Nintendo Direct overzicht 

Nintendo Direct overzicht 2021-02-18T04:15:26
Nintendo had een hoop te melden in de Nintendo Direct van gisterenavond en in deze Nachtwacht een overzicht van alle aankondigen en release dates. Daarnaast flink wat Xbox Series X/S nieuws in deze Nachtwacht en als bonus een heerlijk belachelijke uitspraak van Josef Fares, de maker van It Takes Two.

Nintendo Direct overzicht

Let’s-a go! Deze Nachtwacht staat uiteraard vooral in het teken van de Nintendo Direct van gisterenavond. Het was al even geleden dat Nintendo met een grote Nintendo Direct op de proppen kwam, maar gisteren was het dan eindelijk zover en de verwachtingen waren hoog. Laat de Wacht dan ook maar meteen met de deur in huis vallen, het viel een beetje tegen.

Of nou ja, Nintendo heeft werkelijk een SHITLOAD aangekondigd tijdens de ruim 3 kwartier durende stream, maar niet alles was even boeiend. Het vetste nieuws van de avond was dat er nieuwe Mario golf game aankomt, er een HD remaster komt van The Legend of Zelda: Skyward Sword en de aankondiging van Splatoon 3. Voor de volledigheid hieronder al het nieuws, in vogelvlucht:

 • Pyra/Mythra van Xenoblade Chronicles komt naar Super Smash Bros. Ultimate op 2 maart.

 • Fall Guys - Zomer 2021.
 • Outer Wilds - Zomer 2021.
 • Famicom Detective Club: The Missing Heir en The Girl who stands behind - 14 mei 2021.
 • Samurai Warriors 5 - Zomer 2021.
 • Legend of Mana - 24 juni 2021.
 • Monster Hunter Rise - 26 maart 2021 en er komt een SE Switch en Joy-con.

MHR

 • Mario Golf: Super Rush - 25 juni 2021.

 • Tales from the Borderlands - 24 maart 2021.
 • Capcom Arcade Stadium - Nu beschikbaar.
 • Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse - 16 maart 2021.
 • No More Heroes 3 - 27 augustus 2021.
 • Neon White - Winter 2021.
 • DC Super Hero Girls - 4 juni 2021.
 • Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville - 19 maart 2021.
 • Miitopia - 21 mei 2021.
 • Super Mario items in Animal Crossing - 25 februari 2021.
 • Square Enix werkt aan een nieuwe JRPG met Project Triangle Strategy als working title. - 2022 en er is vanaf nu een demo beschikbaar.

 • Star Wars Hunters - 2021.
 • Knockout City - 21 mei 2021.
 • World’s End Club - 28 mei 2021.
 • Hades krijgt fysieke release met soundtrack en artbook. - 19 maart 2021.
 • Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 en Ninja Gaiden 3 - 10 juni 2021.
 • Bravely Default 2 - 26 februari 2021.
 • Ghosts ‘n Goblins Resurrection - 25 februari 2021.
 • SaGa Frontier Remastered - 15 april 2021.
 • Apex Legends - 9 maart 2021.
 • Pas later dit jaar nieuws over de nieuwe The Legend of Zelda.
 • The Legend of Zelda: Skyward Sword HD - 16 juli 2021 en er komt een speciale Joy-con.

Zelda

 • Splatoon 3 – 2022.

Pppfff, het was een flinke bevalling en Nintendo had duidelijk behoorlijk wat opgespaard na de lange afwezigheid van een uitgebreide Nintendo Direct. Nu natuurlijk de vraag, ben je tevreden met de aankondigingen en release dates voor de aankomende games voor de Switch, of had je stiekem toch op wat nieuws over de nieuwe Zelda of misschien zelfs de Switch Pro gehoopt?


1000 dollar als je It Takes Two zat wordt

Na al dat Nintendo nieuws is er ook een hoop te lullen over de Xbox Series X/S consoles in deze Nachtwacht, maar eerst even aandacht voor een hilarische uitspraak van game director Josef Fares, van ontwikkelaar Hazelicht. De druktemaker kan af en toe onverwachts uit de hoek komen met zijn woorden, waaronder zijn legendarische ‘Fuck the Oscars’ uitspraak tijdens The Video Game Awards 2017 en nu is het opnieuw raak.

De beste man werkt nu aan It Takes Two en heeft zoveel vertrouwen in die game dat hij zegt iedereen 1000 dollar te zullen betalen, als hij/zij de game zat wordt! Hij legt uit:

It2

“I can guarantee you with It Takes Two: It’s impossible, and quote me on this, to get tired of this game. You can put this as the headline. I can literally give 1,000 bucks to anyone who says, ‘Oh, I’m tired of this game now because it doesn’t surprise me.’ One thousand bucks! I guarantee. I’ll give it to everyone who gets tired. But they have to be honest about it.”

Dit is natuurlijk een nogal gevaarlijke uitspraak, die hij ongetwijfeld binnenkort zal moeten nuanceren, maar de passie van die gast is fantastisch. En eerlijk, It Takes Two lijkt absoluut een leuke co-op game te gaan worden!


Xbox Series S hardware wordt een probleem?

Zoals gezegd is er ook wat te melden over de Xbox Series X/S consoles, te beginnen met wat meer verontrustend nieuws over de kracht van Xbox Series S. Het idee achter Xbox Series S is eigenlijk dat het exact dezelfde games als de Xbox Series X kan afspelen, maar dan simpelweg in een lagere resolutie. In de praktijk lijkt het er echter steeds meer op dat er voor devs wat meer haken en ogen aanzitten, dan simpelweg de resolutie output te verlagen.

De CPU is nagenoeg hetzelfde in de Xbox Series S en Xbox Series X, op een iets lagere kloksnelheid na, maar in de hoeveelheid en snelheid van het RAM geheugen en de kracht van de GPU zit behoorlijk wat verschil. Het is niet genoeg om alleen maar de resolutie te verlagen voor de Xbox Series S en volgens Oleksandr Shyshkovtsov, de chief technical officer bij 4A Games, gaat dit voor ‘challenges’ zorgen in toekomstige titels. Hij zei:

XSS

“The RAM is not an issue for us currently, but GPU performance presents challenges for future titles. Our current renderer is designed for high spatial and temporal resolution (read: 4K @ 60fps). It is stochastic by nature. Dropping any of those would require us to do more expensive calculations dropping performance even further. We have a compromise solution right now, but I am not satisfied with it yet.”

Er werd al gevreesd dat de minder krachtige Xbox Series S een klein blok aan het been van developers zou worden als het gaat om next-gen exclusive games. Microsoft heeft geprobeerd dit te voorkomen door de kracht van de Series S te schalen met de 1080p resolutie, ten opzichte van 4K, maar lijkt daarin iets te hard te hebben geknepen. Of zou Microsoft nog een trucje in de mouw hebben zitten?


Xbox enhancement news?

Waarom de Wacht dat zegt? Omdat er mysterieuze uitspraken worden gedaan door Jason Ronald, de Xbox director of program management, en vooral door Major Nelson. Tijdens een interview heeft Jason het met Major Nelson over de toekomst van Xbox Series X/S en zo laat Jason weten dat er mooie nieuwe dingen in de pijplijn zitten, die het maximale uit de nieuwe console moet gaan trekken. Hij zei:

"We've got a lot of really exciting things that are coming down the pipeline over the coming months and over the coming years. We're also partnering really closely with key game developers from all across the industry to really take full advantage of all the next-gen capabilities that we put in the Xbox Series X and Series S. We really are excited as we get further into the year and closer to this holiday to start sharing more of the details about what's in development."

XSSXSX

Dat klinkt goed, maar Major Nelson doet na het interview nog een interessante uitspraak in zijn show, waarin hij een teaser geeft over iets dat hij ‘enhancement news’ noemt.

“Jason also kind of talked a little bit about it, but I guess I can say a little bit, there will be some enhancement news coming soon. It's all I can say."

Dit kan nu twee kanten opgaan… Of dit enhancement news wordt iets gruwelijks, waarbij Microsoft bijvoorbeeld met nieuwe tools en software gemakkelijker de volledige kracht van de nieuwe consoles kan benutten, of het heeft te maken met de afsluiter van deze Nachtwacht, hieronder.


Digital Foundry checkt FPS Boost

Microsoft heeft namelijk ook zojuist de eerste games compatible gemaakt met FPS Boost, op Xbox Series X/S. Met deze nieuwe techniek is het mogelijk om de framerate in bepaalde games te verdubbelen, zonder dat daar devs aan te pas zijn gekomen, of zelfs überhaupt een patch voor nodig is. Een beetje zoals de Auto-HDR feature, maar dan voor framerates!

FPSB

Microsoft heeft de eerste FPS Boost compatible games bekend gemaakt en het gaat om Watch Dogs 2, Far Cry 4, New Super Lucky’s Tale, UFC 4 en Sniper Elite 4. In al deze games is de framerate nu dus verdubbeld van 30fps naar 60fps en in het geval van New Super Lucky’s Tale gaat de framerate zelfs van 60fps naar 120fps. En dat in native 4K! Of de FPS Boost feature ook echt goed werkt in deze eerste games? Digital Foundry heeft de antwoorden.

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord