Microsoft plant persconferentie voor Gamescom 

Microsoft plant persconferentie voor Gamescom 2013-07-05T12:49:16
Deze nacht schrijft de Wacht zijn eerste Wacht, en wat een nacht voor de NachtWacht! Microsoft heeft grootse plannen voor Gamescom en geeft indies weer wat hoop. Nintendo heeft wat slappe smoezen en vette Pokémon 3Dsen. Ook krijgt World of Warcraft misschien microtransacties. NachtWacht! Ik kies jou!

World of Warcraft krijgt misschien microtransacties

Je leest het goed ja! De game die ieders tijd al opslokt heeft het nu ook voorzien op je out-game gold. Dat was natuurlijk altijd al het geval, maar microtransacties zijn voor gamers wat heilig water is voor heksen, en zorgt geheid voor flink was gesis, geschreeuw en gesmelt. Anyway, een speler heeft een item gevonden voor een toekomstige patch die 100% XP geeft voor het verslaan van monsters of het halen van quests. Bij dat item stond dat deze alleen beschikbaar is in een ‘in game store’.

World of Warcraft

Deze gamer postte dat meteen op het forum van Blizzard en de community manager Zarhym reageerde als volgt:

We are currently exploring the possibility of adding a way for players in certain regions to make purchases directly within the game," he wrote. "As part of this process, elements related to this will be appearing on the PTR. We’ll provide additional updates on our plans as development progresses.

Hou er wel rekening mee dat de beste man het over bepaalde regio’s heeft. De Blizzard Cash Shop is in Europa en Noord Amerika ook in het verkeerde keelgat geschoten, dus de kans is aanzienlijk dat deze store bijvoorbeeld voor China is. Als ze daar weer op het internet mogen tenminste. De Wacht houdt dat communistische censuur-trend-ding niet echt in de gaten.

 

Special edition Pokémon X en Y 3DS XL

De Wacht is al behoorlijk in zijn nopjes met zijn Fire Emblem: Awakening 3DS XL. Daarbij komt ook nog dat hij al jaren niet meer op de hoogte is van Pokémon. Toch zou hij zijn –flink gelevelde- spaarvarkmon kapot slaan voor één van deze special edition 3DS XL uitvoeringen.

Pokemon

Pokemon

De "Xerneas and Yveltal Blue” en de “Premium Gold” edities komen in Japan uit op 12 oktober. Hierbij krijg je een van de Pokémon games, een 4G SDHC memory card, de stylus en zes AR kaarten. Over een release voor Europa of Amerika wordt nog met geen woord gerept...

Over Pokémon gesproken...

So I heardz youu like Pokeymanz! Dit is dan toch echt waar iedereen al jaren op wacht: De Pokémon action rpg. Fan made weliswaar, maar het ziet er best aardig uit. Check zelf maar hoe Charmander en Bulbasaur tekeer gaan in een vroege versie van de wereld uit The Wind Waker:

De game is hier te downloaden, maar wees er snel bij, want Nintendo is meestal niet zo happig op dit soort praktijken.

 

Nintendo’s region locks komen door culturele verschillen

De Wii U en 3DS zijn regiogebonden, wat jammer is voor Japannofielen zoals Trees. Ze zal nu veel moeilijker aan games kunnen komen waarin Japanse schoolmeisjes tentakelmonsters moeten verslaan met hun borsten, of zo. Waarom de grote N heeft gekozen voor deze region locks zijn ‘local cultural differences’en ‘legal restrictions’. Volgens Satoru Iwata althans.

In andere woorden is dat ‘Westerlingen willen en mogen geen tentakels in hun game’. Ha! En Octodad dan? Nou ja, volgens Iwata is het eigenlijk heel simpel:

There are many different regions around the world, and each region has its own cultural acceptance and legal restrictions, as well as different age ratings. There are always things that we're required to do in each different region

De Wacht vindt het klinkklare onzin. Zo extreem zijn de verschillen toch ook weer niet? Maar waarom moeten wij dan zeven maanden wachten tot Animal Crossing: New Leaf hier te koop is? Of een heel jaar op Fire Emblem: Awakening? Geen wonder dat die Aziaten altijd zo goed zijn in games; ze hebben een jaar langer om te oefenen... Al zijn dit wel echt uitzonderingen, want meestal duurt het niet meer zo extreem lang voor Nintendo games naar het westen komen.

Animal Crossing: New Leaf

Vooral nu de PS4 en Xbox One regiovrij zijn, staat Nintendo er een beetje alleen voor met hun strenge kijk op de industrie. Nu maar hopen dat ze een klein beetje geleerd hebben van Microsoft, want rigoreuze veranderingen op het laatste moment kunnen altijd! Je kan zelfs een handje helpen door deze petitie te tekenen.

 

Microsoft cancelt dev update restricties voor Xbox One

Dat Microsoft niet de meest geliefde uitgever is in de indie scene moge duidelijk zijn. Vraag dat maar aan Phil Fish. Nu zijn ze gelukkig bezig met een charmeoffensief en lijken ze eindelijk door te krijgen dat die indies toch best wel een dikke vinger in de game-industriepap hebben. Vorig week kondigde MS al aan dat indie devs niet meer hoeven te lappen voor patches op Xbox Live en nu mogen ze ook hun games naar hartelust updaten!

Met nog minder restricties kunnen developers bugs en andere dingen waar spelers, of zij zelf, tegenaan lopen in hun games, vaker en sneller aanpakken. Ted Price van Insomniac Games zei er het volgende over:

This gives us a chance to make more regular changes and updates to the game based on what players are telling us and what we are observing them do. We'll have an opportunity to create a much more living world.

Xbox One

Indies hebben zelden de resources om hun games grondig te testen voor deze op de markt komen, en op deze manier kunnen ze dus toch nog tijdig de boel patchen en aanpassen mocht het nodig zijn. De Wacht begint die Microsoft toch wel steeds sympathieker te vinden. AL is dat niet zo moeilijk aangezien hun eerdere beleid grenzde aan waanzin...

 

PES 14 interview met Kei Masuda

De Wacht is niet zo van al dat voetbalgeweld dat de wereld –behalve de USA dan- in zijn ban heeft. Wel weet ‘ie dat de strijd der titanen wat footies betreft de afgelopen jaren beslecht is. FIFA trok aan het langste eind, maar wie weet komt PES dit jaar kei hard terug. Aan de online functies zal het in ieder geval niet liggen volgens Ken Masuda, producer van PES 2014.

 

Microsoft plant persconferentie op Gamescom

In 2012 sloeg Microsoft de Gamescom over, maar in 2013 plannen ze alvast een gezellig persconferentietje voor de beurs. Ze hebben de smaak te pakken daar bij MS, volgens computerandvideogames dan.

Het zou voor het eerst zijn in de geschiedenis van Gamescom dat de Bill Gates brigade (dibs op deze Suske en Wiske titel) een dergelijk evenement plant. Dat zou heel mooi bij hun tactiek passen om meer te focussen op Europa. Microsoft zelf heeft er nog vrij weinig over losgelaten, maar volgens inside info zijn er al een aantal devs op de hoogte gebracht van hun plannen.

Xbox One

Het zou verdomme prachtig zijn als deze persconferentie eens een keer vlekkeloos zou verlopen; vol zou zitten met degelijke info die we niet achteraf overal vandaan moeten vissen; en ze gratis games en Xbox Ones het publiek in sodeflikkeren, Oprah-style! Maar als twee van deze drie dingen uitkomen, is de Wacht ook wel content. Drie keer is immers scheepsrecht!

 

Kudgrappen over XCOM

Iedereen die XCOM: Enemy Unknown gespeeld heeft, weet hoe moeilijk deze beslissing is:

REACTIES (82) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord