Nieuwe Ghost of Tsushima details 

Nieuwe Ghost of Tsushima details 2020-04-14T08:54:31
Jawel, in deze Nachtwacht eindelijk weer eens wat nieuwe details over Ghost of Tsushima! Verder geruchten over Crysis, Uncharted met Ray Tracing, fan-made PS5 game doosjes, lachen om Resident Evil 3, Gears Tactics launch trailer en een nieuwe kijk op de Xbox One X versie van Resi 3.

Crysis aankondiging onderweg?

Komt ie dan… Rumor alert! Yup, de Wacht heeft weer een gerucht gevonden om deze Nachtwacht mee te beginnen en deze keer gaat het over Crysis. Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe Crysis, al lijkt het er op dat het om een remake zou gaan van de eerste game. Echt antwoord op wat het precies is krijgen we nog niet, maar dat er iets staat te gebeuren lijkt nu wel zeker.

Voor het eerst in bijna 4 jaar tijd staat er namelijk nu iets nieuws op het officiële Crysis Twitter account!

Heel veel wijzer worden we hier natuurlijk niet van. Dit is waarschijnlijk dan ook niets meer dan een kleine teaser, voor wat er komen gaat. De Wacht gokt op een remake, met alle nieuwe technische snufjes van tegenwoordig zoals Ray Tracing. Misschien ook voor de next-gen consoles? To be continued maar weer.


Uncharted ray Tracing

Over Ray Tracing gesproken! In het filmpje hieronder zien we de eerste Uncharted game, met een zogenaamde Reshade Ray Tracing mod. Uiteraard draait deze versie van Uncharted niet op een PS3, maar op een PC emulator, die de game aardig kan draaien. Het is allemaal erg ongepolijst en Reshade Ray Tracing is lang niet zo vet als ‘echte’ native Ray Tracing, zoals in huidige PC games, maar cool om even te checken is het zeker.


PS5 fan-made game case

Even twee geinige plaatjes tussendoor van fan-made PlayStation 5 game boxarts en doosjes! Aangezien de DualSense controller behoorlijk veel wit heeft, zou dat doorgetrokken kunnen worden in de boxart en doosjes, zoals op het eerste plaatje, maar de wat meer traditionele PS4 stijl daaronder is toch ook wel sexy. Nogmaals, dit is niet officieel, maar puur voor de lol.

Case1

Case2


Lachen om Resident Evil 3

Nog wat meer lol? Resident Evil 3 is niet bepaald een game, waarbij de ballen uit de broek worden gelachen, maar dat is wel mogelijk met een wel heel bijzondere hack. Zo heeft iemand, genaamd DPO23, het voor elkaar gekregen om de facial animations 500% sterker te maken, wat voor bijzonder verontrustende, maar toch ook hilarische beelden zorgt. Zo raar, dit moet je een keer gezien hebben!


Nieuwe Ghost of Tsushima details

Op 26 juni moet Ghost of Tsushima uitkomen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren door het hele Corona gebeuren is nog zwaar de vraag, kijk maar naar The Last of Us 2, maar daarnaast weten we eigenlijk nog maar verdomd weinig over de game. Gelukkig heeft OPM UK een uitgebreide Preview in het nieuwste nummer staan, waarin er wat nieuwe details bekend zijn gemaakt door ontwikkelaar Sucker Punch.

Zo speelt Ghost of Tsushima zich volledig af op het Japanse eiland Tsushima, moeten spelers het eiland verkennen zonder waypoints, heeft main character Jin een grappling hook voor stealth, heeft hij toegang tot gadgets als een ‘sticky arrow’ en ‘firebombs’ en moeten er door de speler keuzes gemaakt worden over welke side-characters je te vriend houdt. Alle details hieronder op een rij:

Ghost

  • The game is set on the Island of Tsushima.
  • Akira Kurosawa is mentioned as one of the sources of inspiration.
  • The game begins with an attack on the Island of Tsushima from the invading Mongol empire.
  • The Island of Tsushima has to be explored without waypoints to guide the player.
  • Players will need to use their knowledge of the world and landmarks to explore and discover locations.
  • The story will pass as the player will explore the world. Titles will tell how much time has passed since the invasion.
  • Enemy blood can be spilled with quick iaijutsu strikes.
  • It is possible to roam around enemy camps undetected using the grappling hook.
  • Jin can use gadgets like a sticky arrow and firebomb.
  • There will be many allies as side-characters. The strength of their bond depends on the player’s choice.

Klinkt allemaal heel interessant! Gaat Ghost of Tsushima echter over twee maanden echt gewoon uitkomen? Buiten dat de wereld er hoogstwaarschijnlijk over twee maanden nog steeds niet als vanouds uitziet, is het een beetje te stil rond de game. De Wacht heeft zijn fingers crossed, maar gelooft er eigenlijk geen reet van.


Gears Tactics launch trailer

Games voor de PC hebben minder last van het Corona virus, want wie koopt er in hemelsnaam nog fysieke PC games? Gears Tactics komt over twee weken dan ook gewoon uit voor de PC en hieronder kunnen we nu alvast naar de launch trailer kijken, in een iets andere stijl dan we gewend zijn. De edit is bijzonder, oordeel zelf.


DF checkt Resident Evil 3 Xbox One X patch

Eerder in deze Nachtwacht zagen we Resident Evil 3 al in een belachelijke vorm, maar als afsluiter heeft de Wacht wat serieuze content gevonden van Digital Foundry. Op de Xbox One X draaide Resi 3 namelijk niet al te best, omdat Capcom er voor had gekozen om de resolutie flink hoger te zetten dan in Resident Evil 2. Hierdoor werd 60fps vrijwel nooit gehaald en was de ervaring op de Xbox One X niet optimaal.

Resi

Gelukkig heeft Capcom dit redelijk snel gefixt door een nieuwe patch uit te brengen, die de resolutie van de Xbox One X versie lager zet en die 60fps nu wel haalbaar is. Digital Foundry checkt de nieuwe patch, vergelijkt Resident Evil 3 met de pre-patched versie en zet de PS4 Pro versie er nog eens naast. Enjoy!

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord