Nintendo doet ook onderzoek naar VR 

Nintendo doet ook onderzoek naar VR 2016-06-30T03:57:55
Nintendo is niet zo onder de indruk van VR, maar op de achtergrond wordt er wel degelijk geëxperimenteerd. Alle details in deze Nachtwacht naast nieuws over de Bioshock Collection, Gran Turismo Sport, Fallout 4 mods, Watch Dogs 2 en Mortal Kombat X.

Bioshock collection onderweg?

Tonight we are gonna party like it’s my birthday! Yes, de Wacht is WEER een jaar ouder geworden, maar het maakt allemaal geen flikker uit, want de Nachtwacht staat te trappelen. Geruchtje doen dan maar? Al weken horen we vage verhalen over een Bioshock Collection, maar nu zijn er wat meer concrete aanwijzingen. Het lijkt nu zelfs wel een zekerheidje.

Een paar slimme dudes gingen op de servers van 2K op zoek naar aanwijzingen voor de Bioshock Collection en hebben niet alleen tekst gevonden die wijst op de collectie, maar ook het onderstaande plaatje.

BS

De Bioshock Collection zou bestaan uit Bioshock, Bioshock 2 en Bioshock: Infinite en uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Nog even geduld op de bevestiging.


Polyphony vond de PS3 een nachtmerrie

We weten allemaal dat de PlayStation 3 heel wat jaartjes nodig had om echt op stoom te raken. Dit had alles te maken met de ingewikkelde Cell chip en ingewikkelde architectuur van de PS3. Kazunori Yamauchi, de papa van Gran Turismo, doet daar nu een boekje over open, want volgens hem was het PS3 tijdperk een nachtmerrie.

Kazunori zegt dat het ontwikkelen voor de PS3 geen feestje was en dat hij en zijn team daardoor ook niet de Gran Turismo games heeft kunnen maken die ze voor ogen hadden.

GT

“The age of the PS3 for us was sort of a nightmare. We really had to deal with this situation for a while where, ‘This is what we want to achieve, but all we can do is this.’ So there was a lot of frustration that was built up. But the PS4 is so good. This time we’re really able to do and achieve what we want to do, so it’s really fun.”

Verder geeft hij nogmaals aan dat GT Sport net zo goed GT7 had kunnen zijn, maar door de innovatie en voortgang in tech ziet hij dit als een heel nieuw tijdperk voor Gran Turismo. We gaan het allemaal meemaken in november.


Fallout 4 PS4 mods uitgesteld

Newsflash! Op de PC, maar sinds een maand ook op de Xbox One, kan je met Fallout 4 mods aan de gang. De PlayStation 4 gamers moesten nog even geduld hebben en dat moeten ze nu nog steeds. Mod support is namelijk uitgesteld voor de PS4!

“We regret to say that the PS4 Mods Beta for Fallout 4 has been delayed. We will update everyone when we can.”


Over Fallout 4 gesproken

Die klote Bobby Pins ook altijd!

Pins


Nintendo doet ook onderzoek naar VR

Virtual reality is een big thing aan het worden in gamesland. Zo’n beetje elke developer, uitgever en fabrikant is er op een manier wel mee bezig, maar Nintendo is nog niet zo heel erg onder de indruk voorlopig. Het leek er zelfs op dat Nintendo helemaal niet bezig is met VR, maar dat blijkt nu niet helemaal waar te zijn volgens Shigeru Miyamoto.

De goedlachse Japanner laat weten dat ook Nintendo research doet naar VR, maar dat de techniek nog niet goed genoeg is voor lange speelsessies en nog te duur is. Hij zegt:

VR

“We're also researching VR, so we have the core technology. Long play sessions are an issue. We want to release something that can be played for long periods, carries value, and is affordable. We want parents to feel at ease.”

Ja, wat je ouders er van vinden is belangrijk. Lol, het blijft Nintendo. De kans dat Nintendo NX iets met VR te maken heeft lijkt in ieder geval klein. Kom op Nintendo, spill the beans already!


Speel Watch Dogs 2 uit zonder kills

Watch Dogs 2 komt er aan en het heeft er alle schijn van dat deel 2 een stuk leuker wordt dan deel 1. Niet dat deel 1 nou zo’n kut game is, maar er zit wat meer fun in deel 2. Hoe dan ook, volgens Danny Belanger, de game director van Watch Dogs 2, heb je als gamer veel meer keuze over hoe je de game wil spelen dan in het eerste deel. Guns blazing is altijd een mogelijkheid, maar je kunt ook stealthy te werk gaan.

Volgens Danny zijn er 3 speelstijlen en zo kan je er zelfs voor kiezen om gedurende de hele game geen kill te maken. Yup, een totaal geweldloze hacker!

Watch

“Unlike in the original game, you can actually reach Watch Dogs 2’s finale without once using deadly force. The player has the freedom to play the way they want. We’re using three playstyles to talk about the game. The combat hacker - who is more proactive and uses hacks to take down people. There’s the ghost hacker - they can use hacks to distract and make noises. And then there’s the trickster hacker. They can finish a whole mission without actually physically being there.”

Uit deze uitspraak kan je trouwens afleiden dat je in de final battle wel degelijk ‘deadly force’ moet gebruiken, maar dat terzijde. De Wacht is duidelijk de combat hacker, wat jullie?


Mortal Kombat X championships

Tijd om deze Nachtwacht op deze feestelijke dag af te sluiten, maar er was werkelijk geen ruk te vinden als het gaat om vette trailers of flashy filmpjes. In plaats daarvan heeft de Wacht gekozen voor de finale van de Mortal Kombat X: ESL Pro League! Een paar weken terug werd het tournament voor de derde keer gehouden en alle beste spelers van over de hele wereld namen het tegen elkaar op met Sub-Zero en z’n vriendjes. 3 keer raden wie er voor de derde keer met de winst vandoor ging.

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord