Metal Gear Solid 5 grafisch vergeleken 

Metal Gear Solid 5 grafisch vergeleken 2015-08-08T00:48:31
Hoe mooi ziet Metal Gear Solid 5 er uit op welk platform? De Wacht vergelijkt de vorige generatie, de huidige generatie en de PC allemaal met elkaar. Naast MGS lopen we onder andere aan tegen Hitman, Skyrim en eindigen we met kinderspeelgoed.

Skyrim de tekenfilm

Naarmate de techniek vooruit gaat, kunnen we games steeds meer volproppen met details. Zelfs al is een wereld idioot groot, deze gedetailleerd laten overkomen, is al jaren geen probleem. Neme bijvoorbeeld Skyrim. Alleen, tja, soms zijn minder details ook best tof, zeker als je dit stijlvol toepast. Zoals bijvoorbeeld de modder UniqueUses, deze is bezig met een mod voor Skyrim. Een mod die op een slimme manier details weghaalt waardoor de wereld van Skyrim er ineens uitziet als een fancy tekenfilm. Mooi gedaan UniqueUses, check de fijne plaatjes hieronder er op na.

Skytoon01

Skytoon02

Skytoon03

De mod is nog niet te downloaden, onze modder moet eerst nog even wat zaken finetunen, zo is het voor sommige puzzels bijvoorbeeld noodzakelijk om wel iets meer detail te zien. Zulke dingen. De mod, die ook wel 'Toon Skyrim' wordt genoemd, zal naar verwachting in de nabije toekomst uitkomen. Meer plaatjes hier.

    

Dead or Alive 5 outfits

Dead or Alive is niet de beste vechter, wel een van de meest laagdrempelige en leukste. Bouncing boobies zijn mooi meegenomen. Het aantal outfits wat er aan die game zit verbonden, is absurt en de kwantiteit lijkt eeuwig te groeien. De eerstvolgende nieuwe lading verschijnt 11 augustus. Om dat te vieren een trailer.

     

Het WoW recept voor een loodgieter

Koken met World of Warcraft. De ingrediënten voor het gerecht van vandaag zijn:

  • 1 mannelijk Gnome Warlock met snor
  • 1 Whitemane’s Embroidered Chapeau
  • 1 Red Linen Shirt
  • 1 Nightsky Sash
  • 1 Consortium Gloves
  • 1 Bright Boots

Flikker de hele troep bij elkaar en sluit je aan bij een guild, of maak er zelf een. De naam van het gerecht? 'Mario' natuurlijk!

MArioYo
Wie nog op zoek is naar extra smaak kan nog een Ravasaur Hatchling of Green Primal Raptor mount toevoegen, speciaal voor die Yoshi flavor nasmaak.

Yoshi  

Nieuw Hitman is als de oude Hitman

De nieuwe Hitman simpelweg genaamd Hitman gaat zoals veel series van tijd tot tijd even terug naar haar roots. Het vorige deel, Absolution was ietwat gefocust op het verhaal, deze nieuwe Hitman zal eerder gaan lijken op Blood Money. Geen onlogisch moment om weer even te kijken naar eerdere delen en dezelfde aanpak te kiezen. De nieuwe generatie consoles heeft meer power en dat is iets wat de Hitman serie prima kan gebruiken. Het is de ideale gelegenheid om een open wereld speeltuin te maken, maar dan beter. Precies wat er gaat gebeuren; meer npc's (300 in totaal, bovenop het publiek), meer interactie, groter, mooier en gewoon meer creatieve opties om je targets om te leggen. Fijn zo, dat is wat we willen. Al deze info is niet echt helemaal nieuw, maar de makers onderstrepen het nogmaals in een gesprek met de Amerikaanse collega's van IGN.

Aight

Zoals ontwikkelaar Io Interactive roept:

“We want to give people the freedom of choice to do what they want in the game. That’s the nature of a high-density sandbox game; you want people to be creative with the game they have.”

Vanaf 8 december is Hitman digitaal aan te schaffen op de PC, PS4 en Xbox One. Vervolgens zal extra content gratis te downloaden zijn. Een retail versie van de game staat gepland voor 2016.

    

Cosplay

Kijk, zo doe je dat...

Hoi

MGS5: The Phatom Pain graphics vergelijken

Aanschouw hieronder Metal Gear Solid 5 screens op de vorige generatie consoles, de huidige generatie en op de PC.

MGS01

MGS02

MGS03

MGS04

MGS05

MGS6

MGS07

MGS08

MGS09

MGS10

MGS11

MGS12
Wees eerlijk, het verschil is niet echt groot. 'Is dit nu een nieuwe generatie?' vraagt de Wacht zich dan af en toe wel eens af. Een generatie eerder stormde bijvoorbeeld een Gears of War binnen en no-way dat dit ook maar voor de helft had kunnen draaien op de oude Xbox. Ok, tijden veranderen, de Wacht zou eveneens kunnen refereren naar het verschil tussen de 16-bit generatie en een PSone, maar dat gaat nergens over. Technologie doet z'n ding, de focus verschuift en bovendien, dit zijn maar screenshots. Het echte verschil tussen de huidige en vorige generatie ga je natuurlijk zien in frames per seconden, bepaalde effecten, etcetera. Kortom, die screens zijn geinig om eens naar te turen, uiteindelijk wil je gewoon deze game spelen op de huidige generatie of op de PC. Hee, toch spelen op de vorige generatie? Niks mis mee, iets minder soepel maar ziet er gezien de leeftijd van de consoles sowieso indrukwekkend uit.

Volgens Konami zal trouwens de vorige generatie op 30 fps draaien, de Xbox One/PS4 versie op 60 en bij de PC ligt het uiteraard aan de hardware. Wat betreft resolutie, last gen is 720p, Xbox One 900p (met "final output 1080p"), de PS4 1080p en de PC kan een maximale resolutie van 3840x2160 behalen.

  

Grow Home naar PS4?

Grow Home is een kort doch krachtig klim avontuur met zeer kleurijk, aantrekkelijke graphics. Deze fijne Ubisoft platformer loopt al te shinen op de PC en komt wellicht straks ook naar de PS4. Geen officiële berichtgeving wat dat betreft, wel een bepaalde plek op een Taiwanees 'games rating board'.

GH

En dan was er ook al een gelekte PS Plus 'vote to play' video. Een item waarbij men kan kiezen welke game men hij of zij het liefst wil zien de volgende maand, en jawel eentje was dus Grow Home. Binnenkort dus op de PS4?

   

Kinderen zijn er om dingen te geven

Kinderen, geef ze een zak snoep, een skelter, een aai over de bol, een wapen of een Pokémon.

Goed weekend!

REACTIES (71) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord