Microsoft stopt met productie Xbox 360 

Microsoft stopt met productie Xbox 360 2016-04-21T09:43:03
Vandaag is het einde van een tijdperk, want Microsoft heeft namelijk de productie van een van de tofste consoles ooit gestopt. Daarnaast leren we dat Sony haar netwerk beter gaat beveiligen en dat Rocket League volgende week de basketbal mode verwelkomt.

Nutshot deluxe

   

Rocket League Basketball mode komt volgende week

De sensatie van vorig jaar en eigenlijk ook nog altijd dit jaar is natuurlijk Rocket League. De game waarin je voetbalt met bestuurbare auto’s, die ook nog eens kunnen springen, is immens populair op zowel de PS4, Xbox One en PC. Inmiddels hebben we al de nodige toevoegingen gezien in Rocket League, want zo is er met de Rocket Labs mode een aantal nieuwe creatieve maps toegevoegd en kunnen we ons ook nog de ijshockey mode herinneren. Ons kenniscentrum dat door biologen ‘de hersenen’ wordt genoemd, had al opgevangen dat er ook een basketbal mode richting de game komt en vandaag leren we ook precies wanneer.

Volgende week, op 26 april om precies te zien, komt de mode namelijk uit voor alle versies en dan kunnen we de Kobe Bryant in onze batmobiles en Deloreans loslaten. De basketbal mode zal de nodige nieuwe tactieken en speelstijlen met zich meebrengen. Een belangrijk gameplay-element is dat de bal niet onder de basket kan komen, maar de auto’s wel. Hier is een speciale doorzichtige muur voor gemaakt. Samen met de mode worden er ook een aantal nieuwe vlaggen toegevoegd die overeenkomen met de vlaggen van de bekende NBA ploegen. In de onderstaande trailer zie je alvast een aantal zieke hoops en geniale reddingen. De Wacht gaat komende weken zeker een aantal potjes proberen van de mode die is geïnspireerd door de sport die naar hem is vernoemd.

Rocket League is tot nog toe alleen digitaal te verkrijgen, maar vanaf juli komt er ook een fysieke versie uit speciaal voor de PS4 en Xbox One.

       

Bioshock ziet er goed uit in de Unreal 4 Engine

Fan heeft te veel tijd en maakt dit iconische level uit Bioshock na.

   

Microsoft stopt met de productie van de Xbox 360

Voor sommigen is de Xbox 360 de beste console die ze ooit hebben gehad. De spelcomputer bracht onder andere series als Gears of War, Viva Piñata, Crackdown en Left 4 Dead naar de huiskamers. Vandaag krijgen we het triestige nieuws te horen dat Microsoft stopt met de productie van de Xbox 360. Ga nu niet meteen naar Marktplaats om je systeem daarop te zetten, want met meer dan 80 miljoen exemplaren is het apparaat zeker niet schaars te noemen. Dat de productie gestopt is, betekent niet dat de console niet meer te verkrijgen is in de winkels. Microsoft heeft nog een voorraad en die gaat naar verwachting nog wel een tijdje in de winkel liggen. Op dit moment kost een Xbox 360 iets minder dan €200,--.

Xbox 360

Phil Spencer heeft nog een aantal mooie woorden over voor de console die tot nu toe nog het grootste succes van de Microsoft gamedivisie is gebleken. ‘De Xbox 360 heeft een hele generatie binnen het gamen voorzien van een gezicht. Ik ben ontzettend trots op de hardware, services en het games portfolio dat de console heeft gebracht. Daarnaast ben ik ontzettend dankbaar voor de passie en ondersteuning die de fans hebben gegeven.’ Met het stoppen van de Xbox 360 productie, kan Microsoft zich helemaal gaan focussen op de Xbox One, voor zover het bedrijf dat al niet deed. De laatste grote game die het systeem heeft verwelkomd, is Rise of the Tomb Raider. Wat zijn jullie drie favoriete games die je op de Xbox 360 hebt beleefd?

    

18 minuten aan Frozen Synapse 2


PlayStation Network krijgt twee-staps inlogmethode

Sony heeft in het verleden een grote aanval van hackers te verduren gehad, waardoor het PlayStation Netwerk een maand offline werd gehouden en duizenden gegevens van leden zijn buitgemaakt. De Japanse consolemakers hebben geleerd van die fout en willen het PlayStation Netwerk zo goed mogelijk beschermen en komen daarom met een twee-staps inlogmethode. Dit houdt in dat je naast je emailadres en wachtwoord ook nog een aparte code in moet voeren. Vaak is dit een code die via je telefoon naar je toe wordt gestuurd.

PlayStation Network

Hierdoor moeten hackers naast je inloggegevens ook toegang tot je telefoon hebben om echt in te kunnen loggen en bij bijvoorbeeld je games of creditcard gegevens te komen. Hoe Sony de twee-staps inlogmethode gaat hanteren is echter nog niet bekend. Er zijn namelijk meerdere manieren waarop dit gehanteerd kan worden. 

Sony geeft aan dat de nieuwe inlogmethode in een volgende firmware update toegevoegd wordt, maar wanneer we deze mogen verwachten is nog onduidelijk. Het PlayStation Network is op dit moment te gebruiken vanaf je PS4, PS3, PS Vita, computer en smartphones.

    

Ga terug in de tijd met de gameplay van Dungeon Punks

   

Metroid Prime: Federation Force release op 2 september

Tijdens de E3 van vorig jaar wisten fans niet wat ze zagen toen Nintendo de nieuwe Metroid Prime game aankondigde. Helaas was de verbazing niet gebaseerd op positieve emoties, want de trouwe Nintendo gamers konden amper op de juiste woorden komen toen ze dit gedrocht moesten bestempelen met hun mening. Inmiddels nadert het spel de laatste fase van de ontwikkeling en daarom is het tijd dat Nintendo laat weten wanneer de game in de winkels te vinden is. Via Twitter laat het Japanse bedrijf weten dat de nieuwe Metroid game voor de 3DS op 2 september verschijnt.

De grote onvrede bij de Nintendo-fans kwam vooral omdat er op een nieuwe Metroid Prime game voor de Wii U werd gehoopt en niet op een 3DS game waarin Samus maar een kleine bijrol speelt. Inmiddels zijn de emoties redelijk bedaard en zijn er misschien zelfs gamers die echt uitkijken naar Federation Force. De game krijgt ook een multiplayer en die mag een beetje as een sportgame gezien worden waarin je in teams probeert zo vaak mogelijk te scoren. Metroid Prime: Federation Force wordt ontwikkeld door Next Level Games die we kennen van Luigi’s Mansion 2 en Mario Strikers Charged. Dat moet toch enige geruststelling leveren dat het spel best nog wel eens kwalitatief hoogstaand kan worden.

    

Nachtwacht Hattrick!

Na Marvin lukt het ook de knapste redacteur om een Nachtwacht Hattrick neer te zetten.

REACTIES (76) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord