb je het mis, want Nintendo heeft laten weten zich niet zo druk te maken om de aankomende next-gen consoles van de concurrentie.

Nintendo president Shuntaro Furukawa gaf in een financial call antwoord op de vraag of hij denkt dat de markt zal veranderen door de komst van de PS5 en Xbox Series en wat dit voor Nintendo kan betekenen. Hij zei:

Nin

“We will explain the specific figures for the next fiscal year in our next fiscal year announcement, but I think there will certainly be a change in the environment as new products of our competitors appear. We do not believe that the business trends of other companies will have a significant impact on our business.”

Hij zei hierbij dat hij denkt dat de doelgroep voor Switch gamers anders is dan de doelgroep voor de next-gen consoles van Sony en Microsoft. En daar zou hij best weleens gelijk in kunnen hebben. Ze maken zich in ieder geval niet zo’n zorgen daar bij Nintendo, dat is duidelijk.


EA over de power van de next-gen consoles

Nog meer nieuws nu over de PlayStation 5 en Xbox Series X! In een financial call (die gasten bellen wat af met z’n allen) gaf Blake Jorgensen van EA een kleine teaser over de kracht van de aankomende consoles. Volgens Blake is het verschil tussen de huidige consoles en de nieuwe hardware behoorlijk groot, wat volgens hem voor mind blowing ervaringen gaat zorgen. Hij zei:

“I don’t want to get ahead of our great partners Microsoft and Sony, but you should assume that the power of those consoles is going to be a lot better than the power of the existing consoles, which means a really simple thing: we can do a lot more. And so you will start to see things over the next couple of years that we’re doing with games that will blow people’s minds. And that’s the fun part of this business because we are going to see so much innovation, not just with us but across the whole industry.”

PS5 Scarlett

Hij voegt daar aan toe dat het leuk wordt om te zien hoe bestaande EA series er uit komen te zien op de next-gen hardware, maar hij is ook benieuwd naar volledig nieuwe games.

“The power of next-gen consoles will be substantially greater. It’ll be fun and great to see how EA’s existing games will evolve over the next generation and how new games will be developed with that much higher power.”

Nog maar een maandje of 9 wachten tot we zelf met de nieuwe PlayStation en Xbox kunnen spelen. Dat is echt niet zo heel erg lang meer!


DF checkt Crysis

Ontzettend leuk natuurlijk om uit te kijken naar de toekomst, maar laten we als afsluiter van deze Nachtwacht juist eens terug gaan in de tijd. Om precies te zijn terug naar 2007, het jaar waarin het legendarische Crysis uitkwam voor de PC. De game gaat niet echt de boeken in als legendarisch, omdat het zo’n mega fantastische game was, maar vooral door de voor de tijd belachelijk hoge benodigde PC specs van de game. Je had toen de vetste hardware nodig die er beschikbaar was en zelfs dan was een fatsoenlijke framerate behalen een soort onmogelijke opgave.

Crysis

Digital Foundry is nog eens in de materie gedoken en heeft zelfs een speciale PC gebouwd met hardware die in 2007 fantastisch was, om aan te tonen waarom Crysis zo zwaar was voor zelfs de beste hardware. Een leuke blast from the past!

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord