King of Kong is een cheater? 

King of Kong is een cheater? 2018-02-17T14:05:14
Wacht, watte? Is Billy Mitchell, de onbetwiste King of Kong, niets minder dan een vieze oplichter? Check de schokkende details in deze WeekendWacht met verder nieuws over Xbox Live, Sea of Thieves, Dynasty Warriors 9, Kingdom Come: Deliverance en Far Cry 5.

King of Kong is een cheater?

Oh man heerlijk, weekend! Fijn dat je weer bent aangeschoven bij een gloednieuwe WeekendWacht en deze keer begint de Wacht met een gruwelijk sappig gerucht. Heb je weleens van Billy Mitchell gehoord? Misschien zegt de King of Kong je al wat meer? Billy is een ware held als het gaat om records, maar het lijkt er nu wel heel erg op dat hij de boel al jaren aan het belazeren is!

Kong

Billy Mitchell heeft al jaren een aantal records op zijn naam staan, waarvan de bekendste en belangrijkste voor hem, het record in de originele Donkey Kong game op de arcade kast. Er gaan echter al een tijd geruchten dat Billy helemaal niet de koning is die we denken dat hij is, maar een vieze oplichter.

Er zijn een aantal slimme gasten in de historie gedoken en hebben alle footage van hem en de game footage nauwkeurig in kaart gebracht en in het filmpje hieronder heeft een of andere YouTuber de feiten eens naast elkaar gelegd. Voor de Wacht is het nu bijna wel zeker dat Billy Mitchell helemaal niet de King of Kong is, maar oordeel vooral zelf.


Gratis Xbox Live dit weekend

Goed nieuws voor de gamers met een Xbox One, maar zonder Xbox Live abonnement! Microsoft heeft dit weekend uitgeroepen tot ‘Free Play Days For All’ en dat betekent dat Xbox Live helemaal gratis voor iedereen toegankelijk is. Dat is echter nog niet alles, want iedereen mag ook helemaal voor niets dit weekend genieten van NBA 2K18 en Rainbow Six: Siege! De actie loopt tot maandagochtend NL tijd.

Xbox


Hoe een TV werkt in slow motion

De Wacht houdt van slow motion beelden. Het is fascinerend om te zien hoe de wereld er uit ziet in 10.000 frames per seconde en als je de camera dan ook nog op verschillende TV’s richt om te showen hoe een beeldscherm nu eigenlijk echt werkt, heb je een dikke nerdgasm te pakken. Een TV lijkt bijvoorbeeld wel vloeiende beelden te laten zien, maar eigenlijk zitten we alsnog gewoon naar plaatjes te kijken, die heel snel verversen. Dit komt meesterlijk in beeld in slow motion.

Matrix

De kers op de taart in het onderstaande filmpje zijn de close-up beelden van de pixels in hedendaagse TV’s. Niet alleen kan je zien hoe de pixels zijn opgebouwd en hoe kleuren worden weergegeven, maar ook bijvoorbeeld hoe een dimming feature werkt in een TV. De Wacht, als technerd, werd extreem blij van dit filmpje, check it out!


Sea of Thieves behind the scenes

Op 20 maart mogen we weer het houten been uit het vet trekken, de ooglapjes omdoen en de rum uit de kelder trekken, want dan is de release van Sea of Thieves voor de Xbox One en PC. Het belooft een leuke multiplayer game te worden en in een reeks behind the scenes filmpjes geven de devs alvast wat inside info over hoe de game precies werkt.

Sea

In de video hieronder hebben de devs het over de verschillende NPC’s in de game, maar ook over hoe spelers de lore kunnen beïnvloeden. De Wacht heeft er in ieder geval al zin in!


Patches voor Dynasty Warriors en Kingdom Come

Er zijn zojuist 2 belangrijke patches verschenen voor 2 nieuwe games, namelijk Dynasty Warriors 9 en Kingdom Come: Deliverance. In het geval van Dynasty Warriors 9 gaat het om een patch die hopelijk eindelijk de framerate problemen oplost. De game loopt, vooral op de PS4, totaal niet lekker en de framerate kakt vreselijk in tijdens battles. Niet handig, in een game waarin je vrijwel non-stop aan het battlen bent. Patch 1.03 bestaat uit:

  • Added “Graphics” settings that enable the frame rate to be stabilized on systems other than a PlayStation 4 Pro System.
  • Improved the frame rate.
  • Implemented corrections that prevented an issue in which the ending move not be played and clearing the game was impossible during the endings for some officers.
  • Corrected a number of minor issues.

Kingdom

De andere patch is voor Kingdome Come: Deliverance en lost een ander belangrijk probleem op. In de game hebben gamers namelijk masaal last van het feit dat de R2 knop niet werkt en laat dat nou net de aanval-knop zijn. De developer heeft gereageerd en zegt gek genoeg dat het niet een probleem is van de game, maar van de controllers zelf! Daniel Vávra, de creative director van de game, zegt:

“Regarding the R2 issue – we are working on it, but it’s not a software issue. If you are facing this issue, then it seems your button lost some of its sensitivity. We will fix it asap by changing the input pressure value. But it’s interesting that it’s only this one button for everyone.”

Het gaat er dus om dat de wat meer gebruikte controllers wat sensitivity hebben verloren in de R2 knop! Gelukkig is dit een simpele fix voor de studio, door de sensitivity van 90% wat naar beneden te brengen. Hopelijk kan nu iedereen de game weer met z’n ‘ingespeelde’ controller spelen!


Far Cry 5 special editions

Tijd om deze WeekendWacht af te sluiten en dat doet de Wacht vandaag met 2 vreemde promo filmpjes van Far Cry 5. Iedere zelf respecterende game heeft tegenwoordig wel een special edition en Far Cry 5 pakt extra groots uit met maar liefst 2 speciale edities, namelijk de Far Cry 5: Father Edition en de Far Cry 5: Hope County MT Edition.

Far

Deze speciale edities worden op een eeuh, bijzondere manier gebracht zullen we maar zeggen. We zouden ook kunnen zeggen dat Ubisoft met deze ‘unboxing video’s’ de plank compleet misslaat, maar dat laat de Wacht graag aan jullie over. Als eerste de Far Cry 5: Father Edition.

En dan tot slot de ‘presentatie’ van de Far Cry 5: Hope County MT Edition.

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord