Horizon Forbidden West verschijnt in 2021 

Horizon Forbidden West verschijnt in 2021 2020-06-18T09:40:47
Het is bijna weekend, nog even volhouden dus! Gelukkig is er altijd de n8w8 om je dag een lekkere kickstart te geven. Deze keer lees je bijvoorbeeld dat Horizon Forbidden West in 2021 verschijnt en dat de map nog groter is dan in het vorige deel. Verder heeft Insomniac Games bevestigd dat naast Ratchet, ook de vrouwelijke Lombax speelbaar is in Ratchet and Clank: A Rift Apart. Natuurlijk staat er nog veel meer nieuws op je te wachten, fijne dag toegewenst!

Horizon Forbidden West verschijnt in 2021

Dit heeft regisseur Mathijs de Jonge bevestigd in een korte video waarin hij het vervolg van het Nederlandse pareltje bespreekt. De Jonge geeft daarnaast aan dat er praktisch geen laadschermen te vinden zijn in Horizon Forbidden West, en dat je dus zonder enige vertraging kunt reizen via het fast travel-menu. De regisseur verhaalt verder dat de game nog gedetailleerder is dan zijn voorganger, en dat de map groter zal zijn dan ooit. Ook wordt kort een nieuw thema van de game aangehaald, namelijk een instortende biosfeer. Dit belooft allemaal veel goeds, alleen moeten we nog wel even wachten. Want zoals je in de kop al hebt kunnen lezen, kunnen we pas in 2021 met de game aan de slag.

Horizon

Mysterieuze vrouwelijke Lombax ook speelbaar in Ratchet and Clank: A Rift Apart

Dit heeft Insomniac Games bevestigd via een bericht op Twitter. We gingen er stiekem al een beetje vanuit, maar hoe fijn is het dat de ontwikkelaar het gewoon even korstluit met ons? De vraag is alleen: Wie wordt straks de partner van Ratchet wanneer Clank zich bindt aan de vrouwelijke Lombax? Je Wacht kan echt niet wachten om met deze game aan de slag te gaan en was dan ook erg blij toen hij dit nieuws las.

Lombax

Turn-based horror Othercide verschijnt 28 juli

Ontwikkelaar Lightbulb Crew bracht speciaal voor deze mededeling een speciale trailer naar buiten. De korte video geeft kijkers alvast een voorproefje van angstaanjagende taferelen die hen te wachten staan in de horror game. Wat opvalt is de aparte stijl die wordt gehanteerd. Er wordt bijvoorbeeld nauwelijks kleur gebruikt. Verder zijn er korte vlagen van gameplay te zien. Je Wacht gaat deze game in ieder geval aan hem voorbij laten gaan, Way too Creepy! Othercide verschijnt 28 juli a.s. voor PlayStation 4, Xbox One en PC, en komt op een later tijdstip ook naar Nintendo Switch.

Rockstar weerhoudt hackers van het gebruik van KKK-NPC's in Red Dead Online

De laatste paar maanden wordt er veelvoudig gebruik gemaakt van hacks in Red Dead Online. Cheaters vonden het leuk om op willekeurig momenten en plekken kwaadaardige NPC’s te spawnen om zo het leven van online-medespelers zuur te maken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, en zeker niet wanneer het iets zoals KKK-verschijnselen betreft. Rockstar heeft inmiddels uitgesproken dat ze de mogelijkheid van het oproepen van deze personages nu voorgoed hebben uitgeschakeld. De enige juiste beslissing uiteraard. Zeker gezien het feit dat Rockstar recent hun servers van GTA V en Red Dead Online sloot op de dag dat de herdenkingsceremonie van George Floyd werd gehouden. Volgens het Red Dead Online Community-Twitteraccount maakte Rockstar attent op het feit dat er steeds meer klachten binnenstromen over dit soort hacks. Gelukkig is het probleem, volgens Rockstar, nu opgelost en worden spelers niet langer met dit soort onsmakelijke voorgevallen geconfronteerd.

Red Dead

Sword & Shield-uitbreiding en ander Pokemon-nieuws

Na al het Pokémon-geweld vanmiddag zal het je vast niet zijn ontgaan, de allereerste Pokémon-dlc ooit is inmiddels beschikbaar voor Nintendo Switch. Het gaat hier om de Isle of Armor-uitbreiding. Dat de uitbreiding die 17 juni zou verschijnen, wisten jullie waarschijnlijk al. Het tijdstip was echter nog even onduidelijk. Daarom voelde je Wacht zich genoodzaakt om hier nog even de aandacht op te vestigen. Bovendien kan er vanaf nu worden afgerezen naar de gloednieuwe Wild Area.

Ook het volgende Pokémon-nieuws is je waarschijnlijk niet ontgaan. Zeker niet omdat het pal onder deze Nachtwacht staat. Toch willen we het nog even aanhalen: Een nieuwe Pokémon Snap-game, hoe tof is dat? (dit is een retorische vraag). Dan werd er tijdens de presentatie óók nog de app Pokémon Smile aangekondigd. Deze app is nu te downloaden en moet het tandenpoetsen voor kinderen leuker maken. Pokémon Smile laat zien hoe kinderen goed hun tanden kunnen schoonhouden en laat ze de pokémon die de kinderen helpen vangen. De app is nu beschikbaar om te downloaden op Android en iOS. Tot slot werden aandachtige kijkers van de Pokémon Presents-presentatie er attent op gemaakt dat Pokémon Café Mix bestaat. Deze game is gratis te downloaden voor Nintendo Switch en smartphones en betreft puzzels waarin je pokémon met elkaar moet verbinden.

Pika Pika

Grounded-demo beschikbaar op Steam

Nee, dat geldt niet alleen voor Xbox Insiders. Dat was eerst wel het geval, maar gelukkig heeft Steam de demo nu voor iedere Steam-gebruiker beschikbaar gesteld. De demo maakt deel uit van het Steam Game Festival en beslaat ruwweg dertig minuten aan content en biedt alvast een kijkje in de bizarre wereld van Grounded. De demo is te spelen tot 22 juni en gaat kort daarna (28 juni) in Early Acces. Niet bekend met Grounded? Check hieronder dan even de story trailer.

Een nieuwe NPC van Hollow Knight: Silksong is ontmaskerd

Het is al enige tijd stil, rondom het vervolg van de onwijs populaire platformer Hollowknight, tot vandaag tenminste. Een stel fanatieke Hollowknight-fans hebben namelijk, na tijden ploeteren, een ontzettend lastig raadsel opgelost. Via het Discord-kanaal van Hollowknight, werd na het oplossen van het raadsel, een zip-bestand gestuurd dat was vergrendeld met het wachtwoord Huntress. 
De folder bevat een afbeelding van het nieuwe personage en een gifje waarin de NPC te zien is samen met de protagonist. Verder was de volgende beschrijving in het bestand te lezen

: “Ssssppiiiderr, Your ssstench is strange yet similar… Have you come bearing the organs of others? 
Or would you offer your own? Gift your sshell’s warm insidess as ssweet feast for my brood’sss 
birth-meal?”

new npc from silksong from r/HollowKnight

Assassin’s Creed Origins tijdelijk gratis op Uplay

Voor iedereen die dit weekend niet aan de slag gaat met The Last of Us Part 2, komend weekend is Assassin’s Creed Origins gratis speelbaar via Uplay. Dit geldt wel alleen voor PC-spelers, maar gratis is gratisch, right? De game is reeds beschikbaar voor pre-load. Op deze manier kun je de tijd maximaal benutten. Mocht je de game daarna willen kopen omdat je er helemaal inzit, is het goed om te weten dat alle voortgang die spelers gedurende het gratis weekend hebben geboekt kan worden overgedragen. Het gratis weekend loopt van 19 tot 21 juni. Sla je slag zullen we maar zeggen!

AC

Meer details over PS5-game bugsnax onthuld

Er is zoveel onthuld tijdens de PS5-stream vam vorige week, dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Het is dus logisch dat sommige games meer zijn blijven hangen dan andere, neem Bugsnax bijvoorbeeld, de nieuwe game van Octodad-ontwikkelaar Young Horses. Mede-oprichter Philip Tibitoski schijnt in een interview met USGamer wat meer licht op debsituatie van deze maffe insectengame. De man geeft bijvoorbeeld aan dat het een first-person adventuregame betreft en dat er meer dan honderd verschillende soorten insecten te vinden zijn. Het is volgens Tibitoski aan de speler om te ontdekken wat voor effect deze insecten hebben wanneer je ze eet. Verder geeft de oprichter aan dat Bugsnax gebruik zal maken van de nieuwe functies die de DualSense-controller met zich meebrengt. 

Now, it feels like it makes a big difference in the game, whether it's running through a stream of water or, when trying to catch a Bugsnak, it being in your trap and finding 'Oh, is it trying to escape?' You can feel how intense it is and how close it is to escaping

Bugsnax verschijnt ook voor PS4 en PC, het is dus geen PS5 exclusive.

Bugsnax

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord