Veel kritiek op Sony firmware updates 

Veel kritiek op Sony firmware updates 2013-05-03T09:34:40
Sony heeft een hoop kritiek gekregen over de hoeveelheid firmware en game updates op de PS3. Met de PS4 moet dat dan ook afgelopen zijn! Verder in deze Wacht: Wii U geruchten, Lara Croft, Grid 2, Metal Gear Solid en Remember Me.

Wii U pricedrop?

Fock yeah, je hebt weer een gloednieuwe Nachtwacht voor je kiezen en de Wacht heeft er zin in vannacht! Laat de Wacht weer lekker beginnen met een sappig gerucht om alvast even warm te worden. Wat vind je bijvoorbeeld van een pricedrop voor de Wii U? Dat kan best weleens een goede zet zijn van Nintendo en ook nog eens fijn voor de portemonnee, of niet dan?

Verschillende retailers in de UK hebben de Wii U een zachter prijsje gegeven. Het Premium Pack kost in de UK 249 pond (294 euro) en het Basic Pack 199 pond (235 euro), maar nu is er maar liefst 50 pond (59 euro) van de prijs van beide consoles afgegaan! Dat klinkt goed en het is misschien een lekker duwtje in de rug van de Wii U.

Wii U

De nieuwe prijzen zijn tot nu toe alleen voor bepaalde winkels in de UK, maar volgens de geruchten is dit een officiële pricedrop van Nintendo zelf. De winkels die nu al de nieuwe prijs hanteren zullen veel voorraad hebben en daarom al eerder beginnen. Nogmaals, het is een gerucht, maar als het de real deal is zal de prijs ook snel in Nederland zakken. Zou ook best slim zijn, net een maandje voor de E3!


‘Wii U is niet underpowered’

Nu we het toch over de Wii U hebben pakt de Nachtwacht ook meteen wat nieuwe uitspraken van Mr. Satoru Iwata er bij! We weten allemaal dat het niet echt heel lekker gaat met de Wii U en Iwata heeft al verschillende redenen gegeven voor de tegenvallende verkoop van de next-gen Nintendo console. Hij laat zich nu nog even uit over wat devs zeggen over de hardware van de Wii U.

Volgens hem is er veel verwarring over de kracht van de console. De ene studio zegt dat de power van de Wii U een beetje tegenvalt, maar er zijn ook devs die hele mooie dingen zeggen over de architecture van de console. Volgens Iwata moet Nintendo er alles aan doen om duidelijk te maken dat de Wii U krachtig genoeg is.

GPU CPU

“It is a fact that some software development companies assume that Wii U is not powerful enough. On the contrary, some developers say that Wii U has a different architecture from other consoles and that, when utilized in the right way, it can perform well. At the moment, there is a great deal of contradictory information. Nintendo is required to make more efforts to dispel such a misconception.”

Iwata laat tot slot weten dat dit doel niet ‘overnight’ kan worden bereikt, maar hij zal er alles aan doen om de Wii U een succes te maken. Ach, paar vette exclusives en een fijne pricedrop en het komt best nog wel goed met de Wii U, toch?


17 jaar Lara Croft

De Wacht kan nu al niet meer wachten op de next-gen Lara!

Lara


Grid 2: Feeling Like a Hero

Je hebt ongetwijfeld de afgelopen paar dagen meegekregen in verschillende items hier op PU.nl dat Ward ontzettend hyped is over Grid 2! Dat is dan ook niet zo gek, want Race Driver: Grid was een absoluut fantastische racegame. Grid 2 komt eind deze maand uit en hieronder kan je naar een tof filmpje kijken vol met gameplay en info over de game.

Ross Gowing, de senior game designer van Grid 2, geeft in het filmpje uitleg over de game en hoe de singleplayer je als een echte held laat voelen. Check it!


Nog meer Lara?

Gewoon, omdat het awesome is!

Lara Peach


PS Store nu sneller?

Newsflash! De Wacht heeft het zelf nog niet kunnen checken, maar het schijnt dat de PlayStation Store een stukje sneller is geworden! De PS Store kreeg laatst een flinke make-over, maar de snelheid was een beetje om te janken. Volgens Sony is het nu een stuk beter:

“Do not be alarmed: PlayStation Store performance is now ‘noticeably’ perkier. Try it out and let us know what you think!”


MGS: Legacy Collection ook voor next-gen Xbox?

MGSDik een week geleden liet collega PeterKoelewijn in zijn Wacht al weten dat er een Metal Gear Solid: Legacy Collection aankomt. De speciale editie bevat zo’n beetje elke Metal Gear game die is uitgekomen, maar helaas komt de box niet uit voor de Xbox 360. Hideo Kojima himself heeft wat uitleg gegeven over deze beslissing.

De grote boosdoener is volgens Kojima Metal Gear Solid 4. De game is nooit uitgekomen voor de Xbox 360 en dat gaat ook nu niet meer gebeuren. De game bevat volgens Kojima zoveel data dat het bijna niet mogelijk is om dat naar de Xbox 360 te brengen. Hij zegt dat het misschien wel weer een mogelijkheid wordt voor de next-gen Xbox!

“I’m sorry to say an Xbox 360 version isn’t being released, because an Xbox 360 version of MGS4 hasn’t gone on sale. To explain the situation, the amount of data in MGS4 is just too enormous. Since 360 doesn’t use Blu-ray, MGS4 would take up seven DVDs. I want to put it out on Xbox 360, but we won’t be releasing it. When the next Xbox console comes out, maybe we can release it.”

Op de Xbox 360 gaat het dus nooit gebeuren, maar een opgepoetste versie van MGS4 voor de Next-gen Xbox klinkt wel weer tof, toch? Kunnen Xbox gamers de game toch nog spelen.


Kritiek op Sony firmware updates

Met de komst van internet op de consoles hebben developers de mogelijkheid gekregen om de game na de release te patchen en dat is op zich een fijne feature. Toch is het tegenwoordig bijna raar geworden als er geen game update pop-up verschijnt als je een game opstart. Om af en toe leip van te worden! Ook firmware updates komen regelmatig voor en vooral Sony is daar goed in met de PS3. Volgens Shuhei Yoshida heeft Sony daar ook een hoop kritiek over gehad.

Sing

“It’s not easy to make a system that ‘just works’. We’ve been criticized all the time for people having to wait to download patches, or for firmware updates, and we are gamers as well so we know exactly what people have to go through on PS3. So we wanted to really make it a focus so that our developers in Tokyo and the US who work on system software and such features were really thinking about some of these experiences.”

Sony heeft al meerdere malen aangegeven dat het kijken naar update screens met de PS4 tot een einde komt en dat vindt de Wacht helemaal niet erg, wat jullie?


Remember Me: de uitleg

Remember Me komt volgende maand uit en er is een beetje iets geks met die game aan de hand. Remember Me is al sinds 2007 in ontwikkeling en werd aangekondigd als PlayStation 3 exclusive onder de naam ‘Adrift’. Op de gamescom van 2011 werd de game ineens opnieuw aangekondigd als Remember Me en de samenwerking met Sony zou ‘not meant to be’ zijn geweest. Vage shit!

Nu komt de game bijna uit voor de PS3, Xbox 360 en PC, maar de Wacht heeft zo’n vermoeden dat Remember Me niet echt leeft onder de gamers. Am I right? Misschien komt het, omdat je geen idee hebt wat voor soort game Remember Me eigenlijk is? Check het filmpje hieronder, dan wordt alles duidelijk! De game is vanaf 7 juni beschikbaar.

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord