Mass Effect 4 gameplay info en plot details gelekt? 

Mass Effect 4 gameplay info en plot details gelekt? 2015-04-18T22:50:32
Live vanuit de Millennium Falcon waar ik schaak speel met een wookie, rapporteert de Nachtwacht zich! Er is mogelijk een dikke lading Mass Effect 4 info gelekt via een online vragenlijst. Ook had Sony Pictures zin om een Smash Bros. film te maken. Een rare Wacht dus!

Mass Effect 4 details gelekt via online vragenlijst?

Een online vragenlijst? Dat klinkt net zo serieus als een Belgische minister. Maar de ME4 online survey is de ronde aan het doen en er is één goede reden waarom men het serieus lijkt te nemen: gamedetails van Dragon Age: Inquisition werden ook onthuld via eenzelfde soort vragenlijst. Dus vooruit, voordeel van de twijfel tot de E3 losbarst. Hier kan je het hele document lezen en hier zijn de hoogtepunten:

  • Avontuur speelt zich af in de Helius Cluster, ver verwijderd van het Mass Effect avontuur in onze eigen cluster.
  • Lijkt erop dat Mass Effect 4 met een schone lei begint want je missie is om een nieuwe leefbare planeet voor de mensheid te vinden.
  • Ontdekking is net als met DA: Inquisition een van de grote peilers. Je moet resources ontdekken en vindt nieuwe alien technologie die je kan omzetten tot upgrades voor de Mako, je wapens en je ruimtepak.
  • 7 crew members worden er genoemd. De rest van de beschrijving over hoe je omgaat met ze is typisch BioWare. Wel wordt een van de personages Cora genoemd. Ook krijg je een krogan in je team genaamd Drak.
  • Universum dat je kan ontdekken is 4 keer zo groot als dat van ME3.
  • Als leider van deze enorme onderneming moet je ook missies outsourcen. Deze Strike Team Missions zijn tijdgebonden. Klinkt opnieuw erg als DA: Inquisition.
  • Vind je echter een Strike Team Mission op locatie, dan kun je ervoor kiezen deze missie zelf aan te nemen. Je kan via online multiplayer vrienden uitnodigen mee te doen.
  • Er is ook een Horde Mode in ontwikkeling. Verschillende soorten scenario’s worden bedacht en je kan beloningen voor in de singleplayer campaign krijgen.

Say wut?

Klinkt allemaal aannemelijk, kijkend naar de innovaties die zijn doorgevoerd in BioWare’s laatste game. Tegelijkertijd kan dat ook betekenen dat dit nep is. Over 2 maanden is het E3 en gaat EA zeker meer tonen!

 

Roy wordt binnenkort aangekondigd voor Smash Bros.?

Alsof Smash Bros. nog niet genoeg Fire Emblem personages heeft, lijkt Roy binnenkort ook aangekondigd te worden voor het knokgala. Roy verscheen alleen in Smash Bros. Melee en is een kloon van Marth. Niettemin vonden fans in de laatste update bestanden met zijn naam en extra Fire Emblem-muziek. Oh ja, in diezelfde update zaten ook bestanden met SF2 en Ryu in de naam. Uuuuuhhh… maar laten we het effe bij één personage houden.

Smash Bros. Melee

Olie op het vuur gaf een nieuwe onthulling. Smash Bros.-vader Masahiro Sakurai zal namelijk op het podium verschijnen tijdens het 25-jarig jubileum van de RPG-serie. Het feest wordt deze zomer gevierd in Japan met een groot concert en diverse gamedevelopers die betrokken zijn met de serie. Sakurai heeft echter nog nooit aan een Fire Emblem-game gewerkt… the plot thickens!

Matthew McConaughey reageert op Star Wars Episode VII trailer

Dus er verscheen deze week een nieuwe trailer van Star Wars: The Force Awakens en dat is nogal een dingetje. Ik kan het weten, heb de beelden al 246 keer bekeken. Maar Matthew McConaughey is er helemaal kapot van!

Nee dat zijn geen beelden van Interstellar, houd je mond! Dat is een compleet normale, mannelijke reactie op het zien van Han Solo en Chewbacca. FUCK YEAH STAR WARS!

Star Wars dans 

“Star Wars: Battlefront wordt meer dan een Battlefield mod”

Star Wars: Battlefront werd vrijdagavond onthuld en Wouter was erbij om de eerste info bij elkaar te harken. De game focust zich op veldslagen in de oude trilogie en ziet er grafisch om te zoenen uit.

Naast de aankondigingsbeelden werden er ook echte gameplaybeelden getoond op het Star Wars Celebration event in Anaheim. Wat men opviel was dat het allemaal erg veel wegheeft van Battlefield, de grote cashcow van ontwikkelaar DICE.

Star Wars: Battlefront

Baas Patrick Bach verzekert in de interview met Eurogamer dat Battlefront meer wordt dan een dure mod voor Battlefield. Ja de schaal en de mechanics krijgen een update en daarvoor wordt zeker kennis gebruikt uit de Battlefield-serie. Maar voor de rest wordt er gewerkt met een schone lei.

“The whole idea of building a Star Wars Battlefront game is about two things. First of all, it’s called Star Wars Battlefront for a reason, so [we're] going back to the roots and the core ethos of that. On top of that, it’s Star Wars together with LucasFilm.”

Leuk detail is dat DICE zeer nauw samenwerkt met LucasFilm om alles zo authentiek mogelijk te maken. Dit zal ook zeker helpen met de content van Episode VII, die rond de lancering van de film als gratis DLC wordt aangeboden. Wel moeten fans van de oude Battlefront-games rekening houden met veranderingen in de mechanics. De Eurogamer-journo viel bijvoorbeeld in de demo op dat de voertuigen nog erg beperkt gebruikt konden worden. Ook zijn er nog meer dingen afgeschoten, zoals space battles. Check Bas z’n Wacht van gisteren voor nog meer details. Hopelijk maakt DICE er iets memorabels van. We hebben het tenslotte over… STAR WARS! FUCK YEAH!

Darth Vader schudt zijn money maker

Sony wilde Nintendo-films maken van o.a. Smash Bros.

Vond je de Uncharted filmplannen van Sony al smakelijk? Wacht maar tot je de gelekte ideeën over potentiële Nintendo-films hebt gelezen. Jazeker, bij Sony hebben ze een heleboel ideeën en niet allemaal met Adam Sandler zelfs.

De stukken zijn verouderd omdat ze eind 2014 al lekten. Inmiddels is Amy Pascal, een van de hoofden van de studio, opgestapt na het grote Noord-Korea debacle. Niettemin had ze een interessant e-mail gesprek met producent Avi Arad (Iron Man en de toekomstige Metal Gear Solid film). Die probeerde contact te leggen met Nintendo over de mogelijkheden om hun franchises voor toekomstige films te gebruiken. Met name Super Smash Bros. zag hij zitten, maar daarnaast zagen hij en Sony ook wel films zitten van Donkey Kong, Zelda, Mario en Pokémon.

Volgens Ars Technica schatte Arad dat de onderhandelingen voor al deze rechten zo’n 5 jaar zouden duren. Niettemin is de paringsdans al begonnen, deze foto vond de site namelijk ook op Wikileaks. Avi Arad knuffelend met Shigeru Miyamoto?!

Avi Arad <3 Shigeru Miyamoto

Wacht, wacht! Ik heb hier iets voor. Waar is het ook alweer? Hmm. Oh ja, daar!

Maar goed, Sony Pictures is sindsdien flink opgeschud en het is nog maar de vraag of de onderhandelingen nog lopen. Avi Arad is niet per se verbonden aan de studio en kan de filmprojecten alsnog bij een andere studio slijten. Begin 2015 waren er bijvoorbeeld geruchten dat Netflix een serie rond The Legend of Zelda in de planning had. Die werden later weer ontkracht door Nintendo-baas Satoru Iwata. Maar waar rook is is Avi Arad! Knuffelend met Shigeru Miyamoto.

 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice trailer

Tjongejonge, het was me een weekje wel voor ons geeks. Voordat ik in elkaar stort van alle emoties, heb ik nog maar één vraag aan jullie:

Tell me, do you hype?

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord