Microsoft werkt aan Xbox braille controller? 

Microsoft werkt aan Xbox braille controller? 2019-05-07T05:37:40
In deze Nachtwacht een prachtig nieuw patent van Microsoft, over een speciale Xbox controller, met braille ondersteuning voor gamers met slecht zicht! Daarnaast nieuws over Devil May Cry op de Switch, Crysis met Ray Tracing, de nu al overleden Mad Box, The Last of Us 2 geruchten en Control Preview video.

Microsoft werkt aan Xbox braille controller?

Moguh! De Wacht begint deze Nachtwacht met een prachtig nieuw patent van Microsoft. Met de Xbox Adaptive Controller biedt Microsoft al een mogelijkheid om games te spelen met een volledig te customizen controller voor gamers die om wat voor reden dan ook niet met een ‘normale’ Xbox controller kunnen gamen. Volgens een nieuw patent wil Microsoft dit idee nog veel verder gaan uitbreiden.

Zo zijn er ook gamers die problemen hebben met hun zicht en moeite hebben met het lezen van in-game tekst. Microsoft wil dan ook een controller ontwikkelen die ondersteuning heeft voor braille! Via de achterkant van de controller kan in-game tekst via de vingertoppen worden gelezen en er zitten zelfs extra knoppen naast, zodat je niet hoeft te kiezen tussen het lezen van tekst of door te spelen. Het kan dus tegelijk.

Xbox

Volgens het patent moet er daarnaast software komen die gesproken tekst kan veranderen in braille, zodat gamers met slecht zicht gewoon online kunnen chatten met andere gamers. Good guy Microsoft, wat een meesterlijk patent en idee! Hopelijk gaat Microsoft deze braille controller daadwerkelijk uitbrengen.


Devil May Cry voor de Switch

Newsflash! Via het officiële Devil May Cry Twitter account is bekend gemaakt dat de allereerste DmC naar de Switch gaat komen. Het gaat hier gek genoeg niet om de volledige HD Collection met de eerste 3 games, maar puur om het eerste deel.

DMC

“Relive the adventure that introduced the legendary Dante to the world with the original Devil May Cry, coming to Nintendo Switch this Summer.”

Meer info is er nog niet, maar aangezien Devil May Cry voor de Switch deze zomer al moet uitkomen, zal dat niet lang meer duren.


Crysis met Ray Tracing

Crysis zal voor eeuwig bekend staan als de game die zelfs de allerdikste game PC’s liet smelten. Inmiddels is de game al 12 jaar oud, maar modders zijn er nog steeds behoorlijk druk mee. Zo is er een co-op mod, zodat je de game met een andere speler online kunt spelen en zelfs een Ray Tracing mod, die de belichting in de game toch weer behoorlijk up-to-date maakt. Uiteraard hebben de gasten van Digital Foundry de mods gecheckt, koekeloer in het filmpje hieronder.


Mad Box is nu al dood?

Een paar maanden terug liet ontwikkelaar Slightly Mad Studios, vooral bekend van de Project Cars games, trots weten een state of the art console te willen uitbrengen, die moet concurreren met de next-gen PlayStation en Xbox. Leuk en vooral ambitieus nieuws, dat helaas nu al de nek omgedraaid lijkt te zijn. Slightly Mad Studios heeft namelijk laten weten op z’n zachtst gezegd nu al wat problemen te hebben met het ontwikkelen van de zogenaamde Mad Box.

Google heeft namelijk Stadia aangekondigd en deed daarbij een pijnlijke uitspraak door te roepen dat de toekomst van gaming niet in een ‘box’ zit. Hierdoor hebben investeerders in de Mad Box zich blijkbaar teruggetrokken en het gaat hier niet om lullige bedragen. Ian Bell, de CEO van Slightly Mad Studios, zei:

Mad

“Google, much though we love them, haven’t done us the best of favours with their latest announcement. ‘The future of gaming isn’t in a box’. So we called our console ‘Box’... Google announced that the future of gaming isn’t in a box. Investors have gotten a bit shy... that one quote has done our plans some serious harm. Two investors have pulled out (we are looking at about 1.2 billion here) so yes. Interesting..."

Daar komt nog eens bij dat de naam Mad Box helemaal niet gebruikt kan worden! Er bestaat al een Frans bedrijf dat Madbox heet en Slightly Mad Studios heeft de aanvraag voor het trademark van de naam dan ook terug moeten trekken. Nou kunnen ze de naam voor de console natuurlijk vrij gemakkelijk nog veranderen, maar 1.2 miljard dollar ophoesten die nodig zijn voor het ontwikkelen van de console zal erg lastig worden. Jammer, maar stiekem zagen we zoiets natuurlijk al lang aankomen.


The Last of Us: Part 2 insider geruchten

Geruchtje over The Last of Us: Part 2 doen? Ja, natuurlijk! We weten allemaal dat Sony de E3 dit jaar gaat overslaan, maar heb je ook al meegekregen dat er een State of Play stream gepland staat voor overmorgen? Zou wel heel vet zijn als we daar wat nieuwe info en misschien zelfs gameplay te zien krijgen van The Last of Us 2, of niet dan? Volgens een insider zou dit weleens kunnen gebeuren.

De insider, die zich Aokiji noemt, liet vorige week al weten dat Sony de State of Play stream zou gaan doen, nog voordat Sony dit zelf aankondigde. Aangezien hij het bij het juiste eind had werd de insider overladen met vragen van gamers, vooral over The Last of Us 2. Gaat de game bijvoorbeeld dit jaar nog uitkomen? Jazeker! Aokiji zei:

TLOU2

"Considering we’re getting an official TLOU2 update before E3, would be really weird if it wasn’t 2019 now wouldn’t it ."

Aangezien de E3 al over een maand is, lijkt het logisch dat deze update in de State of Play stream zal zitten overmorgen, tenzij Sony van plan is nog meer streams te doen de komende maand. Fingers crossed.


Control Preview Event

De Wacht sluit deze Nachtwacht af met een leuke video over Control, de nieuwe game van Remedy Entertainment. Onlangs was er een speciaal Preview Event bij de developers op kantoor in Polen en PlayStation Nordic heeft de boel gefilmd, zodat we er met z’n allen van kunnen genieten. Naast een shitload aan info over Control zien we in het filmpje nieuwe gameplay beelden en uiteraard de nodige toffe shots van de studio waar de game wordt gemaakt. Control komt eind augustus uit, voor de PS4, Xbox One en PC.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord