Maak je eigen PSN games in Dreams 

Maak je eigen PSN games in Dreams 2018-03-01T11:12:31
Altijd al je eigen game willen uitbrengen op de PlayStation Store? Volgens Media Molecule moet het mogelijk worden met Dreams! Check de details in de Nachtwacht naast nieuws over Activision, PlayStation Plus, Injustice 2, Outlast, Kingdom Hearts 3 en Mutant Year Zero: Road to Eden.

Meer Activision Remasters dit jaar

Boomshakalaka! Yes, tijd voor een nieuwe Nachtwacht en dus ook tijd voor een gerucht om de boel mee te beginnen. Soms zijn er van die geruchten die maar niet dood willen gaan. Neem nu het gerucht dat er remastered versies uit gaan komen van de Spyro The Dragon games. Die geruchten gaan al maanden en zijn sinds de release van de remastered Crash Bandicoot games alleen maar sterker geworden. Nu gooit Activision zelf potverdorie ook nog wat kolen op het vuurtje!

In het jaarlijkse rapport voor investeerders van Activision staat weer een hoop financieel gelul, maar onder het kopje ‘upcoming releases’ staat het volgende:

Spyro

“We expect to release World of Warcraft: Battle for Azeroth and our latest Call of Duty game in the second half of 2018. In addition, we expect to deliver ongoing content for our various franchises, including expansion packs for Hearthstone and Destiny 2, in-game events for Overwatch, and map packs for Call of Duty: WWII, as well as releases of remastered versions of titles from our library of IP.”

Activision geeft hier dus zelf aan dat er meerdere remastered games uit hun portfolio uitkomen in 2018! Het zou natuurlijk om andere games kunnen gaan, Activision heeft immers een shitload aan IP’s, maar de Wacht gaat er blind vanuit dat Activision de Spyro The Dragon games gaat uitbrengen en wel in september, als het paarse draakje precies 20 jaar bestaat.


Injustice 2: Legendary Edition

Laura had het er gisteren al over in haar Nachtwacht dat vandaag weleens de Legendary Edition van Injustice 2 aangekondigd zou kunnen worden. Ze blijkt gelijk te hebben, want Warner Bros. heeft zojuist alle details bekend gemaakt over de ultieme versie van Injustice 2, inclusief alle content! De Wacht weet nu ook dat Laura stiekem een glazen bol op haar nachtkastje heeft staan.

Injustice 2: Legendary Edition komt op 27 maart uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC en hieronder kan je alle content vinden:

  • DLC characters: Darkseid, Red Hood, Starfire, Sub-Zero, Black Manta, Raiden, Hellboy, Atom, Enchantress, Teenage Mutant Ninja Turtles.
  • Premiere Skins: Super Girl, Green Lantern, Flash, Cyborg, Raiden.
  • Expanded tutorial ‘Learn Hub.’
  • New gear for all characters.
  • Raised level cap of 30.
  • New augment slot that unlocks at level 30.

Legend

Daarnaast komt er ook nog een speciale Day One versie uit van de Injustice 2: Legendary Edition met nog extra een:

  • Steel case.
  • Collectible coin.
  • Comic exclusive download steel card.
  • 11.000 Source Crystals to use in-game.

De prijzen van de Injustice 2: Legendary Edition en de speciale Day One versie zijn nog niet bekend, maar laat duidelijk zijn dat deze heruitgave een goed excuus is om de vette fighting game alsnog in huis te halen, mocht je dat nog niet hebben gedaan.


Outlast: PS4 vs Switch

Yes, sinds gisteren kan je ook op de Nintendo Switch je verlangen naar horror voeden met de release van de eerste Outlast game! En dat het hier niet om een flink gedowngrade versie gaat, bewijst het onderstaande filmpje, waarbij de Switch versie naast de PS4 versie wordt gezet. Uiteraard is het grafisch iets minder indrukwekkend, maar het ziet er alles behalve slecht uit. Outlast 2 komt 27 maart ook nog uit voor de Switch.


Maak je eigen PSN games in Dreams

Ontwikkelaar Media Molecule maakte de LittleBigPlanet games niet alleen erg leuk om te spelen, maar probeerde ook de creatieve kant van gamers te stimuleren door het hele Play, Create, Share principe. De LittleBigPlanet games hadden dan ook uitgebreide editors waarin je levels en hier en daar zelfs mini-games kon maken, maar het nieuwe project van Media Molecule gaat nog veel verder.

Met Dreams wil de ontwikkelaar je als het ware de tools geven om zelf complete films of games te maken, zonder dat je vast zit aan regels zoals in de LittleBigPlanet editors. Je zou Dreams een soort complete game engine kunnen noemen, waarin je zelf zo’n beetje alles kunt maken dat je maar kunt dromen.

Dreams

De mogelijkheden in Dreams zijn blijkbaar zo gigantisch dat Media Molecule denkt dat gamers in de toekomst met behulp van Dreams zelf hun eigen PSN games kunnen gaan uitbrengen! Mark Healey, co-founder van Media Molecule, legt het uit:

“Potentially, in the future, some people could use Dreams to make a PSN game, for example. That’s not really something we’re talking about at the beginning- but it’s one of the long term goals in my mind. The problem arises with making sure that everyone who contributed to the game gets credited properly, so there are some sticky areas to tackle there.”

Holy shit, hoe cool zou dat zijn?! Er zullen ongetwijfeld mega getalenteerde mensen gaan spelen met Dreams, die briljante concepten bedenken en het is te vet dat ze er misschien wel hun eigen game van kunnen maken, die op de PlayStation Store komt te staan. Voorlopig moeten we echter nog even geduld hebben, want Dreams heeft nog niet eens een echte release date.


Kingdom Hearts 3 info

Pppfff, wat wachten we al belachelijk lang op Kingdom Hearts 3. De Wacht had je graag eindelijk op de hoogte willen brengen van de definitieve release date, maar Square Enix houdt de lippen nog steeds stijf op elkaar. Gelukkig is Tetsuya Nomura, de director, character designer en scenario writer van Kingdom Hearts 3, de lulligste niet en geeft wat nieuwe details omtrent de game en de ontwikkeling.

Zo laat hij weten dat de game is opgesplitst in 3 delen, waarvan het eerste deel ongeveer voor 90% af is en het tweede deel ergens tussen de 60 en 70 procent. Hoe het met het derde deel zit wordt helaas niet duidelijk. Hij zegt:

KH3

“The background, among the ten worlds and other things that were being worked on, are divided into three major areas: the beginning locations, mid-level locations, and the final locations. In the beginning locations, Monsters, Inc. and Toy Story are included, and are about 90% completed. Mid-level locations, including Tangled, are about 60 to 70% finished.”

Daarnaast zei Nomura-san dat er nog wat verrassingen klaar staan voor Kingdom Hearts 3 en dat zijn eigen favoriete Disney wereld nog niet eens is aangekondigd. Zucht… de Wacht weet zo onderhand van gekkigheid niet meer waar hij het geduld vandaan moet halen. Schiet toch eens op, Square!


Mutant Year Zero: Road to Eden

De vogeltjes beginnen alweer bijna te fluiten en dus wordt het tijd voor de afsluiter van deze Nachtwacht. Ontwikkelaar Funcom, vooral bekend van MMORPG’s als Age of Conan, Anarchy Online en The Secret World, heeft bekend gemaakt te werken aan een gloednieuwe game met de titel, Mutant Year Zero: Road to Eden.

Mutant

Heel veel info is er nog niet, maar het moet in ieder geval een turn-based strategy game met Xcom-achtige gameplay worden. Meer details worden bekend gemaakt tijdens de GDC in San Francisco van 19 tot 23 maart, dus heel lang hoeven we daar niet op te wachten. Check tot die tijd de bijzonder coole eerste cinematic trailer met een badass varken, eend en mutant chick in de hoofdrol. Een beetje vreemd, maar wel lekker!

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord