Naamsverandering voor de Wii U? 

Naamsverandering voor de Wii U? 2012-09-17T12:59:26
Hoe kun je het weekend nou beter beginnen dan met een vette N8W8? Ok, een trio met Jessica Alba en Megan Fox misschien, maar die had de Wacht afgelopen donderdag al, dus da's niks nieuws... Wel nieuw is info over een verse Hitman-titel, de falende spellingscheck van Capcom, de vermeende naamsverandering van de Wii U, World War 2-shooters die weer cool worden en hele vette trailers van de Dead Island DLC Ryder White, Mass Effect 3 en The Darkness II!
Hitman: Sniper Challenge in de maak?
We beginnen de nacht met een opmerkelijk bericht over Agent 47, a.k.a. de man met de Bonuskaart-barcode in de nek en de schedel die gladder is dan de schaatsbaan in de Jaap Edenhal. Het zou namelijk zomaar kunnen dat er naast het aankomende Hitman: Absolution en het eerder geregistreerde trademark ‘Hitman: Profession’ nog een derde game met de kale killer in de pijplijn zit. Square Enix heeft namelijk opnieuw een titel met de moordende biljartbal in de hoofdrol laten registreren, en wel Hitman: Sniper Challenge!
 
Om wat voor spel dit zou kunnen gaan is nog niet echt duidelijk, maar aan de naam valt wel af te lezen dat het waarschijnlijk eerder om een Silent Scope-achtige snipesim zal gaan dan om een traditionele Hitman-game. De Wacht houdt jullie op de hoogte, maar wanneer je echt volledig op de hoogte wilt blijven omtrent het wel en wee van Agent 47, houdt dan ook de recent geopende ‘Barcode Society’ scherp in de gaten!
 
Dead Island: Ryder White DLC-trailer
Herinneren jullie je de fantastische announcement-trailer van Dead Island nog? Tuurlijk wel, want die shit was echt vet; eigenlijk nog vetter dan de game zelf! 
 
Binnenkort wordt de zombieslasher uitgebreid met de zogenaamde Ryder White-DLC. Het betreft extra content voor de singleplayer, waarin je als badboy Ryder White een ander kijkje op de gebeurtenissen uit de originele game krijgt. De trailer die uitgever Deep Silver nu van dit downloadbare pakketje het net op heeft geslingerd, steekt helaas schril af bij de eerder genoemde Dead Island announcement-trailer, maar laat wel zien dat de DLC dik belooft te worden!
 

Wordt WWII weer cool?
Een aantal jaar geleden was de kans dat een schietspel de Tweede Wereldoorlog als setting had ongeveer 99,7%. De afgelopen jaren werd dat percentage echter steeds lager, en in 2011 telde de Wacht met Red Orchestra 2 welgeteld één game die WWII als decor had. Volgens Rebellion, de mannen achter de aankomende scherpschutterssim Sniper Elite V2, staat het grootste conflict dat de mensheid ooit heeft gekend anno 2012 weer op het punt om cool te worden:
 
"We think the market is ready for World War II (again). I wouldn't say developers moved on, instead they gave it the respect it needed and said 'Right, we've done that to death, let's go look at something else.” 
 
Om eerlijk te zijn kijkt de Wacht er ook wel weer naar uit om te gaan knallen met typische WWII-wapens als de M1 Garand (scoped version ftw!) en de Mosin-Nagant. Jullie ook down met een return van de Tweede Wereldoorlog, of echt helemaal klaar met die shit?
 
Resident Evil: Revelaitons?
Een megablunder van Capcom. Op de Amerikaanse boxart van hun nieuwe 3DS-blockbuster Resident Evil: Revelations, is het laatste woord van de titel verkeerd gespeld. ‘Revelaitons’ staat er nu, en de laatste keer dat de Wacht in zijn Engelse woordenboek keek, was dat geen officieel woord. Check de hilarische blooper hieronder!
 
 
Mensen die de Amerikaanse versie van de nieuwe Resi voor de 3DS hebben aangeschaft, hoeven echter niet te treuren. Capcom heeft namelijk aangegeven dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Een sticker wellicht? Een compleet nieuw doosje? De Wacht weet het niet, maar als hij een exemplaar van Resident Evil: Revelaitons in bezit zou hebben, zou hij de spellingsmisser gewoon lekker laten staan. Wordt vast een collector’s item!
 
Nintendo overweegt Wii U om te dopen
Een opmerkelijk bericht uit het kamp van Nintendo. De hoge heren bij de Japanse spelgigant vragen zich af of Wii U eigenlijk wel zo’n goede naam is voor hun nieuwe console (gratis tip van de Wacht: nee, het is een k*tnaam!).
 
Het gaat Nintendo er echter niet om dat de term Wii U associaties oproept met plassex, maar om het feit dat het teveel hetzelfde klinkt als de eerste Wii. De Japanners betaalden wat dit betreft leergeld met de 3DS. In reclames voor deze handheld vertelden ze duidelijk ‘This is not DS. This is Nintendo 3DS’; niet de meest sexy slogan natuurlijk. Binnen Nintendo zijn er nu dus daadwerkelijk discussies gaande of de naam Wii U moet worden aangepast: 
 
Serious discussions are ongoing at the highest level in the US and Japan as to whether the firm should cut its losses and give the console a different name.
 
Op het eerste gezicht lijkt de uitleg achter een eventuele naamsverandering plausibel, maar op het tweede gezicht weet de Wacht niet of het wel zo verstandig zou zijn. Eerder vernamen we namelijk al het nieuws dat de Wii U waarschijnlijk nog vòòr de aankomende feestdagen in de winkels moet liggen. Het zou Nintendo wellicht te weinig tijd geven om de nieuwe naam van de spelcomputer afdoende naar buiten te communiceren, zeker daar de het begrip ‘Wii U’ al bijna een jaar gebruikt wordt en inmiddels dus redelijk is ingeburgerd. Wordt vervolgd…
 
Mass Effect 3 multiplayer-trailer
Moet de Wacht nog zeggen hoeveel hij uitkijkt naar Mass Effect 3? Nou, voor hem zou het wel eens zijn GotY kunnen worden. Dat er multiplayer in deeltje drie van BioWare’s space-RPG zal zitten, boeide hem om eerlijk te zijn niet eens zoveel, totdat hij onderstaande trailer zag. Damn, die shit wordt walgelijk vet! We zien de verschillende speelbare klasses in actie, en duidelijk is dat goed teamwork noodzakelijk wordt. Bring it on, BioWare!
 

The Darkness II ‘Execution’-trailer 
Dat The Darkness II een dijk van een titel wordt, weet iedereen die de onlangs gereleasde demo heeft binnengehengeld. Geweld, bloed en duistere krachten vormen de hoofdingrediënten van deze superwrede shooter-/adventuregame. Nog niet overtuigd? Check onderstaande trailer met de bruutste executies die je in The Darkness II kan uitvoeren anders maar. Wel ff een waarschuwing aan mensen met een zwakke maag: klik niet op play! 
 

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord