Mortal Kombat 11-personages Shang Tsung en Noob Saibot onthuld 

Mortal Kombat 11-personages Shang Tsung en Noob Saibot onthuld 2019-03-23T09:30:49
Twee ‘nieuwe’ personages voor Mortal Kombat 11, waarvan een vertolkt wordt door een legendarische acteur. Devil May Cry 5 verkoopt als een malle. Borderlands duikt weer op voor current gen. Sony haalt mogelijk downloadcodes uit winkels. Heet gamenieuws? Weekendwacht!

Komt Borderlands dit jaar toch nog naar Xbox One en PS4?

Daar is ‘ie weer: Borderlands Game of the Year Edition voor Xbox One en PS4. Hij dook eerder al eens op op een Koreaanse ratingboard en de geruchten dat deze port (of mogelijke remaster) zijn opwachting maakt gaan ook al een aantal maanden rond, als het niet langer is. Vandaag duikt de game weer ergens anders op, namelijk op de website van de Entertainment Software Rating Board. En laat 2019 nou net het perfecte jaar zijn voor Gearbox Software om de geliefde lootshooter naar de huidige generatie te brengen, want dit jaar is de originele Borderlands al weer tien jaar oud.

Ook een PC-versie wordt op dezelfde pagina genoemd. Natuurlijk staat er nog altijd niets vast, maar als de ESRB er iets over meldt dan gaat er doorgaans wel iets gebeuren. Dat de PS4-/Xbox One-versie nu opduikt op de ESRB lijkt ook bijna geen toeval meer aangezien Gearbox volgende week, op 28 maart, een presentatie op de planning heeft op PAX East. Mochten ze er dán nog niets over gezegd hebben, dan weet de Wacht het ook niet meer. Maar zo’n port of remaster lijkt toch makkelijk geld verdienen, dus we houden het in de gaten! De ontwikkelaar hintte eerder al naar een Borderlands 3-onthulling op PAX East, nog een reden om te kijken.

ESRB Borderlands PS4 Xbox One
                   

Noob Saibot onthuld voor Mortal Kombat 11

FUCK JA! Een van de Wacht z’n favoriete personages uit het Mortal Kombat-universum, Noob Saibot, is officieel onthuld voor Mortal Kombat 11 met een dikke trailer waarin hij Sub-Zero helemaal de moeder slaat. Of moeten we ‘ze’ zeggen? Doet er niet toe, want Noob Saibot – wiens naam natuurlijk gebaseerd is op Mortal Kombat-makers Ed Boon en John Tobias – laat zien weer een dodelijke ninja te zijn met een moveset die er erg gelikt en duister uitziet. Daarnaast krijgen we een van Noob Saibots fatality’s te zien; een fatality waar je van uit je vel springt. Of nou ja, jouw vel… Check de trailer maar even:

Jep, dat moet wel een van de bruutste fatality’s in de hele game zijn, en daarnaast lijken Noob en Saibot enorm leuk om onder de vingers te hebben. De Wacht kan in ieder geval al niet meer wachten tot het volgende maand is, want op 23 april komt Mortal Kombat 11 uit! Mocht je de game gepre-orderd hebben dan kun je volgende week al even los met de game, vanaf donderdag 28 maart t/m zondag 31 maart vindt een betaweekend plaats. In de tussentijd gaat de Wacht nog even een paar uur naar de bestelpagina van de Kollector’s Edition staren en afwegen of dat gruwelijke 1:1 Scorpion-masker zijn abnormale geldprijs waard is.
                       

Shang Tsung is eerste DLC-personage Mortal Kombat 11

We zijn nog niet klaar met MK11, want het eerste DLC-personage is zo goed als gelijktijdig met Noob Saibot bekendgemaakt en eigenlijk is dit nieuws nóg beter. Het gaat namelijk om Mortal Kombat-veteraan Shang Tsung, en hij wordt gespeeld door de acteur die hem ook vertolkte in de Mortal Kombat-film uit 1995 – hoe awesome is dat? Waarschijnlijk boeit het niet heel veel mensen, maar de Wacht heeft een speciaal plekje in zijn hart vrijgemaakt voor de verschrikkelijke Mortal Kombat-films uit de jaren ’90. De naam van de acteur is Cary-Hiroyuki Tagawa, die je mogelijk ook kent uit films en series als Planet of the Apes, The Man in the High Castle, Memoirs of a Geisha, of 47 Ronin.

Shan Tsung Mortal Kombat 1995

Mocht dat nog niet genoeg zijn om je er van te overtuigen dat dit een fantastische zet is van NetherRealm Studios, dan is er nog altijd het volgende. Tagawa is ook de aartsrivaal van Michael Nicht uit Zeebats. Nasi goreng, biatch!

Zeebats Mastermovies

Excuses, de Wacht raakt zijn journalistieke vaardigheden kwijt bij dit soort aankondigingen. In deze matige video (geript van de onthullingsstream) zien we tot slot hoe Shang Tsung eruit ziet en klinkt:


                 

PS4-masochisten kunnen los met Hard Mode van Amnesia

De Wacht is altijd op zoek naar nieuwe horrorgames die zijn luiers volkrijgen, maar soms is het ook goed om even opnieuw stil te staan bij een bekende game. Amnesia, bijvoorbeeld, want vanaf vandaag is er weer een extra reden om die nogmaals aan te slingeren op de PS4. De Hard Mode staat namelijk klaar om je nog meer de stuipen op het lijf te jagen en dat betekent tevens dat je een nieuwe trophy genaamd Masochist kunt verdienen. Wat die Hard Mode inhoudt? Geen autosaves (en saven kost vier tinderboxes), geen creepy muziekje meer zodra een monster in de buurt is, minder tinderboxes en olie, gevaarlijkere monsters en het leeglopen van je sanity staat gelijk aan de dood. Voor meer info over de Hard Mode kun je terecht op deblog van ontwikkelaar Frictional Games – die post komt al weer uit september van vorig jaar, toen de Xbox One- en PC-versies van Amnesia de Hard Mode kregen.

            

Devil May Cry 5 nu al meer verkocht dan DmC

In nieuws waar je keihard ‘duh’ van gaat roepen maar waar de Wacht toch even iets over moet zeggen: Devil May Cry 5 is nu al vaker over de (digitale) toonbank gegaan dan zijn voorganger DmC: Devil May Cry. De director van Devil May Cry 5, Hideaki Itsuno, meldt dat de game al meer dan twee miljoen keer verkocht is. Dat is flink wat meer dan de DmC van ontwikkelaar Ninja Theory, die in z’n eerste jaar slechts 1,2 miljoen verkochte exemplaren had. Devil May Cry 5 is daarnaast goed op weg om de vorige game in de ‘mainline’-serie (Devil May Cry 4) in te halen, want die had een maand nodig om twee miljoen keer verkocht te worden. Ook Samuel was enorm enthousiast over Devil May Cry 5, check zijn review maar eens!

Devil May Cry 5
                   

Westerse versie van Judgment aangepast nadat Japanse acteur betrapt werd met cocaïne

In je dagelijkse dosis cultuurshock-nieuws: de Westerse versie van Yakuza-spinoff Judgment gaat vlak voor zijn release nog even flink op de schop. Het personage Kyohei Hamura krijgt een make-over nadat de acteur/muzikant die zijn gelijkenis draagt en stem inspreekt, Pierre Taki, gearresteerd is voor het bezitten en gebruiken van cocaïne. Ook de Japanse stem wordt natuurlijk aangepast, want als je in Japan betrapt wordt op het gebruiken van drugs ben je zo goed als klaar. Uitgever Sega blijft wel van plan om Judgment op 25 juni van dit jaar in het Westen uit te brengen, ook al moet er dus flink wat geschrapt en opnieuw opgenomen worden. Het officiële statement luidt als volgt:

Due to unforeseen circumstances, the character model and Japanese voice for the character of Kyohei Hamura will be adjusted for the Western release of Judgment, launching on June 25, 2019. Screenshots and trailers featuring Hamura have been temporarily removed from all of SEGA's official channels. Updated versions of these materials will be made available at a later date.

In Japan zijn alle bedrijven die verbonden zijn aan Pierre Taki alles op alles aan het zetten om de banden te verbreken. Zo laat ook Square Enix weten dat Taki’s geluidsopnames uit Kingdom Hearts 3 worden gehaald. Daarin sprak hij ironisch genoeg de stem van Olaf, de sneeuwpop uit Frozen, in. Disney gaat zelfs de huidige blu-rays uit de schappen trekken en anders produceren, aldus Japan Today.

Olaf Frozen
                   

‘Sony haalt digitale gamecodes weg bij retailers’

Het lijkt erop dat Sony heeft besloten om gamecodes niet langer via de echte toonbanken te verkopen. Filialen van de Amerikaanse winkelketen GameStop ontvingen naar verluidt een memo waarin staat dat “full game downloads” niet langer in de schappen komen te liggen – de discs blijven dat natuurlijk wel. Dat betekent dat digitale games in het vervolg alleen via PSN binnen te hengelen zijn; codes voor PSN-tegoeden, DLC en andere game-addons blijven wél in de winkels liggen. Dit nieuws komt van twitteraar Wario64, die naar verluidt ook een foto van de memo laat zien. We wachten natuurlijk nog even op bevestiging van Sony en/of andere winkels, maar het klink in ieder geval als een aannemelijk plan. Of het invloed gaat hebben op het consumentengedrag valt te betwijfelen - een disc is tegenwoordig in praktijk toch hetzelfde als een downloadcode?!

               

De Wacht vertrekt naar DCC! 

Zie je daar! En anders succes met Sekiro, lateeeeeeeehr. 

Goro Mortal Kombat (1995)

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord