Nintendo bant te veel Super Smash Bros. 3DS spelers 

Nintendo bant te veel Super Smash Bros. 3DS spelers 2014-09-16T11:45:32
Live vanuit de Gouden Koets, rapporteert de Nachtwacht zich! Met nieuws over Microsoft-Mojang, stelende consumenten bij EA, nieuwe New Nieuwe 3DS’en, GTA V PC perikelen, Nintendo die de banhamer iets te enthousiast rondzwaait en Doom op een Canon printer!

Microsoft wil dit fiscaal jaar nog 2,5 miljard terugverdienen met Minecraft

Iedereen al een beetje bekomen van de schrik? Na het overhandigen van een 2,5 miljard dollar cheque, hoort Mojang nu bij Microsoft. Da’s zelfs voor Microsoft alsof je 10 euro betaalt voor een ijsje… zónder slagroom, want Notch en de andere 2 oprichters verlaten de studio.

Toch heeft Microsoft er het volle vertrouwen in dat ze met Minecraft al in het huidige fiscale jaar break-even draaien. Dat zou VERDOMD indrukwekkend zijn! Effe uitleggen: break-even is de financiële term dat de kosten zijn terugverdiend (in dit geval 2,5 miljard ballen) en dat er vanaf dat punt overheerlijke winst gemaakt kan worden. Het fiscale jaar eindigt voor Microsoft in juni 2015.

I SEE WHAT YOU DID THERE

Mojang maakte afgelopen jaar een omzet van 220 miljoen dollar. Zeer indrukwekkend voor de kleine studio, maar Microsoft gaat plankgas geven. De versies voor andere systemen blijven bestaan en zullen voorlopig gewoon ondersteund blijven. De mogelijkheden voor Microsoft zijn net zo onbeperkt als spelen met LEGO of… iets anders dat je spelenderwijs je creativiteit laat ontplooien. Had Minecraft trouwens al Doritos en Mountain Dew DLC?

 

EA: ‘consumenten willen stelen’

Opmerkelijke uitspraak van EA CEO Andrew Wilson, over de aard van consumenten en mensen in het algemeen. Ik hoor jullie lezers nu al naar het vlugzout grijpen; Wilson maakt ons allemaal uit voor dief! *Audible gasp!*

Electronic Arts

De wat ongelukkige uitspraak is van een interview met Venture Beat en gaat over de behoefte aan EA Access. Volgens Wilson moet zijn bedrijf een dienst maken die mensen het gevoel geeft alsof ze veel te weinig betalen voor zoveel content. De consument wil als het ware graag stelen van grote bedrijven en het is de kunst om ze dat gevoel te geven. Oh wat heerlijk cynisch!

“What we want is to make you feel like what you get [with EA Access] is worth more than the money you have in your pocket.”

EA Access klinkt op papier als een erg goede deal. Je betaalt 5 dollar per maand of 30 dollar per jaar voor een instant library aan iets oudere maar nog erg populaire games, zoals FIFA 14 en later ook Dragon Age: Inquisition. Daarnaast heb je Early Access tot DLC, demo’s en meer. De dienst is voorlopig exclusief voor Xbox One.

 

Echte kickstarter-ontwikkelaars

Een nieuwe cartoon van Harry Partridge die de ware aard van Kickstarter-gebruikers toont. Enjoy!

 

Echte gamejournalistiek

Een nieuwe comic van Penny Arcade die de ware aard van gamejournalisten… hééééééééé?!

Penny Arcade

OH SHIT, ZE HEBBEN ONS DOOR! SNEL! INTERVENTIE!!!

 

Nieuwe New Nintendo 3DS’en voor Japan (zonder game)

In nieuws dat ik absoluut niet van Reddit af heb, Japan krijgt nieuwe 3DS’en met de legendarische Pokémon van Omega Ruby en Alpha Sapphire erop. Het gaat om de nieuwe New 3DS, niet om een nieuwe normale 3DS. Voorop zijn de primal versies van Kyogre en Groudon te zien terwijl ze achterop hun normale uiterlijk hebben. De prints zijn gedrukt in suède. Mmmmm.

New 3DS Pokémon

Omgerekend kosten de New 3DS’sen 177 dollar dus ruwweg hetzelfde in euro’s. Niet slecht, al moet daarbij wel gemeld worden dat de nieuwe Pokémon games niet meegeleverd worden. In plaats daarvan krijgen de handhelds custom homethemes voor de menu’s. Jottem…

Een New 3DS releasedate voor het westen is nog niet bekend. Hopelijk krijgen we die nog dit jaar te horen.

 

Rockstar reageert op vragen over GTA V PC releasedate

Vanaf november kunnen Xbone en PS4-gamers eindelijk GTA V in een overheerlijk next-gen jasje spelen. Het Master Race wordt zoals gewoonlijk deftig laat bediend, januari is ie te downloaden en kunnen modders de Nachtwachten nog vele jaren voorzien van batshit krankzinnige aanpassingen aan Los Santos.

GTA V next-gen

Uiteraard voelen PC-gamers zich buitengesloten omdat ze 2 maanden moeten wachten op GTA V en uiteraard wordt dat zeer duidelijk gemaakt in de comments onder het Rockstar nieuwsbericht. Inmiddels heeft de studio ook een officiële reactie tussen diezelfde comments gepubliceerd:

“We're glad to see so many of you are excited for the upcoming release of the new versions of GTA V and we look forward to sharing more details with you soon. We are also incredibly excited to be bringing GTA V to the PC, but the game requires a little more development time in order to ensure that it is as amazing and polished as possible. Please do stay tuned as we reveal new features and information about all the new versions in the weeks ahead.”

Nu ben ik toch wel benieuwd geraakt naar die exclusieve features. Welke verwachten jullie exclusief voor de PC-versie?

 

Doom spelen op je Canon printer

Nu alle apparaten in huis multifunctionele semi-PC’s worden, moet ook de printer eraan geloven. With Canon You Can! Doom op je printer infodisplay baby!

Doom

Oké, het is geen officiële release (al lijkt het me wel een interessante game voor een Let’s Play), maar een voorbeeld van hoe de Canon Pixma printer gehackt kan worden. De printer is via het internet toegankelijk al heeft Michael Jordan er wel 4 maanden over gedaan om de game draaiende te krijgen op zijn printer. Een gedetailleerd verslag kan je lezen op Context.

 

De characters van Borderlands: The Pre-Sequel in 1 video

Zijn jullie al een beetje klaar met Destiny? Mooi! Hier is een video van Borderlands: The Pre-Sequel, waarin de heren ontwikkelaars (en Randy Pitchford) hun mening geven over de nieuwe classes en personages. De subtitel is shit maar de singleplayer content belooft weer één dik belegde boterham awesomeness te worden.

 

Nintendo bant per ongeluk Smash Bros. spelers

De game is nog geen week uit in Japan en nu al stuit Nintendo tegen een relletje aan. Blijkt dat ze per ongeluk spelers een ban hebben gegeven. Achteraf bleken zij helemaal niet vals te spelen tijdens online potjes. Wel is Nintendo vergeten om een move bij Peach uit te schakelen in de For Glory mode. Hierin speel je competitief zonder items. Peach heeft echter een move waarmee ze groenten uit de grond kan trekken en naar tegenstanders kan gooien. Nintendo heeft daarbij ook spelers gebanned die geen misbruik van de bug maakten.

Super Smash Bros. Wii U

Het bedrijf heeft excuses aangeboden en een patch beloofd. Hopelijk wordt die ook meteen meegenomen in de EU-versie. Super Smash Bros. is Serious Business!  

 

Elke Final Smash in Super Smash Bros. 3DS

GameExplain weet altijd binnen no time alle info over de laatste Nintendo titels te verzamelen in fijne video’s. Het zou zwaar indrukwekkend zijn als het niet ook een beetje creepy was. Het lijkt wel alsof ze niet slapen. Zelfs de Nachtwacht slaapt na een zware nieuwsdienst uit tot 6 uur ’s ochtends! Maar goed. Hier zijn alle Final Smashes van de personages uit Super Smash Bros. 3DS. Spoiler Alert voor de mensen die niet alle Final Smashes van de personages uit Super Smash Bros. 3DS willen zien. Voor hen heb ik een GIF-je onderaan geplaats.

Exiting the electronics store

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord