Nieuwe Assassin's Creed speelt zich niet af in Japan 

Nieuwe Assassin's Creed speelt zich niet af in Japan 2014-02-25T01:27:29
Er komt een film aan over de console wars van de jaren '90. Nintendo versus Sega, dat waren nog eens tijden. Ook komt er een nieuwe Portal game aan! Daarnaast ook nog slecht nieuws; de nieuwe Assassin's Creed speelt zich niet af in het oude Japan. Nachtwacht, Goedemorgen

Film over de console wars in de jaren ’90 in de maak

Zelfs de jonge gamers op PU.nl weten van de oude rivaliteit van Nintendo en Sega in de jaren ’90. Het was Mario tegen Sonic en muntjes tegen ringen. Het was een mooie strijd waarvan de gedoodverfde winnaar Nintendo is. Nu zijn Evan Goldberg (producer van o.a. Pineapple Expres en het bedroevend slechte ‘The Green Hornet’) en Seth Rogen (acteur in ‘Pineapple Expres’ en het bedroevend slechte ‘The Green Hornet’) bezig met een film over deze turbulente en oldskool console wars.

Nintendo vs Sega

Sony Pictures heeft de twee binnengesleept om het boek ‘Console Wars: Sega, Nintendo and the Battle that Defined a Generation’ van auteur Blake Harris over te brengen op het witte doek. De Wacht gokt dat de titel van de film anders gaat worden. Scott Rudin (producer van The Social Network) is de executive producer van dit project, dus we kunnen er vanuit gaan dat de ware gebeurtenissen een stuk sexyer in beeld worden gebracht.

In de jaren ’90 was De Wacht nog maar een klein Wachtje en heeft daardoor die hele oorlog niet echt meegekregen, en als Nintendo-fan is hij dan ook erg benieuwd wat de mannen er van gaan brouwen! Er is nog geen datum bekend wanneer de film in de bioscopen te zien zal zijn.

 

Documentaire The Last of Us nu te zien op Youtube

We kunnen het hier op PU.nl niet vaak genoeg zeggen; The Last of Us is een van de beste games van deze generatie (of vorige generatie?). Voor die mensen die echt alles over de game willen weten, is de docu Grounded: The Making of The Last of Us nu in zijn geheel te zien op Youtube en hieronder. De Season Pass Holders hadden eerder al toegang tot deze behind the scenes beelden, maar nu kan het plebs er ook van genieten. Het is vast en zeker overbodig om te zeggen dat deze beelden behoorlijk spoiler-gevoelig zijn, maar toch: SPOILER ALERT!

 

Pokémon GIF break!

Magikarp

 

Nieuwe Assassin’s Creed niet in Japan

Er gaan al een tijdje geruchten de ronde dat de nieuwe Assassin’s Creed zich in de tijd van het Feodale Japan zou afspelen. De Wacht zegt geruchten, maar het is vooral de hoop en wens van veel gamers, simpelweg omdat ninja’s cool zijn. Maar Jade Raymond, executive producerbij Ubisoft (en hete chick in haar vrije tijd) heeft dit gerucht neergesabeld, vermoedelijk vanuit een hooibaal.

Jade Raymond

Raymond gaf toe dat dat deze setting awesome zou zijn, maar toch gaat het niet gebeuren in de volgende AC. Wel doen we de favoriete historische periode aan van Raymond zelf, maar welke periode dat is, zegt ze niet. Goed om te weten dat ze wel een historische favoriete periode heeft trouwens. Wat is die van jullie? De Wacht is gruwelijk fan van het pleistoceen, maar dat terzijde. Japan past nog even niet in de franchise volgens haar:

“When we’re building a franchise, we’re thinking of a whole universe and how we’re developing a meta-story that could live on for many years in games and TV. If the story has nowhere to go, then you end up with the video game equivalent of The Matrix 2 or something where it’s never going to be quite as genius.”

Gelukkig, want het ‘The Matrix 2 debacle’ hoeft zich niet per se te herhalen. Anyway, bij Ubisoft zijn ze er ook nog niet helemaal over uit of ACIV: Black Flag eenzelfde proces krijgt als ACII (denk aan Revelations en Brotherhood) of dat ze weer met een volledig nieuw deel op de proppen komen. Wel is zeker dat bij dit nieuwe deel de focus op next-gen ligt. Maar niet op Japan dus. Balen.

 

Portal board game in de maak

Op een nieuwe Portal video game moeten we vast nog wel even wachten, Valve kennende... Maar in de tussentijd kan je over een tijdje wel een Portal bordspel spelen en grappen maken over taarten tot iedereen je haat, en dat is al vrij snel. Cryptozoic Entertainment staat aan het roer van dit spel. De Wacht zegt nu wel bordspel, maar het kan net zo goed iets met kaarten worden, want daar heeft Cryptozoic wel een handje van.

Portal

Cryptozoic werkt nauw samen met Valve, die dit spel gedoopt hebben tot ‘Portal: Uncooperative Cake Acquisition Game’. Je mag straks kiezen uit een aantal figuurtjes; het strijkijzer, de auto, een ouderwets kanon en een jacht. Of misschien een Test Subject, Companion Cube en Cake... De tijd zal het leren. Enfin, dit spel is voor 2 tot 4 personen, zal zo’n 50 dollar gaan kosten en wordt naar alle waarschijnlijkheid in het 3e kwartaal van 2014 gereleased. Het klinkt best wel tof, en het is eens wat anders dan dat eeuwige Rummikub tijdens familie-avondjes.

 

Infamous Second Son reclame

Wist je dat er flink wat gevochten wordt in Infamous Second Son? Dan weet je het na deze commercial wel... Nog een maandje en dan is deze, met superkrachten gevulde, PS4 exclusive verkrijgbaar!

 

Bedankt voor het lezen! DAAAAAG!!

 

High Five

 

REACTIES (85) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord