Minecraft mini-games incoming 

Minecraft mini-games incoming 2014-02-19T09:17:22
Maar liefst twee berichten over World of Warcraft... Was dat niet dood? PC-gaming is in zijn geheel is in ieder geval springlevend. Zo bewijst ook Minecraft. Verder in deze Wacht gedoe over de resolutie van Thief. En bovenal: het einde van een tijdperk. Het ga je goed Luigi!

First Blood!

 

World of Warcraft level 90 boost kost $60?

Sommige World of Warcraft spelers hebben op een testserver een schokkende ontdekking gedaan... Een boost van je char naar level 90 gaat volgens hen (en onderstaande screenie) $60 kosten. Sowieso krijg je bij een pre-order van de uitbreiding (Warlords of Draenor) een char boost gratis, maar voor een tweede moet je dus mogelijk flink in de real-life buidel tasten.

Het bewijs!

Als we de vorige uitbreidingen er effe bij pakken, zien we dat deze voor minder dan $60 over de toonbank gingen… Het zou daarom alleen al vrij opmerkelijk zijn als een char boost dit prijskaartje meekrijgt. Wellicht dat Blizzard deze stap zet om goldsellers en powerlevellers voor te zijn... In ieder geval wisten we al dat de WoW-uitgever natuurlijk sowieso niet vies van microtransacties is. Zo is er onlangs een ‘Microtransactions Strategy’ unit opgericht.

Warlords of Draenor werd tijdens BlizzCon in november aangekondigd, maar is nog niet te pre-orderen. De expansie verhoogt de level cap naar 100. Blizzard heeft nog niet gereageerd op de ontdekking en in de laatste patchnotes was door de Wachtster niks te vinden.

 

Minecraft mini-games

Je hoeft je in Minecraft natuurlijk nooit te vervelen. Mensen zijn soms jaren bezig om de mooiste maps te builden. Maar als twee jaar zwoegen op Westeros niet je ding is, is de redding nabij… Mojang zal in de komende maanden een nieuwe feature toevoegen aan de digitale blokkendoos in de vorm van mini-games!

Zonder je wereld te hoeven resetten is het binnenkort mogelijk om tussen je bouwterrein en de mini-games te switchen. Een aantal van deze mini-games staan gepland voor de update van de game in maart, waarna er in de eerstvolgende maanden steeds meer zullen volgen.

Check in het filmpje vast wat beelden van een van de mini-games: Blocks vs. Zombies.

Minecraft Realms is momenteel alleen beschikbaar in Zweden en met Minecon vouchers.

 

Het jaar van Luigi eindigt 18 maart

Aan alle goede dingen komt een einde. *snif* Shigeru Miyamoto maakte op Miiverse bekend dat het einde van het Jaar van Luigi in zicht is… Op 18 maart is het allemaal voorbij. Dan wordt de leukste loodgieter ter wereld weer naar de achtergrond verdreven door zijn broeder.

Miyamoto over het Jaar van Luigi

14 februari 2013 was een historische dag. Op deze datum starten we met de viering van de 30ste verjaardag van Luigi. Sinds deze datum heeft Nintendo verschillende games rondom de guitige groene gozer uitgebracht, zoals New Super Luigi U, Dr. Luigi en natuurlijk Luigi’s Mansion: Dark Moon. Maar het alleralleraller tofste was toch wel dit…

Gelukkig heeft het Jaar van Luigi dan wel lekker meer dan 13 maanden geduurd, maar na deze 18 maart zal het voor Miiverse gebruikers niet meer mogelijk zijn om mee te doen aan de Luigi community en de Developers’ Room. Miyamoto bedankt ons allemaal voor onze steun en roept ons echter nog een keer op om vooral een afscheidsberichtje te maken voor Luigi. Dit zal mogelijk zijn tot 18 maart of totdat er 1000 berichten zijn geplaatst. De wereld zal nooit meer zo groen zijn…

 

Donkey Kong taart

Can I has?

 

WoW: Warlords of Draenor PvP update

En er is meer World of Warcraft gerelateerd nieuws. Sorry, MMO-haters… Blizzard heeft bekend gemaakt dat men met de nieuwe expansie (Warlords of Draenor) skirmishes zal herintroduceren en een spectator mode voor War Games zal toevoegen in de hoop nog meer mensen te laten genieten van een potje PvP.

WoW: Warlords of Draenor

Skirmishes zijn in principe niet-gerankte arenapotjes, waarbij je je dus geen zorgen hoeft te maken over je rating en bijvoorbeeld eens een nieuwe spec kunt testen. Je kunt dus zonder stress weer lekker queuen voor 2v2 en 3v3 battles. Wel staat er een beloning tegenover de Skirmishes, namelijk honor points en een random bonus. In de Battle.net post lezen we het volgende:

"We think this will be a great way for players who haven't tried Arenas before to get their feet wet, and will allow experienced players to experiment with alternate specs or builds without worrying about tanking their rating."

Oké, chille PvP incoming dus, maar ook aan top-end competitie is gedacht. Het spectator systeem laat mensen War Games organiseren, die de mensen in deze party vervolgens lekker mee kunnen kijken terwijl anderen keihard zwoegen. Ten slotte voegt de expansie ook Tournament Mode Gear toe, waardoor de mensen die de War Games ingaan allemaal op gelijke voet staan en de gevechten (als het goed is) nog spannender worden.

Thief: PS4 vs. Xbox One

Yay, popcorn bij de hand, glaasje cola erbij. De console wars gaan gewoon lekker door! Tegenwoordig vooral in een strijd over wie de mooiste plaatjes tevoorschijn kan toveren. In dit geval centreert het gevecht zich rondom Thief. 

Thief

Square Enix maakte in een gesprek met Eurogamer bekend dat er een verschil is tussen de graphics van Thief op de PS4 en Xbox One. De PS4 draait de game namelijk op een resolutie van 1080p, terwijl de Xbox One niet verder komt dan 900p. Volgens Nicolas Cantin (Thief game director) slechts een klein verschil…

"You really need good eyes to see the difference. The Xbox One version is as good as the PS4 version."

Het grote verschil zit hem volgens Cantin dus niet tussen de beide next-gen (current-gen? HELP!) versies. Maar eerder tussen de previous-gen en de next-gen versies. De next-gen versies zijn veel gedetailleerder en bevatten meer special effects. Sucks to be you dus, met je Xbox 360 of PS3. Grapje natuurlijk. Je beleeft uiteraard nog altijd dezelfde gameplay ervaring… maar dan alleen iets minder pretty.

Thief is het zoveelste voorbeeld van de battle of de resoluties. Al eerder berichten we bijvoorbeeld over Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, die overigens een groter verschil tussen de PS4 en Xbox One zal laten zien.

 

Meer dan helft ontwikkelaars werkt aan PC-games

Meer dan 2600 Amerikaanse ontwikkelaars hebben een aantal vragen beantwoord over hun toekomstplannen. Specifiek ging het over het platform waarvoor zij games zullen gaan maken.

Niet geheel onverwacht is de PS4 momenteel de meest populaire console: 20% van de ondervraagden geeft aan van plan te zijn een of meerdere games voor de nieuwste Sony telg te gaan maken. Voor de Xbox One en de Wii U zijn de percentages respectievelijk 17% en 4%. Maar ook de oude garde is niet vergeten: nog zo’n 14% van de ondervraagden geeft aan een PS3 game te gaan fiksen. Voor de Xbox 360 is dit zo’n 12%.

Glorious!

Hartstikke leuk en aardig en zo… maar niets meer dan peanuts! Het ontwikkelen van PC-games, dat is pas heet. Meer dan de helft (53%) van de ontwikkelaars geeft aan een PC-game in de planning te hebben staan. Ook de tablet/smartphone markt is echter booming: 52% van de ondervraagden is bezig met een game voor deze platformen.

En misschien nog een laatste interessant partyfeitje. 64% van de ondervraagden maakt deze games zonder uitgever. Verklaringen hiervoor mogen uiteraard gezocht worden in de crowdfunding hoek en mogelijkheden tot digitale distributie.

 

Memes en dingen

Almost!

So close...

 

Tik 'm aan ouwe.

Tik 'm aan dan.

 

Lekker koesen!

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord