Makers The Last Guardian hinten mogelijk naar nieuwe game 

Makers The Last Guardian hinten mogelijk naar nieuwe game 2018-01-03T09:18:13
In deze Nachtwacht mogelijk eerste artwork van een nieuwe game van GenDESIGN, de studio achter The Last Guardian. Maar ook de beste wensen van diverse Japanse ontwikkelaars, de honderd bestverkochte Steam-games en meer.

En zo zitten we na een paar dagen al weer vuistdiep in 2018. Qua nieuws gebeurt er nog niet bijster veel, maar de Wacht heeft toch zijn best gedaan wat bij elkaar te sprokkelen. Mocht er iets in staan dat op een of andere manier al op PU.nl heeft gestaan de afgelopen dagen, dan excuseert de Wacht zich alvast bij deze. Wellicht kun je een shotje nemen bij elk dubbel nieuwtje. Dat geeft het nog wat meerwaarde!

Makers The Last Guardian hinten mogelijk naar nieuwe game

The Last Guardian was jaren in ontwikkeling bij Team ICO, maar toen Fumito Ueda vertrok en zijn eigen bedrijf GenDESIGN oprichtte, heeft Sony dat bedrijf uiteindelijk ingehuurd om The Last Guardian af te maken. Het lijkt logisch dat de studio inmiddels aan een nieuwe game werkt en mogelijk hebben we de eerste artwork van deze titel kunnen zien.

Op de website van GenDESIGN is namelijk nieuwe artwork gespot. We zien een meisje of dame en een grote vuist van een nog onbekend wezen. Gaan we na The Last Guardian (en Shadow of the Colossus) wederom aan de slacht met reuzewezens? We hebben nog geen idee, want onderstaand artwork is letterlijk alles wat er bekend is. 
De honderd Steam-games die het meeste geld in het laatje brachten in 2017

Steam heeft de honderd games die in 2017 het meeste geld hebben opgeleverd bekendgemaakt. De honderd games staan niet in een duidelijke lijst van 1 tot 100 en precieze cijfers zijn niet bekend, maar er zijn wel verschillende secties. De games die het meeste geld hebben opgeleverd worden als 'platinum' aangeduid en daaronder vallen onder andere Dota 2, PUBG, Grand Theft Auto 5, The Witcher 3: Wild Hunt en Rainbow Six: Siege. Daarna volgend de goud-, zilver- en brons-games. Op deze pagina kun je ze allemaal bekijken. 

Hier vind je trouwens nog meer lijstjes van specifieke categorieen op Steam.
Valkyria Chronicles krijgt een fijne speciale editie in Japan

De aankomende strategische jrpg Valkyria Chronicles 4 komt op 21 maart uit in Japan (en ergens in de zomer in de rest van de wereld). Hoewel we nog niets over speciale edities weten in het westen, krijgt men in Japan in ieder geval wel een speciale versie, de 10th Anniversary Memorial Box.

Hierin zit een illustratieboek van 72 pagina's met artwork uit de gehele serie, een soundtrack met 25 tracks (wederom van heel de serie) en een digitale code voor een dlc-missie genaamd Joint Operation with Squad 7. Hiermee kun je de missie met de cast uit de eerste game spelen. 

Bekijk hieronder hoe deze speciale editie er uit ziet en hoop vervolgens dat Atlus hem ook naar het westen brengt. Het spel komt hier uit op PS4, Xbox One en Switch.

Need for Speed Payback krijgt online roaming modus

Ergens dit jaar komt er een online roaming modus naar Need for Speed Payback. Deze wordt beschikbaar gesteld via een gratis update, maar wanneer hij precies komt is nog niet bekend.

Spelers van de game vroegen massaal om een modus waarin ze samen vrij de open spelwereld konden verkennen en dat moet deze modus dus mogelijk maken. Niet minder dan prima dat er geluisterd wordt naar de fans!

Japanse bedrijven wensen hun fans een gelukkig nieuwjaar

Nadat je familie, vrienden en vriendinnen en de PU-redactie je al een gelukkig nieuwjaar hebben gewenst, doen Bandai Namco, Arc System Works en Koei Tecmo dat ook nog even in deze gezellige video's. Thanks!
Stemacteur van Valve-games overleden

Even wat minder nieuws helaas: Jim French, de stemacteur achter diverse personages in Valve-games, is overleden. Hij was 89 jaar. Hij sprak de stem in van Father Grigori in Half-Life 2, de Elder Titan in Dota 2 en Bill, een speelbaar personage in Left 4 Dead en het vervolg. Daarnaast produceerde hij diverse radioprogramma's via zijn eigen productiebedrijf, Imagination Theatre.
Spaanse indiegame voor Switch aangekondigd

Er gaat bijna geen dag voorbij of er wordt weer een indiegame voor de eShop van de Switch aangekondigd. Kharon's Crypt - Even Death May Die is een dungeon crawler met een hoop actie en puzzels, geïnspireerd door onder andere Zelda op de GameBoy Color, zoals je aan de graphics in onderstaande trailer kunt zien. Het spel is gefinancierd via Kickstarter en heeft inmiddels zijn stretch goal voor een Switch-versie behaald. Nintendo Europa heeft de game al goedgekeurd, zo laat ontwikkelaar Andromeda Project weten. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Switch-versie helemaal van de grond af gemaakt moet worden, omdat het blijkbaar niet mogelijk is om een game gemaakt in Game Maker te porten naar de Switch. Dus dat maakt de kans wel erg groot dat de game later naar de Switch komt dan naar andere platformen in oktober 2018.

Oh, en let niet al teveel op het geluid bij de video's. De ontwikkelaar is Spaans... Tenzij je natuurlijk Spaans begrijpt, let er dan vooral wel op.

Sumo Digital koopt EVE Valkyrie-ontwikkelaar

We eindigen deze wacht - heb je inmiddels al shotjes moeten nemen of was al het nieuws echt nieuw? - met het bericht dat Sumo Digital de studio CCP Newcastle heeft overgenomen. Sumo Digital kennen we onder andere van Snake Pass en Sonic All-Stars Racing, maar ook het singleplayergedeelte van het aankomende Crackdown 3. CCP Newcastle zit achter de vr-game EVE Valkyrie voor PS4 en pc.

Een opvallende aankoop, aangezien Sumo Digital een aantal maanden geleden aankondigde te stoppen met vr-ontwikkeling. Betekent dit dat de 34 werknemers die overgeplaatst worden naar Sumo een game gaan ontwikkelen zonder vr-ondersteuning, of is de studio juist daar voor gekocht. De tijd zal het leren!

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord