Maak kennis met nieuwe Apex Legends-hero Fuse 

Maak kennis met nieuwe Apex Legends-hero Fuse 2021-01-18T19:51:17
De nieuwe Apex Legends-hero Fuse is onthuld, een nieuwe mod voor Cyberpunk 2077 laat de game eruit zien als Borderlands en Final Fantasy 15 verdwijnt binnenkort van Game Pass. Dat en meer in deze nieuwe Nachtwacht!

Welkom bij een nieuwe Nachtwacht. Gefeliciteerd, je hebt Blue Monday overleefd! Tijd om dat heugelijke feit te vieren met wat gamenieuws!

Final Fantasy 15 en andere games worden in februari van Game Pass verwijderd

Leuk en aardig dat Game Pass, maar soms worden er helaas ook games afgehaald. Op 1 februari verdwijnen er weer een aantal. Lees snel welke games je nog moet spelen voordat ze van de service verdwijnen!

Op Xbox Game Pass (oftewel de Game Pass-service voor Xbox-consoles) verdwijnen op 1 februari Final Fantasy 15, Indivisible, Sea Salt en Fishing Sim World: Pro Tour. Vooral die eerstgenoemde game is natuurlijk een grote titel.

Ook op Game Pass voor PC gaan deze games weg. Daarnaast verdwijnt voor dat platform ook de prachtige indiegame Gris.

Waarschijnlijk kondigt Microsoft zeer binnenkort de games aan die in februari aan de Game Pass-dienst worden toegevoegd, dus nog even geduld!

Final Fantasy 15


Mod geeft Cyberpunk 2077 een toffe cel-shaded look

Over toffe mods gesproken! Modder Salmo heeft voor de PC-versie van Cyberpunk 2077 een mod gemaakt waarmee de game een cel-shaded uiterlijk vergelijkbaar met Borderlands krijgt. In de onderstaande video zie je hoe dat er uit ziet. Heel cool!

De mod is gemaakt met de Reshade-tool, een engine om de graphics van games flink aan te passen. De mod voegt in feite een 'depth buffer' (Z-buffer) aan de game toe om dikke zwarte lijnen om objecten en personages heen te tekenen, en de contrast is aangepast om het kleureffect te creëren. 

Zolang je de laatste versie van Reshade hebt, kun je de 'Borderlandfy2077'-mod van Nexus Mods downloaden en installeren.


Pikmin 3 Deluxe is de bestverkochte Pikmin-game ooit in Japan

Pikmin 3 Deluxe is in feite natuurlijk gewoon een heruitgave van de Wii U-game met wat aanpassingen, maar dat weerhoudt de game er niet van om een succes te worden. Sterker nog: het is inmiddels de meest succesvolle Pikmin-game ooit in Japan.

Puur kijkend naar fysiek verkochte exemplaren (want Nintendo geeft geen cijfers van digitaal verkochte games), blijkt dat er inmiddels 513.000 exemplaren van de Switch-game zijn verkocht in het thuisland van het bedrijf. Daarmee zijn er meer exemplaren verkocht dan alle voorgaande Pikmin-games, en meer dan dubbel zoveel als Pikmin 3 op de Wii U. Zo zie je maar weer dat de Wii U echt alles behalve een succes was, en de Switch natuurlijk enorm succesvol is.

Rest ons alleen te wachten op Pikmin 4, een game waarvan geestelijk vader Shigeru Miyamoto jaren geleden al zei dat hij nagenoeg af is. Leuk en aardig, Miyamoto, maar waar blijft hij dan?!


New Pokémon Snap heeft online features

Nintendo kondigde vorige week aan dat New Pokémon Snap op 30 april voor de Switch uitkomt. Daar zitten we natuurlijk op te wachten! Het langverwachte vervolg op de Nintendo 64-game laat je weer mooie plaatjes van allerlei pokémon schieten.

Inmiddels heeft Nintendo ook de productpagina van de game aangepast en daaruit blijkt dat het spel online features heeft. Wat die online features precies inhouden, is echter nog niet bekend. Misschien komt er een uitgebreid systeem om foto's te delen, of komt er een online leaderboard? Het is nog even afwachten.

Uit de productpagina valt ook te leiden dat de game ongeveer 6,8 GB groot is. Dan weet je hoeveel ruimte je op je Switch vrij moet houden voor wanneer je hem digitaal koopt!


Brit krijgt boete omdat hij lockdownregels overtreedt om Pokémon Go te spelen

Een Britse man heeft vorige week een boete van 200 Britse Ponden gekregen omdat hij de lockdownregels overtrad om Pokémon Go te kunnen spelen. Dat meldt de BBC. Hij reed zo'n 22,5 kilometer van zijn woning in Bedworth om pokémon te zoeken in Kenilworth.

De politie vond dit geen legitieme reden om de lockdownregels te overtreden. 'Iedereen heeft een rol in er voor te zorgen dat het virus zich zo langzaam mogelijk verspreid', aldus een woordvoerder van de politie.

Pokémon Go


Makers van Skyrim-mod Enderal werken aan eigen game

SureAI, het mod-team dat de populaire The Elder Scrolls 5: Skyrim-mod Enderal: Forgotten Stories heeft gemaakt, werkt aan een eigen commerciële game. Dat kondigden de makers aan via een nieuwe forumpost. Het project moet 'hopelijk' ergens dit jaar worden aangekondigd, maar meer details zijn er helaas nog niet.

Het betekent ook dat update 1.6.4.0 - die net is uitgekomen - de laatste patch voor Enderal is. De makers hebben te weinig tijd om de mod te blijven ondersteunen nu men werkt aan een volledig nieuwe game. Hoewel veel fans er op hoopten, kan SureAI daarom ook geen Enderal-mod maken voor de Special Edition van Skyrim - de mod werkt alleen met de oorspronkelijke PC-versie.

Enderal: Forgotten Stories is volgens velen een van de beste Skyrim-mods die beschikbaar is. Het is in feite een compleet nieuwe game in een nieuwe spelwereld, met een eigen verhaal en zelfs een aangepast skill-systeem. Enderal ontving zelfs een eigen Steam-pagina en uitbreiding.

Check hieronder een trailer van Enderal: Forgotten Stories om een idee te krijgen van wat de mensen bij SureAI allemaal kunnen.


Maak kennis met nieuwe Apex Legends-hero Fuse

Op 2 februari verschijnt er een nieuwe hero in Apex Legends genaamd Fuse. Volgens Respawn heeft hij een 'eerst schieten, dan pas vragen stellen'-karakter. Meer info over dit personage moet de komende weken uitkomen, maar hieronder is alvast een Stories from the Outland-video te zien. 

In de video is te zien hoe chaotisch het leven van Fuse tot nu toe is geweest. Zijn avonturen op de planeet Salvo staan centraal. Hij is er uiteindelijk uitgeroepen tot Bonecage Champion. Ook is te zien hoe hij uiteindelijk zijn arm verloor. 

Uit eerdere datamines blijkt dat Fuse zijn mechanische arm kan gebruiken om granaten te gooien. Ook zou hij een ultimate genaamd 'The Motherlode' hebben, waarvoor hij een gigantisch kanon op zijn rug gebruikt.

Op 2 februari begint ook het achtste seizoen van Apex Legends, genaamd Mayhem. Hierin wordt ook een nieuw geweer genaamd de 30-30 toegevoegd, en er komt ook een nieuwe versie van de eerste map uit de game uit genaamd Obliterated Kings Canyon.


Ninja Theory vertelt meer over de realistische graphics van Project: Mara

Microsoft-studio Ninja Theory werkt niet alleen aan het vervolg op Hellblade, het ontwikkelt ook de experimentele game Project: Mara. Een nieuwe developer diary van deze game gaat de diepte in qua graphics. Het spel moet uitermate realistische graphics krijgen, maar ook opvallend is dat het zich afspeelt in één enkel appartement.

Project: Mara wordt een realistische representatie van geestelijk terreur, zo claimt de studio. 'Het is gebaseerd op echte ervaringen en diepgaand onderzoek, en ons doel is om de horror van het brein zo accuraat en realistisch mogelijk te recreëren. Project: Mara wordt een experimentele titel en een voorbeeld van wat een nieuw medium voor verhaalvertelling kan worden', zo vertelde Ninja Theory tijdens de aankondiging vorig jaar.

Veel meer details zijn er nog niet. Check de video hieronder.

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord