Nieuwe Commandos game en remasters op komst 

Nieuwe Commandos game en remasters op komst 2018-07-13T04:38:23
Goedemorgen beste mensen en Graddus! De Wacht zit vannacht bomvol met heel dik nieuws, zoals Nathan Fillion die de Uncharted film teast, Darksiders 3 ontwikkelaars die een nieuwe game aankondigen en Kalypso die met nieuwe Commandos games komt. Wat?! Jawel, je vrijdag kan nu al niet meer stuk.

  

Rechten Commandos gekocht door Kalypso Media

Lieve, lieve strategie- en stealth-liefhebbers, hou je goed vast, want de Wacht heeft geweldig nieuws. Uitgever Kalypso Media heeft bekendgemaakt dat ze de rechten op de Commandos IP hebben gekocht en grote plannen heeft met de franchice! Vol trots melden ze nu de distributierechten te hebben op alle bestaande Commandos titels en toekomstige releases. Daarbij heeft Kalypso ook beschikking gekregen tot twee andere IP’s van Pyro Studios: Praetorians en Imperial Glory.

Kalypso is zo aardig om ook meteen te bevestigen wat ze precies willen doen met de Commandos IP. Niet alleen zullen er nieuwe games komen voor alle platforms, maar ook: “an extensive adaptation of the existing titles for contemporary technologies and platforms.” Remasters van de originele games dus! Hell yes!

Ook de oprichter van Pyro Studios komt aan het woord in het persbericht en is blij dat de IP nu in goede handen is. Dit betekent overigens niet dat Pyro zelf weer Commandos games gaat ontwikkelen; in het bericht staat namelijk dat Kalypso binnenkort in gesprek gaat met potentiële studios. Pyro zelf heet sinds 2012 Pyro Mobile, maakte wat mobiele (VR) games en is sinds 2017 stil op Facebook en Twitter. Ook de domeinnaam staat inmiddels te koop.

In 1998 verraste het Spaanse Pyro de wereld en startte een soort eigen sub-genre met de bikkelharde tactische top-down stealth-game Commandos: Behind Enemy Lines, vol met fantastisch gedetailleerde levels en de kenmerkende groene viewcones. Daarna volgden nog een standalone uitbreiding genaamd Beyond the Call of Duty, Commandos 2: Men of Courage, Commandos 3: Destination Berlin en een gare first-person game genaamd Commandos: Strike Force.

De Wacht is heel benieuwd of Kalypso de serie eer aan kan doen met een nieuwe Commandos, maar hij heeft vooral wel trek in een opgedirkte versie van de oude games! Wat jullie?

   

Nathan Fillion speelt Nathan Drake in de Uncharted film?!

De man die misschien net iets te oud is, maar wel de perfecte kop, stem én voornaam heeft om Nathan Drake te spelen in een Uncharted film, doet sneaky Uncharted-achtige dingen op Instagram, die de tere hoofdjes van fans op hol doen slaan. Gisteren plaatste hij al een foto van rapper Drake met als ondertitel “Sic Parvis Magna. 7/16/18”. En vanavond opeens een foto van een heel erg Uncharted-achtig tafereel met landkaarten en opnieuw 7/16/18...

Sic Parvis Magna. 7/16/18

Een bericht gedeeld door Nathan Fillion (@nathanfillion) op

7/16/18

Een bericht gedeeld door Nathan Fillion (@nathanfillion) op

What does it mean?! Nou, dat zal de Wacht je vertellen. Sic Parvis Magna betekent iets als ‘Zo klein en toch zo groot’ in het latijn en dit is toevallig de lijfspreuk van Sir Francis Drake. En 7/16/18 betekent dat we hoogstwaarschijnlijk aanstaande maandag 16 juli iets van een onthulling rond de Uncharted film voorgeschoteld krijgen! 

Het betekent daarnaast dat het er verdacht veel op lijkt dat Nathan Fillion inderdaad de rol van Drake zal vertolken. Interessant, want we weten al meer dan een jaar dat Spider-Man acteur Tom Holland een jonge Nathan Drake speelt, waarbij toen de suggestie werd gewekt dat het een soort prequel op de games moest worden. Goed, maandag weten we hopelijk meer en ondertussen mogen jullie in de comments lekker speculeren en meningen spuien over Fillion als Drake!
   

Makers Darksiders 3 komen met co-op shooter Remnant: From the Ashes

Nog een dikke aankondiging vannacht: terwijl we nog maar net weten wat Darksiders 3 op 27 november zal verschijnen, kondigt ontwikkelaar Gunfire Games gewoon even doodleuk nog een game aan! Remnant: From the Ashes is een post-apocalyptische third-persion co-op survival shooter, waarin je dingen zal moeten doen met verschillende dimensies. Interessant?

Remnant: Fromt the Ashes moet in 2019 verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en PC.    

   

State of Mind story trailer

Alles is mogelijk. Maar echt, alles is mogelijk met de inmiddels misschien iets te vaak gebruikte low-poly graphics. Blijkbaar zelfs een cyberpunky game! Zie hier de nieuwe trailer van State of Mind, waarin je meer te weten komt over het verhaal van deze futuristische adventure game.

State of Mind verschijnt aop 15 augustus voor PlayStation 4, Xbox One en PC (dus de Wacht vreest dat dat stemacteerwerk helaas al definitief is…)

  

Volwassen worden

(via XKCD.com)
  

Nieuwe content en graphics update voor Total War: Rome 2

Jawel, SEGA en Creative Assembly ondersteunen de in 2013 verschenen RTS blijkbaar nog steeds en hebben nu een beta lopen van wat ze noemen de Ancestral Update. Deze nieuwste versie van de game brengt een galeilading aan graphics upgrades en daarnaast extra content in de vorm van famility tree functionaliteit. Cool!

   

Monster Hunter World Behemoth update komt op 1 augustus

De Wacht heeft er (nog) geen ervaring mee, maar hij kan zich voorstellen dat er een moment komt dat je alle boeiende monsters in Monster Hunter wel gehad hebt. Gelukkig wordt de game regelmatig uitgebreid en sinds de E3 weten we dat er een cross-over komt met Final Fantasy XIV, die onder andere de legendarische Behemoth naar de game brengt. Vandaag is er een nieuwe trailer verschenen van die update, waarbij we ook meteen een releasedatum weten: 1 augustus!

Deze datum geldt voor de PlayStation 4 en Xbox One, de PC-versie van Monster Hunter World komt pas op 9 augustus. Of die dan ook gelijk deze update bevat is niet bekend.

  

Hollow Knight krijgt dikke patch op Switch

Als je een Nintendo Switch hebt, dan is de kans groot dat je momenteel Hollow Knight aan het spelen bent en zo niet, dan weet je verdomd goed dat dat eigenlijk wel zou moeten. Hoe dan ook, Hollow Knight is vanaf nu weer een klein stukje beter, want ontwikkelaar Team Cherry heeft een flinke, bug-fixende patch uitgebracht voor de Switch-versie van deze speciale Metroidvania.

Ook goed nieuws: met de komst van de Gods & Glory Content Pack, de eerste uitbreiding die binnenkort moet verschijnen, krijgen Switch-spelers de mogelijkheid om hun knoppenindeling aan te passen. Maar voor nu: zie hier de patch-notes van de vandaag verschenen fixes:

V1345

• Fixed an issue where save files would sometimes fail to load while Kingsoul is equipped

• Fixed an issue where striking certain invulnerable objects with a Nail Art could cause game to crash

• Fixed being able to soft lock the game (empty dialogue box) by hard quitting out after the final Nailsmith nail upgrade

• Fixed an issue that caused a mask shard to never spawn if a player dies in the same moment as killing Brooding Mawlek (this is a retroactive fix – players who missed the shard can now return to claim it)

• Fixed an issue that caused the game to crash if the player looks up or down while riding a big lift

• Fixed Shade spawn location in the upper section of Watcher’s Spire

• Fixed an issue where game could soft-lock when opening inventory after obtaining certain items, eg. Pale Ore, King’s Idol

• Fixed an issue with map pins not correctly disappearing once collecting all Essence from a Whispering Root

• Fixed an issue where player could get soft-locked by using Desolate Dive/Descending Dark to slam down onto a mysterious object in Beast’s Den

• Fixed an issue where player could get more Geo than intended from killing certain enemies with fluke spell (sorry!)

• Fixed an issue where players could get stuck in Lemm’s room by dreamgating in while Lemm is away

• Fixed a text display issues in the in-game map for certain languages

• Adjusted a Shade spawn location that was inaccessible to early players

• Fixed a bug where a Dreamshield could disappear after using Dreamnail on NPCs or objects

• Fixed monarch wings cutscene issue

• Fixed an issue where Zote still appeared in City of Tears while he is trapped in Deepnest

• Fixed splash reactions for Quirrel and Spa Buddies
   

12 minuten aan Spyro Gameplay

Om de Wacht af te sluiten nog even wat nieuwe gameplay van de aankomende Spyro remaster, met dit keer 12 minuten licht ontvlambare actie uit Spyro 2: Ripto’s Rage! Spyro the Dragon: Reignited Trilogy zal alle drie Spyro avonturen bevatten en verschijnt op 21 september voor PlayStation 4 en Xbox One. Zin in?

   

Een krappe situatie

Toch lastig, die moderne parachutes...

Whenever I try to do something cool


 

Fijne vrijdag en een goed weekend alvast!
   


   

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord