Mysterieus anker duikt op in Fortnite 

Mysterieus anker duikt op in Fortnite 2018-07-08T12:10:36
Fortnite blijft ons trakteren op allerlei mysteries. Scheuren in de lucht en nu weer een anker zomaar ergens op een heuveltje. Wat staat er te gebeuren? Alles wat we weten over het anker en nog veel meer nieuwtjes in een versche WKNDW8!

johnny

Hoe luidt het gezegde ook alweer, het lekkerste duurt het langst? Zondag is nog lang niet voorbij, gelukkig! Het is vandaag 8 juli, de dag waarop in 1947 een persbericht verscheen van de Amerikaanse luchtmacht, waarin te lezen was dat er een vliegende schotel was geland in Roswell, New Mexico. En de dag waarop in 2016 werd geschoten tijdens een protest tegen politiegeweld, waarbij vijf agenten om het leven kwamen. Een bijzondere dag dus. Welkom!

aliens
 

Oeps! Steam-cijfers gelekt

Door een lekje bij Valve zijn de Steam-cijfers gelekt. Heel erg interessant, want je ziet zo precies wat er nou echt veel gespeeld wordt en door hoeveel dan. Een kleine greep:

Top drie games met meeste spelers
Team Fortress 2 (50 miljoen)
Counter-Strike: Global Offensive (46 miljoen)
PUBG (36,5 miljoen)

Hier vind je speler-info van alle 13.000 games die nu op Steam te vinden zijn. Er is ook meer info te vinden over achievements, zie daarvoor ook dit artikel.

cs
  

“Dead Island 2 komt nog steeds hoor”

Je denkt misschien: hey ik heb al een tijdje niets gehoord over Dead Island 2, hoe zit dat? Nou, dat kan je Wacht je vertellen. Sumo Digital heeft namelijk een soort teken van leven gegeven, zodat we geen gekke dingen in ons hoofd halen. De survival zombiegame is gehuld in mysterie sinds 2015, toen we het laatste waardevolle stukje informatie kregen. Op Twitter werd er reclame gemaakt voor de aankomende mobiele game Dead Island: Survivors, waarop iemand vroeg hoe het dan toch zat met die sequel van Dead Island. Dit is het antwoord:

dead island

  

Dead Frontier 2 voorzien van nieuwe trailer

Een dood eiland krijg je dus nog even niet, maar wel een dode grensscheiding. Creaky Corpse werkt namelijk aan Dead Frontier 2. Sterker nog, het zit al in de afrondende fase, want deze survivaltitel waarin je zelf kiest of je als een lone wolf door het leven gaat of toch de gezelligheid van andere overlevenden opzoekt verschijnt al op 31 augustus (in early access op PC).


   

Hoop geluk en liefde in Fortnite?

Nu was men al druk bezig met onderzoeken wat die vreemde scheuren in de hemel nou te betekenen hebben in Fortnite, maar er is meer. Er ligt ineens een anker in de spelwereld. Het is vast bedoeld om het nieuwe seizoen van de game in te luiden, maar de vraag is dan natuurlijk: wat houdt dat in? Gaan we piraatje spelen of iets anders doen met boten? Het anker ligt in de buurt van een zee, dus het gerucht gaat dat de zee gaat stijgen zodat het anker weer op de bodem ligt. Spanning en sensatie!

anker
  

Steve Ditko is overleden

Een van de mannen achter Spider-Man is overleden. Steve Ditko is eind juni op 90-jarige leeftijd overleden in zijn appartement in (waar kan het ook anders) New York. Samen met Stan Lee bedacht hij in 1961 Spider-Man, om vervolgens in 1963 met dezelfde man Doctor Strange te maken. Het opmerkelijke aan de man is dat hij om nog onbekende redenen bij Marvel vertrok en voor DC ging werken, waar hij The Question en Squirrel Girl maakte. Misschien vraag je je af waarom je zijn naam niet zo goed kent als bijvoorbeeld die van Stan lee. Dat ligt aan een paar dingen, waaronder het feit dat Ditko heel bewust uit de comicwereld stapte in de jaren ‘90, maar ook dat hij niet echt de publiciteit op zocht. Sterker nog, hij leek het een beetje te mijden. Rust zacht, creatieveling.

spider-man

 

Zanki Zero: Last Beginning (PS4 en PC) krijgt Westers releasekader

Lente 2019 mag je in je agenda zetten, dus kalk die maanden lekker vol. Een van die dagen verschijnt namelijk Zanki Zero: Last Beginning, een JRPG die wordt gemaakt door Spike Chunsoft (bekend van Danganronpa).

zanki zero
  

Castlevania verschijnt op 26 oktober

Netflix heeft natuurlijk de animatieserie Castlevania op zeer succesvolle wijze uitgebracht en dat eerste seizoen smaakte naar meer. Dat is er ook, want op 26 oktober zal het tweede seizoen van start gaan. Dat is precies in de Halloweentijd, wat natuurlijk heel goed past bij deze serie.

castlevania
  

Gametrailer Fishing Sim World uit

Vissen, misschien ga jij het wel doen vandaag, of misschien laat jij dieren lekker met rust. Je kunt het bijvoorbeeld ook virtueel doen namelijk. De gekste games zijn ervan, en er komt nu een nieuwe gekke game aan die wel een heel bijzondere trailer heeft. Fishing Sim World heet het, het verschijnt op 18 september op PS4, XBone en PC en je reist in het spel naar zeven locaties binnen Europa en de VS om daar de mooiste, grootste en hongerigste vissen uit het water te halen.


   

Star Wars Battlefront II voorzien van Hero Starfighters modus

DICE heeft aangekondigd wat nou precies de plannen zijn voor Star Wars Battlefront II. Tenminste, voor dit jaar, wie weet wat er daarna nog gebeurt. In augustus komen er Clone Troopers bij en er zijn nieuwe emotes en victory poses aan te schaffen. Er komen in de herfst twee nieuwe helden aan Obi-Wan Kenobi en General Grevious. In de winter wordt het nog beter, want dan komt Anakin Skywalker samen met Count Dooku de game in geskywalked. Je kunt in die periode ook een Geonosis map verwachten.

battlefront
  

Vertraging voor Steins

Soms lijkt de gamewereld de NS wel. Er zijn heel mooie nieuwe treinen (Flirt!), maar als ze constant vertraging hebben dan heb je daar zo weinig aan. Ditmaal is het Steins; Gate Elite dat ons ietwat teleurstelt. Aan de andere kant betekent het hopelijk dat de game-ervaring van deze remaster erdoor nog beter wordt. Het spel verschijnt niet meer dit jaar, maar volgend jaar. Wel het begin van volgend jaar, maar heel duidelijk een datum is er niet genoemd. Steins; Gate Elite komt uit op PlayStation 4, PC en Switch.

dice
  

Prestige raid lairs Destiny 2 verschijnen net na elkaar

Je kent natuurlijk Eater of Worlds en Spire of the Stars voor Destiny 2, maar de raid lairs gaan het je nog even wat moeilijker maken, die komen namelijk twee dagen na elkaar uit. Eerst Eater of Worlds op 17 juli, en daarna Spire of Stars op 18 juli. Bungie zegt dit erover: “Based on player feedback—and to ensure each World’s First race has a clean start—we’re changing the release times of each activity. Eater of Worlds will receive a one-hour delay to ensure players have ample time to download and install Destiny 2 Update 1.2.3 once it becomes available. Spire of Stars has been delayed 24 hours to offset the activity releases.”

destiny
  

Zo, tijd om eens op zoek te gaan naar de zon van zondag. Fijne dag pandaag!

panda

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord