Killzone Shadow Fall: een kwartier aan afwisselende gameplay 

Killzone Shadow Fall: een kwartier aan afwisselende gameplay 2013-10-27T14:28:47
Het duurt niet lang meer voordat het 29 november is, de release PlayStation 4! De PlayStation App zal een paar dagen daarvoor al te downloaden zijn. Verder in de Nachtwacht: Indrukwekkende gameplay van Killzone Shadow Fall en Tearaway. Waarom er geen online multiplayer in Super Mario 3D World zit en waarom niet alle Tales of games naar Europa komen.

Waarom Super Mario 3D World geen online multiplayer heeft

Het aankomende deel in de Super Mario franchise heeft geen online multiplayer. Volgens Miyamoto is dit niet nodig en lag de focus bij het ontwikkelen van de titel ergens anders. Met meerdere spelers de levels doorkruisen is wel mogelijk, maar dan nodig je je vrienden maar lekker thuis uit om naast je plaats te nemen op de bank. Net als bij Pikmin 3 bijvoorbeeld. Miyamoto zei het volgende in een interview met Kotaku:

What we really wanted to do was to create something that people could experience fully while playing comfortably with others who were nearby them, and this is something we decided would be best for Pikmin and the best case for Mario here as well.

Super Mario 3D World

Vervolgens had deze ere-Japanner ook nog gezegd dat deze focus in de toekomst wellicht nog kan verschuiven. Over tien jaar is het misschien minder relevant om het gezicht te zien van de persoon naast je die je per ongeluk super expres in de lava pleurt... Nu kan je dus wel een stomp op je schouder verwachten als je de zoveelste power-up onnodig oppikt.

De Wacht geeft hem trouwens groot gelijk. Er is toch niks mooiers op de wereld dan de pijn en misère in iemands ogen te zien als je zijn Yoshi afhandig maakt, terwijl je de hoop langzaam uit zijn ziel knijpt? Nou ja, nog een maand en dan ligt Super Mario 3D World in de schappen!

 

Tearaway - PS Vita trailer

Je hebt in de preview van Tearaway kunnen lezen dat het waarschijnlijk een pareltje voor de Vita gaat worden. Als je dat nog niet gedaan hebt: De Wacht heeft de tijd en hyperlinkjes te over! Dus check hem effe, de preview van Tearaway. Gedaan? Mooi. Dan wil De Wacht je glimlach nog even langer aan laten houden met een trailertje. Hierin kan je precies zien wat Florian bedoeld met het inbreken in de wereld.

Het is goed te zien dat Media Molecule, de ontwikkelaar van Little Big Planet, met deze game bezig is. Hun schattige vingerafdrukken vind je overal terug. Blije muziek, blije poppetjes en de zon van de Teletubbies speelt zelfs een rol in de game, al is deze ondertussen wel volwassen geworden. Check het uit!

 

Tijd voor een muzikaal intermezzo

Om gek van te worden, maar toch is een beetje respect voor de autist die dit gemaakt heeft wel op zijn plaats.

 

PlayStation App vanaf 22 november verkrijgbaar

De PlayStation App is wat Microsoft doet met hun Smartglass, maar dan voor Sony. Dat is duidelijk. Hij is een paar dagen voor de officiële release van de PlayStation 4 al verkrijgbaar voor niks. Wat je er allemaal mee kan, is nog niet heel erg duidelijk, maar het is de bedoeling dat je er interactie wordt gecreëerd tussen games op je PS4 en je smartphone of ander mobiele apparaat. Zo kan je bij de vooraf geïnstalleerde PS4-titel The Playroom iets tekenen op je telefoon en het vervolgens naar je tv gooien. Dat wat je getekend hebt, verschijnt dan als 3D object op je scherm.

PS App

Daarnaast kan je je mobiele apparaat gebruiken als tweede scherm, bij de games die dit ondersteunen natuurlijk. Voor je je nieuwe kindje in huis hebt, kan je dus al een klein beetje stoeien met de mogelijkheden van de nieuwe app. Vanaf 22 november is de PlayStation App dus al te downloaden op je iPhone of Android. Wat zouden jullie graag zien in de nieuwe app van Sony?

 

Hij verschijnt pas 22 november i.p.v. 13 november. Foutje van De Wacht. Bedakt voor de heads-up Wangster!

 

The X-Mannatees

De Wacht weet niet precies waarom, maar de X-Mannatees zijn het sowieso het tofste wat je vandaag gaat zien.

 X-men

 

Ruim 15 minuten aan Killzone Shadow Fall gameplay

Een mooie showcase van hoe het er in Killzone Shadow Fall aan toe gaat. De OWL, adrenaline modes, wapens en omgevingen die volledig aan gort geschoten worden. Hoewel De Wacht niet per se een shooter fan is, vindt hij deze titel toch wel steeds toffer worden. Maar met een van de weinige triple a launch games die nog over is, hebben we ook niet echt heel vele keus. Anyway, check zelf hoe je Killzone Shadow Fall kan spelen; met veel lawaai, of stealthy.

 

Tales team heeft niet de capaciteit om al hun titels te lokaliseren

Met lokaliseren bedoelt De Wacht trouwens niet dat ze de hun eigen titels niet kunnen vinden... Ze hebben simpelweg niet de mankracht om elke Tales of titel in mooi Engels te kunnen vertalen. Of dat jammer is, mag je zelf bepalen. Hoewel de Tales of reeks aardig ontvangen wordt, zijn de hoogtijdagen van Tales of Symphonia en Vesperia al een tijdje niet meer behaald.

Tales of Xillia

Hedeo Baba, producer van Tales of Xillia, heeft in een interview met Siliconera het volgende gezegd:

Because the number of development members we have on staff is very limited, it's not possible to localize every single Tales title. So we have to pick and choose when deciding which parts of the Tales series we would like to bring out to the rest of the world outside Japan.

Ondertussen zijn er al 14 verschillende Tales of titels verschenen, maar dus niet allemaal hier in het mooie Westen, hier waar we onze vissen doorgaans eerst bakken voor we ze opeten. Nou ja, we hebben lekker wel Tales of Xillia en deel twee daarvan kunnen we volgend jaar verwachten. Dus we zullen niet snel droog komen te staan wat verhalen betreft. En als je cht zo’n fan bent, dan leer je maar lekker Japans, of huur je een tolk ofzo.

 

Klassiek GTA V

Is het de muziek? Is het de slowmo? Is het simpelweg de GTA V magie? Waarschijnlijk is het een combinatie van dat alles, maar als je snel emotioneel wordt, pak dan maar vast een tissue. Of twee

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord