The Last of Us laat 16 minuten gameplay zien 

The Last of Us laat 16 minuten gameplay zien 2012-09-17T12:54:11
The Last of Us ziet er uit als een modderdikke game. 16 minuten gameplay aanschouwen, is dan ook zeker geen straf. Als kers op de taart hebben we er nog een complete N8W8 omheen gemaakt. Check het uit: Fortnite nieuws,  Professor Layton nieuws, Mark of the Ninja nieuws Doom 3 nieuws en schetende katten!  

Fortnite had eng kunnen zijn
In Fortnite is het zaak met een team op veilige grond jezelf in te bouwen en vallen te zetten voordat de monsters komen. Als de monster komen, is het verdedigen en terugvechten geblazen tot ze allemaal om zeep zijn. Dat is Fortnite in een notendop. Met wapens als kruisbogen, bijlen en zeisen had Fortnite best een bloederige game kunnen zijn. Met vijanden als trollen en gedrochten genaamd Husk (leeggezogen mensenlichamen waarbij het gezicht van de schedel is afgegleden) had Fortnite een bloody hardcore slachtfestijn kunnen zijn.

Maar dat is het dus niet, Fortnite is kleurrijk, stijlvol en geïnspireerd door zaken als Pixar, Tim Burton en Looney Toons. Het spel ziet eruit als een tekenfilm. Één van de primaire redenen waarom er voor deze look is gekozen, is omdat ontwikkelaar Epic ons niet wilde opzadelen met een grauwgrijze duistere wereld maar eerder een meer vrolijk wereld waar je graag uren in vertoefd. Ik denk stiekem dat Epic zelf ook gewoon een beetje moe is van dat eeuwige grauwgrijze, donderbruine gedoe. En om na drie delen Gears een depressie te vermijden kan een lading kleur geen kwaad.

De Wacht is overigens prima tevreden met de keuze van Epic. Tussen al dat duistere, kleurloze geweld, inclusief rondvliegende bloedspetters en ledematen, kan een beetje stijlvol en kleurrijk geweld inderdaad heel geen kwaad. We houden Fortnite in de gaten.

16 minuten lang The Last of Us
Wie nog best blij kan worden van kleurloze, depressieve omgevingen, zit met The Last of Us helemaal gebakken. Goed gebakken want zoals we allemaal weten zijn de graphics en ook vooral de sfeer top notch. De moedeloosheid, de laatste overlevingsdrang, de agressie en alle bijhorende spanning, het is aardig voelbaar. En dat alleen al door naar een trailer te kijken, zoals die hieronder bijvoorbeeld. Geen misse prestatie. The Last of Us, niet de beroerdste game om eens 16-minuten aan gameplay van te showen dacht ik zo!

 

Meer concurrentie 3DS
Handheld land, ooit werd deze geroeleerd door koning DS. Deze heerser had de macht over het complete land, behalve zijn grote achtertuin met speeltuin (inclusief ballenbak), daar mocht prins PSP helemaal los gaan naar eigenzicht. Hoewel dit nog steeds de opzet is voor opvolgers koning 3DS en Prins Vita, wordt handheld land steeds meer overgenomen door nieuwe volken die bruut en barbaars land inpikken. Androids en iOSenaren noemen twee van deze volkjes zichzelf.

Anders gezegd, The Professor Layton serie komt nu naar de iOS en Android systemen. En daarmee is Nintendo een exclusief paradepaardje kwijt. Het gaat om een compleet nieuwe Layton game maar de details zijn nog vaag. Je speelt met een avatar, zult samen kunnen werken met andere spelers en er zijn rewards te verdienen. Alle andere informatie is speculatie.

Ohja, er is trouwens ook nog steeds een Layton spin-off genaamd Layton Brothers: Mystery Room onderweg richting iOS. Daar moet in de toekomst meer info over verschijnen. Yups, gaat heel niet slecht met die toffe spelletjes voor de mobiele 'niet handheld' systemen. Vorige week ook al The World Ends With You. Tevens een ooit exclusieve DS topper.

Potje Poker

Coole 2D Ninja actie
Ninja's zijn cool omdat ze kunnen sneaken, sneaky kunnen killen en omdat ze vette moves hebben. Gooi deze drie eigenschappen in een game, zorg voor stijlvolle 2D graphics, soepele animaties, wat degelijk leveldesign en dan zit het al wel snor. De nieuwste trailer van Mark of the Ninja doet de indruk wekken dat het aardig snor zit.
 

 

ID geeft het juiste voorbeeld
Het is al een tijdje in om oudere games opnieuw uit te brengen. Op zich cool tenzij uitgevers lopen te slacken. Dat wil zeggen, niet genoeg moeite doen om de game fatsoenlijk aan te passen voor de huidige consoles waardoor de game ervaring slechter is dan als je het origineel op de bijhorende console zou spelen (Euh... SILENT HILL HD COLLECTION!). Laat staan dat er moeite is gedaan om zo'n re-release een beetje mee te laten gaan met z'n tijd.

Gelukkig snappen sommige ontwikkelaars dat een game re-release meer is dan de graphics naar HD oppoetsen. Ontwikkelaars die hun game eer aan willen doen en hun beste beentje voorzetten om een oude klassieker zo goed mogelijk te laten draaien op de huidige hardware. ID is zo'n ontwikkelaar. Zij hebben keihard gewerkt om Doom 3 opnieuw klaar te stomen. De spellenmaker heeft even wat van de techniek die achter RAGE zit, geleend om zo Doom 3 te verbeteren. Enkele verbeterpunten:

  • Betere lichteffecten
  • Getweakte ammo
  • De game loopt sneller
  • 3D Support
  • Alle levels zijn nagelopen en frustrerende momenten zijn aangepast

ID durft ook best te erkennen dat ze druk bezig zijn geweest: “...we’ve really worked hard to make this version of Doom 3 more than just a re-release.” Toch, en daar kan ID niks aan doen, is deze quote niet perse een goed teken. ID zegt dat er hard is gewerkt hier meer van te maken dan een re-release maar wat zij hebben gedaan, is juist wat een re-release zou moeten ZIJN. Verder kan ik dit geval ID eigenlijk ook niet anders, Doom is zo'n beetje hun lievelingskindje. Desalniettemin, een bescheiden pluim voor ID Software graag!

Doom 3: BFG Edition valt 19 oktober te downloaden via XBLA.

Eindelijk daar: Fart Cat!
Iedereen vindt katten leuk en iedereen lacht om scheten. Alleen vrouwen soms niet. En mannen soms ook niet als vrouwen scheten laten. Maar dat horen vrouwen ook niet te kunnen. Wat zeg ik, vrouwen die scheten laten, bestaan niet. Regenbogen en bloemen is het enige wat er door chicks uit de achterkant komt. Hoe dan ook, combineer katten met scheten en tadaa; Fart Cat! is geboren. De trailer is leuker dan de game gokt de Wacht zo, daarom hier de trailer.

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord