Hoe presteert PUBG nu op de Xbox One (X)? 

Hoe presteert PUBG nu op de Xbox One (X)? 2018-03-19T00:35:23
Heeft ontwikkelaar Bluehole PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) inmiddels lekker werkend gekregen op de Xbox One (X)? Of laten de prestaties nog steeds te wensen over? Het antwoord vind je in deze N8W8. Ander nieuws over: Myst, Kirby Star Allies, Total War Saga: Thrones of Britannia en de SXSW Gaming Awards.

Cats <3
   

Hoe presteert PUBG nu op de Xbox One (X)?

Het is inmiddels alweer meer dan drie maanden geleden dat Playerunknown's Battlegrounds uitkwam op de Xbox One (X). Deze consoleversie van de game kende bij de release alleen nogal wat problemen, bijvoorbeeld op het gebied van textures en frame-rate.

PUBG op de Xbox One (X) loopt inmiddels een stuk beter, maar doet alsnog onder voor zijn PC-broeder. Dat geeft ontwikkelaar Bluehole ook zelf toe:

"To put it bluntly, we are simply not satisfied with the game's current console performance. Especially so during tense moments of onscreen action."

Om de status van de game te testen, hebben de mensen van DigitalFoundry 90 minuten van de game geanalyseerd. Hun bevindingen check je in het filmpje hieronder.

Tja, positief is anders... Gelukkig is er de PUBG Spring Roadmap met alle issues die Bluehole aan wil pakken. Daarbij aandacht voor de prestaties van de game op Xbox One (X).

  • Current console performance is unsatisfactory and the team has identified some key areas to increase frame-rate. By making changes to building materials and reducing foliage composition, PUBG should run more consistently.
  • Optimisation to game characters and their movements to increase frame-rate.
  • Optimisation of the number of particle effects that are spawned by vehicles and grenades to increase frame-rate.
  • Optimisation of object collision complexity to increase frame-rate.
  • Balance the work across all CPU cores to reduce streaming hitches when moving.
  • Better quality assets and the speed at which they load will improve in the future

Als dit alles gerealiseerd wordt, hebben Xbox One (X)-bezitters mooie vooruitzichten. En ach, Digital Foundry sluit in ieder geval positief af, want zelfs met deze issues is PUBG ook op de console simpelweg een leuk spelletje!
   

Kirby Star Allies launch trailer

Een lekkere, lange launch trailer voor Kirby Star Allies. Zo zien we ze natuurlijk graag!

Onderstaande beelden laten je bijvoorbeeld precies zien wat ditmaals de abilities van het Nintendo-icoon zijn. Zo kan Kirby Friend Hearts naar vijanden gooien, waarmee ze veranderen in bondgenoten. Daarnaast is het mogelijk gekopieerde abilities te combineren met Friend Abilities, zodat er talloze combinaties ontstaan.

Kirby Star Allies is nu te checken op Nintendo Switch.
   

Gehele Myst-serie krijgt remake voor Windows 10

De Wachtster is opgegroeid met Myst. In den beginne snapte ze totaal niet waar ze mee bezig was, maar ze was perfect tevreden met het ronddolen in de wereld. Op een later moment – met meer volgroeide hersenen – heeft ze de serie nogmaals opgepakt en wel helemaal doorgespeeld. Dat voelt echter alweer als eonen geleden... Daarom vervult dit nieuwtje haar met grote blijdschap.

Myst-ontwikkelaar Cyan Worlds heeft aangekondigd de gehele Myst-serie in geüpdatete glorie uit te brengen voor Windows 10. De franchise begint zijn 25ste verjaardag goed!

Myst

Cyan Worlds wilde alle Myst-games overigens al eerder oppoetsen, maar had niet alle rechten in handen:

"Over the last few years we’ve been working to procure the rights to make all of the Myst games available. As an indie developer, resources are limited for development, and acquiring rights isn’t always an option. But we managed to finally talk to all the right people and departments and put some funding together to try to make it happen. With agreements in place, we’re happy to announce that we’ll be releasing updated (for Windows 10) versions of all the Myst games later this year!"

De ontwikkelaar raadt mensen die behoefte hebben aan een fysieke release aan de berichtgeving in de gaten te houden. Ook houdt men de deur wagenwijd open voor een nieuwe game in de serie. Die verschijnt echter sowieso nog niet in 2018. Dit jaar staat namelijk geheel in het teken van het 25-jarig jubileum van Myst.
    

Trailerovervloed

De Wachtster werkt als freelancer en kan dus haar eigen tijden indelen. Ze is daar vooral op maandagochtend heel blij mee. Als jullie je begeven naar werk/school/studie kan zij zich nog een keertje omdraaien. Desalniettemin voelt ze wel met jullie mee. Ze verzamelde zodoende drie versche trailers om kalmpjes aan mee wakker te worden.

Kijk snel meer naar:

  • Raiders of the Broken Planet – nu te checken op PC, PS4 en Xbox One
  • FAR: Lone Sails – vanaf 17 mei op PC, later op PS4 en Xbox One
  • MechWarrior 5: Mercenaries – later dit jaar op PC


   

Comic-momentje

Comic-momentje
    

Total War Saga: Thrones of Britannia stelt Guthfrid voor

Vooruit, de Wachtster presenteert jullie gewoon nog effe een trailer. Kijk mee naar Total War Saga: Thrones of Britannia en maak kennis met Guthfrid en zijn koninkrijk Northymbre.

Ontwikkelaar Creative Assymble laat ons wekelijks kennismaken met de legers en leiders in Total War Saga: Thrones of Britannia. Ditmaal dus de viking Guthfrid, die op wist te klimmen van slaaf tot leider van Northymbre.

Total War Saga: Thrones of Britannia is vanaf 19 april te checken op PC.
   

Winnaars SXSW Gaming Awards bekend gemaakt

South By Southwest (SXSW) is misschien vooral bekend als een muziekfestival. Er is echter veel meer te doen, ook op gebieden als tech, wetenschap en media. Er worden zelfs awards voor games uitgereikt in Texas.

De Wachtster verzamelde de winnaars van deze SXSW Gaming Awards, waarbij vooral The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild en PUBG veelvuldig bekroond werden:

Excellence in SFX
Super Mario Odyssey

Excellence in Musical Score
NieR: Automata

Excellence in Technical Achievement
NieR: Automata

Excellence in Visual Achievement
Horizon Zero Dawn

Excellence in Animation
Cuphead

Excellence in Art
Cuphead

Excellence in Convergence
Star Wars Battlefront II

Excellence in Multiplayer
PlayerUnknown's Battlegrounds

Most Promising New Intellectual Property
Horizon Zero Dawn

Most Fulfilling Community-Funded Game
Night in the Woods

Excellence in Gameplay
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Excellence in Design
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Excellence in Narrative
What Remains of Edith Finch

Matthew Crump Cultural Innovation Award
Doki Doki Literature Club

Gamer’s Voice Award Video Game
Battlesloths 2025: The Great Pizza Wars

Gamer’s Voice Award Mobile Game
Tiny Bubbles

Gamer’s Voice Award Tabletop Game
Sol: Last Days of a Star

Gamer's Voice Award Virtual Reality Game
SUPERHOTVR

Trending Game of the Year
PlayerUnknown's Battlegrounds

Esports Game of the Year
PlayerUnknown's Battlegrounds

Tabletop Game of the Year
Gloomhaven

Virtual Reality Game of the Year
Resident Evil 7: Biohazard

Mobile Game of the Year
Fire Emblem Heroes

Video Game of the Year
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Breath of the Wild

De oplettende lezer heeft vast wat vraagtekens gezet bij de "Matthew Crump Cultural Innovation Award". Uitleg: deze prijs is vernoemd naar de gelijknamige game-ontwikkelaar en SXSW Gaming Expo coördinator, die in 2014 overleed.

Dit jaar ging Doki Doki Literature Club er met de award vandoor, die uitgedeeld wordt aan normoverschreidende, cultureel innovatieve games. En ja, zo mogen we Doki Doki Literature Club toch zeker wel aanduiden.
   

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een hoop wetenswaardigheden. Zo leer je wat achter de camera van Final Fantasy VI gebeurt, vertelt DidYouKnowGaming? je alles over Super Mario Bros. 3 en nemen historici Wolfenstein 2: The New Colossus onder de geschiedkundige loep.


   

Lekker koesen!
   

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord