Marvel-serie Iron Fist is geannuleerd 

Marvel-serie Iron Fist is geannuleerd 2018-10-13T12:39:05
Netflix-serie Iron Fist krijgt geen nieuw seizoen, Halo: The Master Chief Collection krijgt nieuwe features en Call of Duty: Black Ops 4-spelers misbruiken de emotes in Blackout. Dat en meer in de Weekendwacht!

Het is zatermiddag, en wat voor zaterdagmiddag! 25 graden in oktober, het moet niet gekker worden. Mocht je op een of andere manier tussen het zonnen en leuke dingen door tijd hebben om een Weekendwacht te lezen, dan heet de Wacht je bij deze van harte welkom.

Marvel-serie Iron Fist is geannuleerd

Zo, deze zag ik niet aankomen! Marvel en Netflix hebben aangekondigd dat er geen derde seizoen van Iron Fist komt. Het is daarmee de eerste Marvel Netflix-serie die geannuleerd is. 'Iedereen bij Marvel Television en Netflix is trots op de serie en dankbaar voor al het harde werk van onze ongelooflijke cast, crew en de showrunners. We zijn de fans die de twee seizoenen hebben gekeken dankbaar, en zijn dat ook voor de samenwerking die we voor deze serie hebben gehad. Hoewel de serie is geëindigd op Netflix, zal de Immortal Iron Fist blijven bestaan.'

Die laatste zin is interessant. Zou Iron Fist op een andere streamingdienst verder gaan (bijvoorbeeld die van Disney volgend jaar)? Of bedoelen ze hier gewoon mee dat we superheld Danny in de andere Marvel Netflix-series kunnen verwachten? Hoe dan ook, vooral het eerste seizoen van Iron Fist werd met behoorlijk wat kritiek ontvangen, al was men al een stuk positiever over het tweede seizoen. Andere Marvel Netflix-series, zoals Daredevil, Punisher, Jessica Jones en Luke Cage, blijven vooralsnog wel gewoon bestaan.


Een uitgebreide gameplayvideo van Thronebraker: The Witcher Tales

Vanaf 23 oktober is op PC Thronebreaker: The Witcher Tales verkrijgbaar. Deze singleplayermodus voor de digitale kaartgame Gwent: The Witcher Card Game speelt zich af voor de eerste The Witcher-game en volgt Meve, de koninging van de Northern Realms Lyria en Rivia, terwijl ze vecht tegen een Nilfgaardiaanse invasie. 

Hieronder is een erg uitgebreide gameplayvideo van de deze aankomende modus te zien. Die komt overigens ook op 4 december naar PlayStation 4 en Xbox One.


Hitman 2 krijgt nieuwe 1v1-multiplayermodus

Vanaf 13 november lanceert Hitman 2 met behoorlijk wat content op PlayStation 4, Xbox One en PC. Maar er zitten nog meer voorheen onbekende bezigheden in de aankomende titel, waaronder een 1v1-multiplayermodus genaamd Ghost. Hierin strijden twee spelers tegen elkaar, waarbij ze beiden hetzelfde doelwit proberen uit te schakelen.

Het doelwit dat uitgeschakeld moet worden wordt elke keer random op de map gekozen, en zodra deze door een van de twee spelers is uitgeschakeld wordt een nieuwe gekozen. De eerste speler die vijf doelwitten uitschakelt heeft gewonnen. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat je onontdekt moet blijven; de doelwitten mogen je niet ontdekken.


Blackout-modus in Call of Duty: Black Ops 4 heeft een probleem met emotes

Ben je al lekker Call of Duty: Black Ops 4 aan het spelen sinds de lancering gisteren, dan ben je hier wellicht al op de hoogte van: de battle royale-achtige Blackout-modus in de game heeft een probleem met emotes. Wat is het geval? Zodra je in de modus een emote gebruikt om iets naar andere spelers te communiceren, zie je je eigen personage in de derde persoon. Dit zodat je ook daadwerkelijk de emote die je uitbeelt kunt zien.

Máár... spelers gebruiken dit nu als een manier om meer om zich heen te zien. Je kunt tijdens het gebruik van de emote namelijk de camera vrij draaien en op die manier dus alles dat om je heen gebeurt zien. 'Emote peeking' wordt dit ook wel genoemd. En dat voelt toch een beetje als valsspelen... met het gevolg dat iedereen in Blackout constant emotes gebruikt om hier zijn of haar voordeel uit te halen.

Op Reddit laat ontwikkelaar Treyarch weten dat hier iets tegen gedaan gaat worden. Er komt een update naar de game die twee versies van de modus gaat toevoegen: eentje waarin je emotes zoals ze nu werken kunt gebruiken, en een modus voor competitieve wedstrijden waarbij de camera dusdanig vaststaat zodat spelers dit niet in hun voordeel kunnen gebruiken.

Het is goed dat Treyarch hier zo snel op inspringt. Hopelijk komt de update snel uit. Onderstaande video toont heel duidelijk wat het probleem is.


Overigens ook interessant om te weten: je kunt levellen tot level 80 in de Blackout-modus. Er is echter geen Prestige-optie, dus na level 80 kun je niet meer omhoog gaan. 


Crusader Kings 2 krijgt volgende maand een uitbreiding

Holy Fury, de nieuwe uitbreiding voor PC-game Crusader Kings 2, werd in mei al door Paradox aangekondigd, maar sindsdien is het angstvallig stil gebleven om de DLC. Tot nu dan, want de uitbreiding komt op 13 november uit, zo is aangekondigd.

Holy Fury breidt het religieuze aspect van de game uit. Pagan Warriors kunnen nu hun eigen lodges maken, die een sterkere rank krijgen zodra de Pagan Warriors meer raiden. Je kunt soldaten heilig verklaren en ook legendarische bloedlijnen geven om ze speciale bonussen mee te geven.

Crusader Kings 2 is al sinds 2012 beschikbaar, maar Paradox blijft de game ondersteunen met nieuwe content, zoals het vorig jaar verschenen Jade Dragon.


Match Composer komt binnenkort naar Halo: The Master Chief Collection

Een andere game die jaren na dato maar ondersteuning blijft krijgen is Halo: The Master Chief Collection. De game krijgt binnenkort een update die 'Match Composer' toevoegt. Dit houdt in dat spelers kunnen bepalen wat voor type games ze willen spelen wanneer ze naar online wedstrijden zoeken. Op die manier kan men als het ware een 'mix tape' van content die men wil ervaren opstellen.

Er komt ook een custom game browser naar de game, zodat je straks alle wedstrijden die gespeeld worden kunt bekijken er daar uit kunt kiezen. Verder kun je elke wedstrijd de besturing zo aanpassen dat het overeen komt met hoe de oorspronkelijke game zich lit besturen. Tot slot worden er ook wat wijzigingen doorgevoerd om de balans te verbeteren.

De update wordt nu intern getest en kan mogelijk al volgende week live gaan. Volgende week keert ook de Infection-modus terug, aangezien Halloween voor de deur staat.

Halo: The Master Chief Collection

Halo: The Master Chief Collection


Sega wil games vaker tegelijk overal ter wereld uitbrengen

Sega is van plan er voor te zorgen dat hun games vaker gelijktijdig overal ter wereld uitkomen. Omdat bedrijven zoals Atlus nu ook onderdeel zijn van de 'Sega Group', en laatstgenoemde een aantal interne lokalisatiestudios heeft, kunnen games sneller vertaald worden en zo sneller in het westen uitkomen. Zo duurde het een tijdje voordat Persona 5 in het westen uitkwam omdat het in verschillende talen vertaald moest worden. Dit moet in de toekomst verleden tijd zijn. 

Verder onthulde Sega ook van een aantal gamefranchises hoeveel ze in totaal wereldwijd zijn verkocht. Zo zijn er van games in de Yakuza-reeks inmiddels al zo'n 11 miljoen exemplaren verkocht, van Sonic the Hedgehog-games zo'n 800 miljoen, van de Persona-serie zo'n 9,3 miljoen, van de Megami Tensei-serie zo'n 12,4 miljoen en van de Football Manager-serie zo'n 18,1 miljoen. Van games in de Total War-reeks zijn er 22 miljoen exemplaren verkocht, van Puyo Puyo-games 27 miljoen en in de Phantasy Star-serie zijn zo'n 5 miljoen geregistreerde ID's.

Sega


Dat was de Weekendwacht voor vandaag, de Wacht wenst jullie allemaal een zeer prettig weekend!

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord