LucasFilm en EA verbieden ontwikkeling Star Wars Battlefront fan-game 

LucasFilm en EA verbieden ontwikkeling Star Wars Battlefront fan-game 2016-08-01T01:43:28
Terwijl de maandag wordt aangebroken vermijden wij werkstress met heet gamenieuws. Zo maakt één persoon een ontzettend brute actiegame, vinden Overwatch-spelers een compleet nieuwe map in een andere map, krijgen Legion-pre-orders eerder toegang tot de Demon Hunter en is EA vervelend als het aankomt op Star Wars-rechten. Goedemorgen!

               

Eén man maakt Final Fantasy-achtige actiegame met brute eerste trailer

Geïnspireerd door een trailer van Final Fantasy XV, besloot één indie-ontwikkelaar (met de nadruk op indie) in zijn uppie een game te maken die menig internetganger heeft verbaasd (via Unreal Engine-forum). Want de eerste trailer van Lost Soul Aside, de naam van zijn project, is om te smullen: razendsnelle actie, een passie die er van alle kanten afdruipt en ook nog eens vloeiende gameplay. Omdat er maar één man aan werkt hoef je niet te verwachten dat er binnenkort een speelbare versie van verschijnt – sterker nog, de ontwikkelaar meldt op Twitter dat hij niet aan crowd funding wil beginnen tot hij zeker weet dat hij de game überhaupt af kan maken.

                   

Rennen, springen en schieten met RunGunJumpGun

Indiestudio Gambitious Digital Entertainment laat met onderstaande trailer aan de wereld weten dat RunGunJumpGun, een 2D-shooter/LSD-trip/Rambo’s wildste dromen, eraan komt. Over een maand, om precies te zijn, op 31 augustus – alleen voor PC (en Mac). 

                  

Meer Cuphead-gameplay inclusief bossfight

Geweldig nostalgische graphics, heerlijke muziek, verdomd lastige gameplay en onder andere een gigantische aardappel als boss; de Wacht kan niet wachten op Cuphead. Later dit jaar komt de platformer naar PC en Xbox One.

                

Rennen, springen en... klauteren in indiegame Rising Islands

                  

Waarschijnlijk met gratis snoep

Gast rijdt rond op een tractor zodat kinderen Pokémon kunnen vangen (source). Hulde!

Pokémon Go van

                    

LucasFilm en EA verbieden ontwikkeling Star Wars Battlefront fan-remake 

De laatste keer dat we iets van Galaxy In Turmoil vernamen kwam de Star Wars Battlefront fan-remake naar Steam, maar vannacht komt daar slecht nieuws achteraan. Helaas lijkt het er op dat de game nog een lange tijd niet zal verschijnen: LucasFilm heeft in een brief aan ontwikkelaar Frontwire gevraagd om het project per direct stop te zetten. Ook al zou LucasFilm zelf wel willen meewerken aan een gratis fangame is het EA, dat de rechten op de Star Wars-games in handen heeft, dat er niets voor voelt. Frontwire Studios-president Tony Romanelli meldt dat EA Galaxy In Turmoil ook niet achter zijn betaalmuur zou willen schuiven omdat de game de aandacht van Star Wars Battlefront af zou kunnen halen. Hoe de toekomst van de fangame eruit komt te zien is onduidelijk, maar volgens Frontwire zal Galaxy In Turmoil blijven bestaan en zijn er zelfs plannen voor een nieuwe game.

galaxy in turmoil

                  

Overwatch-spelers vinden in Nepal een nieuwe map

In onderstaande video zie je twee Overwatch-spelers een glitch benutten om op een speciaal stukje van de map Nepal te komen. Door als Mercy te springen door een berg en natuurlijk een maatje bij de hand te hebben kun je namelijk een nieuw level ontdekken, compleet met alle assets (inclusief Health-pickups). Het leuke is dat je van personage kunt wisselen en daardoor dus als Symmetra iemand naar dit deel van de map toe teleporteren. 

                

Pre-order Legion en krijg op 9 augustus toegang tot Demon Hunter in World of Warcraft

Mocht je niet tot het einde van augustus kunnen wachten om aan de slag te gaan met de nieuwe class Demon Hunter, dan heb je geluk. In een Q&A met Jonathan LeCraft wordt bekend dat iedereen die Legion pre-ordert al vanaf 9 augustus aan de slag kan met de DPS-/tank-class (via PC Gamer). Uitbreiding Legion verschijnt op 30 augustus.

World of Warcraft legion

                   

Pokémon Go krijgt ook een Did You Know Gaming-aflevering

                

Ghost Of A Tale ziet er prachtig uit in nieuwe gameplayvideo

Kotaku mocht al even aan de slag met Ghost Of A Tale, een stealth/actie-RPG met in de hoofrol een veel te schattige muis. Wil je een muisje met een luit door een kerker zien sluipen en rennen, twijfel dan niet langer, en check hieronder de beeldschone game in actie. Ghost Of A Tale is al beschikbaar via Steam Early Access en moet later dit jaar uitkomen voor PC en Xbox One. 

                    

12 minuten aan gameplay van Gravity Rush 2

In Hong Kong heeft Sony op een evenement genaamd Ani-Com & Games nieuwe gameplaybeelden van Gravity Rush 2 laten zien. De gameplay, die hieronder te zien is, komt van de hand van game director Keiichiro Toyama en bevat onder andere een flinke lading combat inclusief een boss fight. Het rondvliegen ziet er daarnaast erg tof uit, maar je moet helaas tot 20 november wachten tot je in de PS4-exclusive kunt rondfladderen. 

                 

Japanse tv-reclame van 3DS-game Dragon Ball Fusions

Maar of de game ooit naar Europa toekomt…

                  

30 minuten aan Gran Turismo Sport

Op Ani-Com & Games Hong Kong is Sony ook langsgekomen met Gran Turismo Sport. Resultaat is 30 minuten aan gameplay, zoals je hieronder kunt zien, maar helaas zijn de beelden niet echt om over naar huis te schrijven. Desondanks de videokwaliteit kunnen we toch genieten van een half uur Gran Turismo; natuurlijk kun je ook terecht bij deel 2, deel 3, deel 4, deel 5 of deel 6 van de gameplay. Gran Turismo Sport verschijnt op 18 november exclusief voor PS4.

                 

Lief zijn tegen de nieuwe stagiair, he! Fijne maandag.

Hillary vs Ghost

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord