Level cap en map grootte The Division bekend 

Level cap en map grootte The Division bekend 2017-09-13T16:27:49
Op een zondag die wordt gedomineerd door sport is het ook wel eens lekker om gewoon het laatste beetje nieuws over games binnen te sprokkelen. Zo lees je vandaag over de level cap van The Division, de releasedatum van Pokken Tournament en een onaangekondigde Platinum Games spel.


   

Diablo 3 patch 2.4 zorgt voor framerate problemen

De dungeon crawler Diablo 3 heeft sinds deze week een nieuwe patch gekregen die naast een nieuwe gebied ook de nodige zooi extra content met zich meebracht. Vandaag blijkt echter dat er ook een keerzijde aan de update zit, want de framerate die altijd zeer solide is geweest in de game, zakt nu regelmatig onder de 60fps. Digital Foundry heeft de patch uitgebreid onder handen genomen en komt tot de conclusie dat Blizzard technische steken heeft laten vallen. Het aantal frames per seconde zakt zo nu en dan weg tot soms 40. Toch zit het hiermee nog wel boven de standaard die de meeste games tegenwoordig op de consoles hanteren, namelijk 30. Toch is het spijtig om te zien dat Diablo 3 nu ook last lijkt te hebben van kleine technische problemen, vooral omdat dit voor de update niet het geval was. Zou Blizzard bewust hebben gekozen voor een meer filmische ervaring?

   

Rocket League eindigt seizoen 1 in februari met beloningen

De indiegame Rocket League die zowel Steam als PSN voor zich heeft gewonnen, krijgt op korte termijn het einde van het eerste seizoen te zien. In Rocket League speel je voetbal met radiografisch bestuurbare auto's. De game is inmiddels al miljoenen keren gedownload en is zelfs door sommige personen uitgeroepen tot Game of the Year boven titels als The Witcher 3, Metal Gear Solid V en Farming Simulator 2015. Ontwikkelaar Psyonix heeft nu laten weten dat het eerste competitieve seizoen er bijna op zit en dat bij de volgende patch, die in februari wordt verwacht, een aantal nieuwe items en beloningen voor goed presterende spelers wordt weggegeven.

Rocket League

Een van de beloningen die spelers krijgen, is een kroon in de kleur van je hoogste rank. Mocht je dus de gouden status hebben bereikt in 2vs2, maar zilver in 1vs1 dan krijg je gewoon een gouden kroon omdat dat je hoogste status is. De grote vraag is wel, waarom zou je een kroon op doen als je ook gewoon rond kunt blijven rijden met die gave tovenaarshoed.

Rocket League

Een andere vernieuwing die we in het spel gaan verwelkomen, is zeldzaamheid van de voorwerpen. Zo zijn de standaard items om je wagen mee aan te passen voorzien van een grijs gekleurde tekst. Voorwerpen die zijn gekocht via betaalde DLC krijgen een groene kleur en speciale items die maar tijdelijk beschikbaar zijn, worden voorzien van een oranje kleur. Psyonix heeft nog niets bekendgemaakt over eventuele aanpassingen voor aanvang van het tweede seizoen.

  

The Division heeft level cap van 30 en bevat alleen Manhattan

De hypemachine van Ubisoft is weer op volle toeren en menig gamer kijkt daarom uit naar de third-person shooter met veel RPG-elementen genaamd The Division. Het spel dat al een aantal jaar in ontwikkeling is en meerdere keren is uitgesteld, is nog maar een kleine twee maanden van de releases vandaan en daarom is de Franse uitgever begonnen met het strooien van informatie. Via de fansite The Division Zone leren we dat het spel in eerste instantie alleen Manhattan als gebied kent. Wijken als Brooklyn, Queens of Staten Island zijn niet aanwezig. Ubisoft heeft hier een goede reden voor, want volgens Magnus Jansén die acteert als creative director is Manhattan zo goed mogelijk 1 op 1 overgenomen in het spel. Mocht je dus bekend zijn met het deel van New York dan is er een dikke kans dat je regelmatig met je mond open aan het gamen bent omdat alles je zo bekend voorkomt.

The Division

Naast het speelbare gebied leren we ook dat The Division een level cap heeft van 30. De vraag is altijd: “Wat weet de game je nog te bieden nadat de level cap in het spel is bereikt?” Ook hier heeft Ubisoft slim op weten in te spelen door met een passende reactie op die vraag te komen. In The Division verandert de wereld namelijk als je level 30 hebt bereikt. De Dark Zone (het PvP gebied in het spel) wordt namelijk voorzien van nieuwe challenges en vijanden op het moment dat je het maximale level hebt behaald. De gebruikelijke beter loot is natuurlijk ook aanwezig om je tot het einde der tijden in The Division te laten rond struinen.

The Division

Extra details:

  • De Dark Zone is ongeveer 1/3 van de complete map
  • De Dark Zone bestaat uit zes gebieden die elk toegankelijk is mits je een bepaald level hebt bereikt.
  • Je moet safehouses bevrijden om te kunnen fast travelen tussen de gebieden in de game.

In de Weekendwacht van gisteren waren al een aantal diverse video's te zien met nieuwe details over de game. Op 8 maart komt The Division uit op de PS4, Xbox One en PC. Haal jij hem in huis?

  

I need that vehicle!

  

Screenshots gelekt van onaangekondigd Turtles game

Een interessante manier van je game aankondigen is het laten lekken van informatie. Turtles in Manhattan lijkt zo een voorbeeld te zijn. Het spel dat volgens geruchten ontwikkeld wordt door Platinum Games is namelijk nog niet aangekondigd, maar al diverse keren hebben we al informatie over het project op internet mogen waarnemen. Zo staan alle achievements al online en vandaag hebben we een viertal screenshots die we kunnen delen. We zijn benieuwd wanneer de game officieel aangekondigd gaat worden. Het is trouwens niet de eerste keer dat Platinum Games een game laat lekken, want eerder verschenen er heel veel beelden van Transformers Devastation online voordat de game was aangekondigd. Of Turtles in Manhattan zich op dezelfde map afspeelt als The Division is trouwens nog niet gelekt.

Turtles

Turtles

Turtles

Turtles

  

Alle scenes van de Assassin's Creed film zijn opgenomen

Het filmen zit erop en het monteer werk kan beginnen. De Assassin's Creed film met Michael Fassbender in de hoofdrol draait vanaf 21 december in de bioscopen. Volgens geruchten wordt dit de enige grote Assassin's Creed titel die dit jaar uitkomt. 

  

Pokken Tournament verschijnt 18 maart

Nee, Pokken Tournament een geen vechtspel waarin zieke kinderen met rode vlekken elkaar te lijf gaan. Het is namelijk een vechtspel waarin Pokémon elkaar te lijf gaan. Het spel doet het meest denken aan Tekken, maar bevat dit keer niet een lieve beer of een bebaarde opa. Nee, ditmaal vechten we juist met schepsels die speciaal gemaakt zijn om commercieel succesvol te zijn bij zeurende kinderen. Nintendo had al laten weten dat Pokken Tournament in de lente van 2016 naar Europa zou komen en vandaag weten we dat de game vanaf 18 maar op te halen is in de winkels.

Pokken

Pokken Tournament bevat 16 vechters, waaronder Mewtwo, Charizard en Pikachu. Veel personages die we al een welgeplaatste kopschop hebben gegeven in de Super Smash Bros. serie. Het spel werd in eerste instantie in Japan uitgebracht voor de arcadekasten, maar komt nu ook naar de huiskamers. Pokken Tournament zal de Wii U waarschijnlijk niet gaan redden, maar zou misschien een lekker tussendoortje kunnen worden om te wachten tot Nintendo de NX officieel gaat aankondigen.

  

Knuffel!

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord