Media Molecule maakt Dreamon’s Souls 

Media Molecule maakt Dreamon’s Souls 2018-07-28T15:04:29
Op deze zweterige zaterdagmiddag kan je in de WeekendWacht genieten van een tof filmpje, waarin Demon’s Souls wordt nagemaakt in Dreams van Media Molecule! Daarnaast nieuws over een GameCube controller voor de Switch, Shadow of the Tomb Raider, Vampyr, Dakar 18 en Cyberpunk 2077.

GameCube Switch controller

Pppfff, de Wacht zweet op plekken waarvan hij niet eens wist dat hij ze had, maar de show must go on! Om te beginnen een tof nieuwtje voor gamers met een Nintendo Switch, die nog regelmatig terug denken aan de GameCube. Fabrikant PDP heeft namelijk een nieuwe controller voor de Switch in ontwikkeling, geheel in GameCube stijl, speciaal voor Super Smash Bros. Ultimate.

GC

Buiten dat de controller er meesterlijk uitziet, heeft PDP gelukkig ook nog nagedacht over de bijzondere C-stick, die de GameCube controller had. Je kunt de C-stick dan ook wisselen voor een normaal pookje, mocht je dat willen.

Het is een beetje jammer dat de controller niet draadloos is en dat het nog niet bekend is wat ze gaan kosten, maar het zijn zeker vette controllers! Ze zijn binnenkort te pre-orderen en moeten ergens eind dit jaar beschikbaar worden.


Shadow of the Tomb Raider: Treacherous Traversal

De Wacht moet er nog zijn mond over houden, maar zal verklappen afgelopen week al een paar uur te hebben mogen stoeien met Lara Croft in haar nieuwste avontuur. Binnenkort lees je alles over de speelsessie in een Preview, maar tot die tijd kan je alvast een nieuw klein filmpje checken van Shadow of the Tomb Raider, waarin het klimmen en klauteren centraal staat.

Lara

Lara Croft kan zich op allerlei manieren verplaatsen in de wereld en die zie je vliegensvlug langskomen in onderstaande Treacherous Traversal trailer. Shadow of the Tomb Raider komt uit op 14 september, voor de PS4, Xbox One en PC.


Vampyr krijgt nieuwe modes

Ontwikkelaar Dontnod Entertainment heeft laten weten dat er 2 nieuwe game modes naar Vampyr komen deze zomer! De nieuwe modes zouden weer een reden moeten geven om de game nogmaals op te zetten voor gamers die het verhaal al hebben doorgelopen, maar ook voor nieuwe spelers interessant moet zijn. Klinkt heel cool, maar stiekem gaat het eigenlijk gewoon om een nieuwe easy en hard mode.

Zo komt er een Story Mode, die bedoeld is voor spelers die eigenlijk lekker het verhaal willen checken en zich niet zo druk hoeven maken om lastige battles. De Hard Mode is exact het tegenovergestelde, met moeilijke battles en minder experience. Dontnod zegt er het volgende over:

Vampyr

“The Story mode places a greater focus on narrative, allowing players to experience Dr. Reid’s journey with less challenging combat. On the other end of the scale, Hard mode makes combat much more difficult. Players will receive less experience from killing enemies too, forcing them to rely even more on embracing citizens to grow in power.”

Er is nog geen release date voor deze Vampyr update, maar we mogen de extra modes ergens deze zomer nog verwachten.


Dakar 18 gameplay

Ontwikkelaar Bigmoon Entertainment werkt al maanden aan Dakar 18 en was begin deze maand klaar om de game voor het eerst te laten zien aan de media. Er werd een speciaal Preview event gehouden waar journalisten al konden spelen, maar gelukkig werd er ook meteen een filmpje opgenomen inclusief input van de developers en gameplay beelden, zodat ook wij alvast een idee krijgen over de game. Koekeloer hieronder!


Cyberpunk 2077 moet in 1st person

Tijdens de afgelopen E3 werden we met z’n allen getrakteerd op de eerste beelden van Cyberpunk 2077. De trailer zag er waanzinnig mooi uit, maar een aantal journalisten hebben behind closed doors al een heuse gameplay demo gezien! Het eerste dat daarin opviel was dat de game in first person gespeeld wordt, in tegenstelling tot The Witcher games. Volgens CD Project Red heeft dat een goede reden.

Volgens de ontwikkelaar gaat het in Cyberpunk 2077 namelijk echt om het beleven van je eigen verhaal en dat is alleen mogelijk in 1st person.

Cyber

“Well, it’s an RPG. It’s an RPG before it’s a shooter. And it’s really about making a character and inhabiting that character and living in this world and making choices from not just the point of view of that character but also of yourself. With The Witcher, you had Geralt, and Geralt had a history. He had decades of books, games, comics, and even television series, with a new one on the way, and it was about guiding him through his story. But with this, we want it to be your story. So really, putting you in first person is the only way to do that.”

Hopelijk krijgen we de komende maanden wat meer info over Cyberpunk 2077 en misschien krijgen we zelfs binnenkort wel de gameplay footage te zien, die behind closed doors werd geshowd. Fingers crossed!


Media Molecule maakt Dreamon’s souls

De Wacht smelt werkelijk van z’n bureaustoel en gaat de boel afsluiten, maar niet voordat we kunnen genieten van een bijzonder filmpje met Dreams, van ontwikkelaar Media Molecule. Met de editor in de LittleBigPlanet games was het al mogelijk om zelf content te maken en eigen levels in elkaar te draaien, maar in Dreams wordt dit idee volledig uitgewerkt. Dreams is dan ook niet echt een game, maar meer een uitgebreide engine/editor, waarin je werkelijk alles kunt maken wat je wil.

Dreams

Om dat te demonstreren flansen een aantal ontwikkelaars binnen no-time een game in elkaar, die verdomd veel weg heeft van Demon’s Souls. De devs noemen het in dit geval liefkozend Dreamon’s Souls. Het filmpje duurt misschien wat lang, maar het is magisch om te zien hoe alle elementen samenkomen. Enjoy!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord