Mortal Kombat X voor last gen geschrapt 

Mortal Kombat X voor last gen geschrapt 2015-08-29T02:11:09
Diep in de Nacht kijkt de Wacht uit over zijn stad. Hij ziet verontrustende dingen zoals uitgestelde games en zelfs geannuleerde games. Gelukkig ziet hij ook goede zaken, zoals roze smurrie en kartonnen dozen. Dat was me het nachtje wel weer. Het nachtje van de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje 

De Wacht is Journey weer aan het spelen. Wat een heerlijk bedwelmend spel is dat toch ook. 

 

XCOM 2 uitgesteld tot Februari

Een Wacht niets uitgesteld is een Wacht niet ge… eh, wacht. 2K en Firaxis hebben laten weten dat XCOM 2 pas in februari uit zal komen. Op de XCOM website werd het standaardpraatje afgedraaid waarin gezegd werd dat de kwaliteit hoger moest, ze de lat hoog leggen en ze hun gamers het beste willen geven. Bladiebla. De Wacht kan elke variatie op het praatje inmiddels dromen, en gaat dan binnenkort ook een dichtbundel uitbrengen waarin hij alle variaties creatief opschrijft. De onderstaande quote kan er dan ook prachtig bij:

“With XCOM 2, we want to have more depth, more replayability, and more investment in your soldiers and this extension will give us the time we need to deliver on our promise to you.”

Nou vooruit, dan wachten we wel weer even!

 

Turok en Turok 2 remaster voor PC

Night Drive is een studio die vaak oude series opkoopt en deze opnieuw uitgeeft met een nieuw laklaagje. Ze deden dit al bij System Shock 2, en de studio heeft nu ook de klassieke dinoknallers Turok: Dinosaur Hunter en Turok 2: Seeds of Evil gekocht. Deze klassieke FPS-games, waarin je een scala aan monsters te lijf gaat, komen dus vernieuwd naar de PC. Origineel waren ze verkrijgbaar op de N64 en waren ze te spelen op Windows Aardappel. 

De games zullen beschikbaar zijn via Steam, de Humble Bundle store, GOG, GamersGate en Greenman Gaming. Oprichter en CEO Stephen Kick zei er het volgende over:

“When Turok: Dinosaur Hunter was first released it was nothing short of revolutionary. To that point, no game had ever offered the combination of graphics and an open world environment that Turok featured. We are very excited to have the opportunity to bring this great franchise back to life and to be able to share these great titles with today’s gaming audience.”

Er is nog geen releasedatum bekend voor de games, maar de Wacht houdt een oogje voor jullie in het zijl. Scalebound, move over!

 

Jimmy Kimmel snapt het niet

Jimmy Kimmel heeft kennelijk niet helemaal door hoe groot de wereld van game streaming is, en besloot om YouTube Gaming en de community rondom het streamen van games eens af te fikken. Why, bro? Snap je niet dat onder je kijkers duizenden gamers zijn die graag streams kijken?

 

Last gen versies MKX geschrapt

De last gen begint definitief uit beeld te verdwijnen. Warner heeft vandaag laten weten dat Mortal Kombat X voor de Xbox 360 en PS3 niet meer uit zullen komen. Hoewel de ontwikkelaar zegt hun best te hebben gedaan, konden ze de kwaliteitsstandaarden die ze voor zichzelf gezet hadden niet halen:

“We were not able to get the PS3 and Xbox 360 versions to the quality expected of a Mortal Kombat game and are very sorry for not being able to deliver the products as originally planned.”

Volledig onverwacht komt het nieuws niet, gezien het feit dat de games al twee keer uitgesteld waren. Toch blijft het een pijnlijk bericht voor alle consolegamers die nog niet overgestapt zijn naar een Xbox One of PS4. Mocht je de game gepre-ordered hebben dan kan je het aankoopbedrag terugkrijgen bij de plek de plek waar je ‘m aangeschaft hebt. De Wacht vraagt zich af: hoeveel van jullie balen hier echt van? Waren er nog veel last-gen gamers die op een kopie van de fighter zaten te wachten?

 

Techland kondigt FIM Speedway Grand Prix 15 aan

Techland, bekend van Dying Light, heeft vandaag FIM Speedway Grand Prix 15 voor de PC en current-gen consoles aangekondigd. De racegame zal licenced motoren bevatten van BSI Speedway en er zitten racers in met namen als Nicki Pedersen, Tai Wofinden, Jaroslaw Hampel, Krzysztof Kasprzak en Greg Hancock. De Wacht telooft Techland maar op hun mooie blauwe ogen als ze hem vertellen dat dit bekende racers zijn, want hij heeft hier de ballen verstand van.

In 2015 zou de game uit moeten komen op PS4, Xbox One en PC, en het spel bevat onder andere real-time commentaar, online matches voor 4 spelers en, jawel, juichende menigtes. Awwww yisss.

 

Selecteerbare personages in Minecraft Story Mode

Telltale houdt zich niet alleen bezig met fantasierijke werelden als die van The Walking Dead en Game of Thrones, ook het blokkenland van Minecraft ontkomt niet aan de point-and-click hype. Uniek voor een Telltale game wordt dat de Minecraft game, die Story Mode heet, spelers zal toestaan om een personage te kiezen. In de eerdere Telltale games was je altijd aangewezen op het personage dat de ontwikkelaar voor je koos. In Minecraft zijn er verschillende, mannelijke en vrouwelijke versies van het hoofdpersonage Jesse die speelbaar zijn.  

De stemmencast voor de game is niet gering: Patton Oswalt, Catherine Taber, Brian Posehn, Scott Porter, Dave Fennoy, Ashley Johnson, Martha Plimpton, Corey Feldman en Paul Reubens zijn van de partij om de vierkantjes tot leven te brengen.

In de herfst komt de game uit voor Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, Wii U, PC, Mac, iOS en Android. Full house!

 

Metal Gear komt eraan

En dat moet dus logischerwijs even heel weird gemaakt worden door de Japanners.

 

Next level physics zijn nexter levelerder

De Wacht staat soms versteld van de tech demo’s die hij onder ogen krijgt. Je kan de structuur van de prut in deze video bijna voelen, zo realistisch is het. Awesome.

 

Kat geeft geen fuck

Maar wij wel. Hoe tof is het om dit voor je heersertje te bouwen!

 

Later! 

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord