Marvel games niet meer digitaal verkrijgbaar 

Marvel games niet meer digitaal verkrijgbaar 2014-01-02T13:41:09
2014 is een goed jaar voor game nieuws! Zuid Korea doet moeilijk over ons geliefde entertainment en Steam geeft het bijna gratis weg. Riot Games doet het niet voor het geld en Bill uit The Last of Us krijgt liefde uit een onverwachte hoek. 2014 is nu al geslaagd!

Lekker aftellen

Leuk en aardig dat oud en nieuw feestje, maar wij tellen dagelijks meerdere malen af voor vele belangrijkere zaken. Een gelukkig nieuwjaar gaat De Wacht je niet meer wensen trouwens. Ga daarvoor maar lekker de Nachtwacht van gisteren lezen!

Countdown

 

Deadpool en andere Marvel titels niet meer te downloaden

In 2014 komen er meer superheldenfilms uit dan ‘normale films’ en dit jaar mogen we dan ook gerust het jaar van de superheld noemen. Activision boeit dat allemaal niet zo heel veel en trekt zijn eigen plan. Deadpool en vele andere Marvel titels uit de stal van Activision zijn namelijk niet meer digitaal verkrijgbaar en verwijderd van Steam, PlayStation Network en Xbox Live.

Deadpool

Slechts 6 maanden na de release van de matige hack and slash game Deadpool en je kan hem nu alleen ergens vinden in de budgetbakken bij de Bart Smit. Als je zin hebt om te graven dan. Het verdwijnen van de digitale versies is ook vast een verklaring voor de vele aanbiedingen omtrent de Marvel games de afgelopen weken op Steam. Dit is wat Dan Amrich, community manager van Activision erover te zeggen heeft op Twitter:

De reden dat alles van Marvel momenteel van van the interwebz wordt gehaald is simpel: De contracten die verschillende publishers hebben met Disney zijn gedateerd. As we speak zitten er vast belangrijke mannen met stropdassen die meer kosten dan De Wacht zijn hele garderobe, gebogen over hoe het in de toekomst gaat lopen. En wanneer PU.nl weet wat de deal is, dan weten jullie dat ook!

 

League of Legends devs zijn niet op geld belust

Bedrijven willen altijd winst maken, want hoeveel liefde je ook hebt voor je product of dienst, met liefde kan je geen brood betalen. Maar Jan Modaal (geen relatie met Jan Meijroos, die man is verre van modaal) ziet dat al snel als hebzucht en zal bedrijven daar ook snel van beschuldigen als iets ze niet zint. Zo ook een Redditer. Hij vond het niet zo tof dat LoL geen nieuwe client voor seizoen 4 heeft en zei dat de developer van LoL, Riot Games een “Money hungry company is”.

League of Legends

Marc Merrill, eindbaas van Riot Games dacht dat het wel tijd was voor een bezoekje op Reddit om daar vragen te beantwoorden over hun doen en laten en meteen even te verdedigen dat ze niet zo op geld belust zijn als de anonieme commenters denken. En de beste man snijdt een paar goede punten aan:

"It's pretty frustrating when people try to position us as greedy, because look at it from our perspective. 1. We build pretty much the first successful free online game in the West that core gamers actually really like and play. 2. We did this by building a really fun game, constantly investing over and over to grow and improve this game...”

Daarnaast pompen ze ook nog eens miljoenen in de eSports scene en een bijbehorende TV Show waar geen advertenties op worden uitgezonden. Daarbij kan je League of Legends zo duur, of goedkoop, maken hoe je zelf wil. Je moet niks betalen, maar het mag wel. De hele statement van Merrill vind je hier! Hij klinkt als een sympathieke dude. De Wacht heeft vrij weinig met LoL, maar vindt het zeker interessant hoe ze eSports naar een hoger niveau tillen.

 

Lego doet Batman

 

Koreaans game industrie is bezorgd om maatregelen regering

Zuid Korea, in de volksmond beter bekend als ‘de leukste van de twee Korea’s’, maakt zich een beetje druk om games. Die dingen schijnen net zo verslavend te zijn als drank en drugs en mede daarom is er serieus een wet die zegt dat jongeren tot 16 jaar niet mogen gamen tussen 12 uur ’s nachts en 6 uur ’s ochtends. Op welk tijdstip gamen die Koreanen dan? Als het licht is buiten ofzo? Mafkezen...

De game industrie houdt dan ook hun adem in nu de Koreaanse regering gaat kijken of ze de genomen maatregelen aan moeten scherpen. Dat terwijl de branche momenteel aan het floreren is als een malle daar. Afgelopen jaar zijn de inkomsten uit game gerelateerde export namelijk gestegen met $29 miljoen. Daarnaast heeft Riot Games aangekondigd dat de wereldkampioenschappen van League of Legends dit jaar in Zuid Korea worden gehouden. LoL is verreweg de meest populaire game daar.

gangnam style

Nu de regering, met name de politieke partij ‘Saenuri Party’ weer wil sleutelen aan de restricties die nu al van kracht zijn, knijpen de mannen en vrouwen van de Koreaanse game industrie gespannen de billetjes samen. Er moet verdomme geld gemaakt geworden toch? Die wons komen niet zomaar aanwaaien. Het lijkt De Wacht nu wel een goed moment om te vertellen dat de won het betaalmiddel is in Korea!

the more you know

 

Bill uit The Last of Us krijgt liefde van homoseksuelen

Toegegeven; de verwoording van de titel had subtieler gekund, maar De Wacht is van nature kinderachtig. Enfin, GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) heeft Bill uit The Last of Us verkozen tot een van de meest intrigerende gay characters uit 2013. You Go Bill!

The Last of Us

Hier hoort natuurlijk een SPOILER ALERT, Bill is gay, en niet op een beledigende manier gay, gewoon ik-val-op-mannen-gay. En dan ook nog eens niet in een roze shirt en met een tros bananen in zijn hand als ultiem fallussymbool, maar gewoon normaal gay. Het is zelfs zo subtiel dat het misschien niet eens iedereen op is gevallen. Dit is nu juist wat de mensen bij GLAAD zo aansprak. Want games staan doorgaans bol van de stereotypes. Dit is wat GLAAD over Bill te zeggen heeft:

"One of the characters the player encounters over the course of the game is Bill, an unstable loner in the town of Lincoln with a talent for fixing things. Through dialogue and backstory, the player learns that Bill once had a partner named Frank who he loved, but the plague drove them apart and led Frank to a bitter end. Both helpful and contentious, Bill is as deeply flawed but wholly unique a gay character found in any storytelling medium this year."

Yeah! We maken stappen om als industrie serieus genomen te worden! En alles wat we ervoor nodig hadden was een gay personage in een zombie-game met een paddenstoelvirus. Maar even alle gekheid op een stokje, het is wederom een veer in de reet van Naughty Dog die weer bewijst dat je met een blik goede schrijvers een hele grote groep mensen blij kan maken.

 

Steam Holiday Sale

Hoe kan je het jaar nu beter beginnen met een stel nieuwe oude games? Dus zonder al teveel poespas, omzwervingen en overdreven lange of uitgebreide intro’s die vrij weinig tot niks toevoegen aan de boodschap van dit bericht, wil ik jullie voorstellen aan de 9 deelnemers van de Steam Holiday Sale van 1 januari 2014:

  • Mortal Kombat: Komplete Edition: €9,51
  • Valdis Story: Abyssal City: €3,49
  • You Need a Budget: €12,49
  • Just Cause 2: €2,99
  • Civilization V: €7,49
  • Natural Selection: €2,29
  • HammerWatch: €3,05
  • The Walking Dead: Season Two: €17,24
  • Castle Story: €12,72

Just Cause 2

Tot 19:00 uur kun je nog gebruik maken van deze kortingen, dus als je zin hebt om een paar uur standbeelden neer te trekken met een grappling hook, dan is €2,99 voor Just Cause 2 een koopje! 25% korting op The Walking Dead is ook niet mis natuurlijk. Dus spendeer je laatste paar vakantiedagen goed; voor je pc met een degelijke game!

 

Bedankt voor het lezen! DAAAAAG!!!

Mario

Oh No

 

REACTIES (131) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord